Americká chladnička - pripojenie na vodu

Ahojte máme menší problém zariaďujeme kuchyňu v novom dome a kúpili sme chladničku Samsung s výrobníkom ladu, ktorá musí byť pripojená na vodu hadičkou a nemá zásobník na vodu. Nevedela som to 🙂 manžel ma zabije keď mu to poviem, pretože steny sú už hotove a žiadne potrubie tam nemáme natiahnuté 🙂 Aké máme možnosti? Dá sa dodatočne natiahnuť nejaké potrubie, ak je na stene z opačnej strany cca 2m od chladničky technická miestnosť kde bude aj umývadielko? Alebo môžeme tu chladničku inštalovať s tým že nebudeme vôbec používať ten výrobnik ľadu a nebude napojená na vodu? Ďakujem za relevantné odpovede a že ma nevysmejete 🙂
Odpovedať
Pod umyvadlom bude rohovy ventil, kde sa da dat rozdvojka, zredukovat na 1/4” a potom hadickou do chladnicky, taketo nieco https://www.penepex.sk/dmfit-privodna...
Odpovedať
@haluzka26 chladnicka neporebuje hrubu ruru na privod vody. Videl som vedenu vodu pre chladnicku v liste ktora je na spoji stena/zem. Taka lista, ktora priestor na vedenie kablov, zmestila sa tam plastova rurka na privod vody ako je uvedene prispevok predomnou. Za chladnickou zviest hadicku do listy, listou viest po mure az ku technickej a krizom cez mur do technickej. Dalsia moznost je nepripojit ju na vodu a pouzivat chladnicku bez tejto vymozenosti.
Odpovedať
@haluzka26 dá sa riešiť ako riadili vyššie. Táto chladnička by mala mať v balení aj filter aj hadičku, ktorá má cca 2m tuším. Takže dá sa mať ju aj voľne pod skrinkami, keďže tie bývajú na nožičkách a nie je to vidieť. teda ak nie je chladnička niekde úplne mimo linky. Filter môže byť pod umývadlom a najlepšie keď je prístupný, lebo cca po 6 mesiacoch sa mení (len sa vycvaknú hadičky a nasunú na nový)
Odpovedať
Profilova fotka
@haluzka26 je to bezny stav, ze ludia nemaju vodu kde je chladnicka. Ak je chladnicka vedla kuchynskej linky (co vacsinou je), natiahne sa voda ako posu, popod sokle alebo poza sokle. V pripade nudze aj vnutrom skriniek, ale to uz chce vrtat korpusy a v zasade rozobrat minimalne dolnu cast (vybrat sufle). Ak das fotku kuchyne a oznacis miesto kde bude chladnicka, bude to jasnejsie. Dalsia vec je ze nenapojis vodu a vyrobnik ladu nebude fungovat. Ale je to skoda to nemat. Napojenie sa robi pod dresom pre vodara alebo zdatneho DIY praca na 30 minut.
Odpovedať
@mgx Ahojte ďakujem všetkým za reakcie, troška ste ma ukludnili, tak dnes to už oznámim asi aj manželovi, snáď to nejako vyriešime 🫢🫢 Prikladám ešte fotku kuchyne, to by teda bolo ideálne riešenie keby to mohlo ísť popod kuchynskú linku pri nožičkach (To rozloženie kuchyne si nevsimajte, bude to inak, ale umyvadlo a chladnička sedia)
Odpovedať
@haluzka26 to pôjde úplne bez problémov popod linku. Len ten filter aby bol dostupný, ak je to tak ako píšu vyššie.
Odpovedať
@haluzka26 v pohode pod skrinkami sa dá. Takto nejak vyzerá napojenie - modrá aj biela sú v balení. Modrá hadička ústí do chladničky a tá biela hadička je od filtra a spájajú sa navzájom, je tam aj rezerva aby sa dala chladnička vytiahnuť a až potom odpojiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?