Ahojte. Prosím viete mi niekto poradiť. .uz sme vymenili druhu mycku..Zo začiatku všetko v poriadku.krásne vylestene riady. .nó po 3 mes. katastrofa. otvorila som mycku a všetko biele..ale rak biele že zničené. nejde to umyť. a pritom mám všetok riad co moze ist do mycky..som už zúfalá. .tablety mám tie isté s lestidlom ..S ktorými som bola vždy spokojná. .neviem čo sa stalo ale bolo to zo dňa na deň. nestretli ste sa s tým?
@technik007 sú vhodné. .Ako som písala 1. UMR mi to začala robiť po 1.5 roka..A 2. Po 3 mes.poháre mám v poriadku. .A to nie len poháre. .ja vyťahujem biely príbor. .hrnce..taniere. .Všetko. .A nie je to tableta mi nakoľko mi predtým išla super. .
@roses13 a dávaš aj čistiť umývačku naprázdno? Ja umývam len od konca decembra a tento týždeň som už dala čistiť naprázdno. A pritom som sitko nemala veľmi špinavé, lebo ja predtým aj tak oplachujem riady.
@roses13 vsetok riad je biely? Skontroluj veko na nadrze od soli, ci je dobre utiahnute, ci nieje prasknute.
Sol si dala aj pred prvym spustenim mycky a mas ju tam vzdy?
Bud ti sol alebo teda slany roztok unika do mycky,alebo sa pokazil dekalcifikator. volaj servis.
@marta2610 tak ja umývam tak 1 x za 3 dni. Takže by to bolo pekne pozasychané. A vône tam dávať nechcem. Umývam v miske vo vode, kde natečie voda keď napr. opláchnem zeleninu, umyjem si ruky keď varím... takže to nie je voda že len oplachujem.
@ajkava ja ked niečo ostane napr. v hrnci tak servítkou zotriem,ked v lete nemám plnú UMR tak pustím predumytie trvá cca 15 min,ale jasné komu čo vyhovuje.
@marta2610 keby som umývala denne, tak áno. Ale takto by mi to zasmradlo. Umývačku máme 60 a sme len 2 cez týždeň. Muž síce nosí do roboty obed, ale nádobu si umýva tam. takže on ráno zašpiní akurát tak nožík a na večeru tanier a nožík a 1 šálku. Ak varím, tak väčšinou na 2 dni a keď je viac hrncov, tak sa nazbiera skôr.