Práčka kúpená v Alze

Rodičom, som kúpoval práčku Whirpool plnenú zhora. Predĺžil som záruku na 5 rokov. Tesne po 2 rokoch odišla špirála. Následne fungovala bez problémov. Začala z vrchnej časti korodovať, čo mi rodičia neoznámili a nedalo sa to reklamovať ako chyba materiálu. Následne po 4 rokoch prestala fungovať. Reklamoval som v alze (ak máte 5 ročnú záruku - musíte doviesť na pobočku tú práčku). A tam to uzavreli takto: Vážený zákazníku, kontaktuji Vás ohledně případu AZRE.... Reklamace byla zamítnuta. Funkční závada byla způsobena vypálením elektroniky důsledkem natečení neznámé kapaliny. Pračka byla užívána v nadměrně vlhkém prostředí a následkem toho je rozsáhlá koroze po celém obvodu pláště spotřebiče. Vzhledem k ceně spotřebiče by byla případná oprava nerentabilní. Prosím Vás tedy o upřesnění, zdali Vám máme zaslat zboží na adresu případně zdali můžeme ekologicky zlikvidovat. Čiže kúpeľňa by nemala byť vlhká:) Ale chyba rodičov, že sa nedala reklamovať tá korózia - kadiaľ sa tá voda možno dostala do elektroniky. Ďalšia kúpa bude AEG, obchod ešte neviem. Alza ma sklamala, možno HEJ.sk. Navyše som počul, že Boschky práčky robí whirpool a Electrolux je nižšia trieda AEG.
Odpovedať
1
2
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kalipsoann vdaka, tie kupony poznam a vyuzivam....treba dat do google: hej zlavove kupony...alebo aj iny obchod....dost to usetri:)
Odpovedať
Alza ti citovala co dostali zo servisu Whirpool, to iste by napisali akemukolvek inemu obchodnikovi a on tebe. Ja som do Alzy nenosila pracku / uz ma vidia ako ju tam trepem/ volala som v zaruke priamo servis a servisak prisiel k nasim domov.
Odpovedať
Profilova fotka
Bosch pracky ze robi Whirlpool? to mi pripada ako dost uleteneeee ... ved Bosch je kvalita a Whirlpool je na opacnej strane, aspon co sa tyka pracok ...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc pocul si hluposti. Koncern Electrolux kupil znacku AEG pre desiatimi rokmi. Bosch pracky vyraba Bosch.
Odpovedať
@clean @p_e_t_r_o_s Zvrchu plnene pracky pre bosch vyraba whirpool (dokonca na Slovensku). Co su tam za komponenty je ina vec, ale ak si porovnate zvrchu plnenu pracku bosch a whirpool tak plechy su rovnake (zvonku je to rovnake - okrem ovladania).
Odpovedať
@atlaska ano pracku nemusis doviest ak mas zakonnu zaruku 2 roky...ak predlzenu po 2 rokoch si pracku musis doviest na svoje naklady..ak je zaruka opravnena prevoz ti preplatia...
Odpovedať
@radoslavc Na zaklade coho prevoz preplatia? Listka z cerpacej stanice?
Odpovedať
@cache to uz sa treba u nich informovat...som to neriesil, sam som to tam zaviezol na dodavke...
Odpovedať
Ak mas Whirpool predlzenu zaruku normalne si nahlasis servis u Whirpool a pridu k tebe. Je uplne jedno u koho vyrobok kupujes.
Odpovedať
Ja mam naopak s Alzou dobre skusenosti co sa tyka reklamacii. Kupujem cez nich casto, 2 x som reklamovala vadny vyrobok, v oboch pripadoch bez problemov vymenili za novy kus. Som toho nazoru, ze vyjadrenie k reklamacii nerobi samotny predajca ale prislusny odborny servis na dany vyrobok, danej znacky. Takze ak servisak od Whirpoolu napise ze reklamaciu neuznava,Alza s tym nic neurobi
Odpovedať
Profilova fotka
@pzad Nie, pre Bosch ziaden Whirpool ziadne pracky nevyraba. Bosch si ich vyraba sam. Su koncerny, ktore produkuju pod roznymi znackami, ale tu sa bohuzial mylis. Motory do praciek Bosch vyvija a vyraba BSH Michalovce a samotne pracky si mozes vyguglit, kde vsade ich vyrabaju (Nemecko, Polsko, Spanielsko, Turecko) vo vlastnych fabrikach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska hovorim ako som to kupoval - v alze a tam som predlzil zaruku....
Odpovedať
@majki555 s alzou mam aj ja dobre skusenosti...a moze to byt whirpoolom...nehadam sa...prvy problem v alze s reklamaciou a to tam kupujem od ich prichodu do sk, pred 10 rokmi...
Odpovedať
@p_e_t_r_o_s Chod do obchodu, daj si vedla seba postavit zvrchu plnenu pracku bosch a whirpool a porovnavaj. Je to to iste okrem dizajnu ovladania. A na stitku bosch bude made in slovakia. Motor, elektronika moze byt bosch, ale bubon a obal je rovnaky ako whirpool.
Odpovedať
Si počul, že Boschky práčky robí Whirpool...kde si to počul? Podľa mňa je to total blud aj ked výrobcovia to robia nemyslím, že by si to BOSH dovolil u šuflitkárov, ako sú whirpuláci. @p_e_t_r_o_s Presna tak...Bosch pracky vyraba Bosch. @pzad V ktorom SK meste? @p_e_t_r_o_s BSH Michalovce taká lepšia otrock-fabrika v regione.... makášjak šroub a si rád, že nie nie sa v Yazaki za polku aj menej na výplatnej páske =-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik Ja som ten stitok na bosch zvrchu plnenej videl a je tam made in Slovakia. Vsak whirlpool ma fabriku v Poprade. Tu su napriklad nahradne diely na pracku bosch. https://www.servis-whirlpool.cz/schem... Po rozkliknuti dielu vidno, v ktorych prackach sa diel pouziva.
Odpovedať
@pokakaný_trpazlík Tvoj nick vystihuje všetko...A hlavne teraz keď si sa dozvedel že Bosch vychvalovanú robia v SR??? ;-) Prežiješ to???
Odpovedať
@technik007 Iba zvrchu plnene pracky. Ostatne si robi bosch inde.
Odpovedať
@pzad To je ok. ;-) Keby aj vyrábali spredu plnené práčky, nevadilo by mi to.Mne to neprekáža. Niektorým áno. Veď vyrábame aj Volkwageny,prečo by sme nemohli vyrábať aj Bosch práčky.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pzad To, ze niektore casti pracky pouzivaju rozne znacky, je v poriadku. Je predsa kopa standardnych suciastok: skrutky, konektory, spinace, atd. Ved aj Samsung vyraba trebars displeje pre iphone. Ale to neznamena, ze iPhone vyraba Samsung. Mas pravdu, ako pises, Whirlpool sa vyraba v Poprade. BSH (skratka Bosch & Siemens Hausgerate) svoje motory nielen vyraba, ale aj VYVIJA v Michalovciach. Pracky potom, ako som pisal, v dalsich krajinach. @pokakany_trpaslik otrocka fabrika? Videl si inzeraty? Beru desiatky vyvojarov pre elektroniku. A ti nie su v kazdom kricku a podla mna su drahi. Ukoncujem svoju diskusiu, uz je to mimo povodnej temy. Cafte.
Odpovedať
@radoslavc Tak som rada že si si to stihol pozrieť ešte predtým ako môj príspevok zmazali. Čo aj úplne chápem, keďže takéto reklamy tu hneď mažú. Ale tak nedalo mi aby som to nespomenula :) Držím palce pri výbere ;)
Odpovedať
@kalipsoann mas az jeden prispevok,zaregistrovana 1 jun2016 a vies ze mazu reklamy hned toho 1 juna. .-)
Odpovedať
Profilova fotka
@p_e_t_r_o_s Bosch si nechava vyrabat zhora plnene pracky vo Whirpoole Poprad z jedineho dovodu - pri objeme predaja aky maju je to u nich totalne minoritna predajna skupina a neoplati sa im na to prevadzkovat vlastnu vyrobnu linku. Preto Siemens aj Bosch zhora plnene predavane v CEE regione su made in SLovakia/Poprad. Ak mi neveris, zastav sa v prvom DATART/e alebo NAY a nechaj si ukazat vyrobny stitok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx to si robis srandu ci naozaj??! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@krystopf - nie...sranda by bola keby to zacinalo ze 3 Slovaci idu do krcmy :). Je to cisto vec cisel, skratka neoplati sa mat vlastnu linku ked za rok predas 10.000ks daneho modelu. Jasne, SIEMENS/BOSCH ti povie ze maju vyssiu kvalitu a podobne blaboly, ale fakt je ten, ze mas OEM vyrobok whirpool, len za vyssiu cenu.
Odpovedať
@atlaska no my sme spravili to iste mali sme predlzenu zaruku zavolali zmluvny servis a v datarte mas zrusili že sme nemali volat servis ale datart a že oni by poslali servisaka, odvtedy ziadne predlzene zaruky.
Odpovedať
@krystopf no to ti možem aj ja potvrdiť a nieje to len s prackami, u nas v podolinci je polyform robia polystyreny robi tam bratranec a tiez to balia do tolkych značiek že som polovicu ani nepoznal, a švagor robi GGP matejovce kde robia kosacky na travu a tam sa robia komplet všetky značky co na trhu kupič, proste maju sezonnu pracu, nerobia v zime a denne maju vyrobit 600 kosaciek kazdu noc im prestavia linku a na druhy den to uz je ina znacka, ine dielce stejna linka stejny robotnici.... takto to chodi všade čisla nepustia.
Odpovedať
@elmas ak s nim budes na reci a nezabudnes skus sa spytat ci kosacku po montazi plnia olejom startuju a nastavuju dik
Odpovedať
@sysell A ukončia test že pokosia skúšobne trávu okolo závodu... :-D :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?