Akú zn. Spotrebičov preferujete?

Chcem sa spýtať akú zn. Spotrebičov preferujete pri zariaďovaní domu, bytu. Či skôr kvalitnejšiu značku v danom segmente pre všetky spotrebiče alebo strednú triedu, kombinácia viacerých značiek alebo len jednej značky všetky spotrebiče? Zvyknete si priplácať za predĺženú záruku? ( kombinácia spotrebičov strednej triedy a predĺžená záruka?) Spotrebiče vyberáte podľa odporúčania známych, predajcov na predajni alebo hodnotení na internete? Ďakujem za tipy 👍
Odpovedať
1
2
Vsetky spotrebice sme donedavna mali Electrolux. Po 9rokoch nam odisla chladnicka. Najprv sme pozerali opat Electrolux, ale ponuka americkych bola slaba, tak sme zobrali Samsung. Predlzenu zaruku nikdy nekupujeme.
Odpovedať
@mato56 truba AEG ta je super, Indukcia BOSCH ta je tiez super obe take stredne triedy, pracka bosch jedna z tych lacnejsich a super, chladnicka whirpool nic moc dost hlucna a bola dost draha, umyvacka beko najvysia rada tiez nic moc neumiva tak dobre ako u svokrovcov bosch stredna trieda. Takze uz nabuduce by som isiel len do bosch aeg alebo siemens lebo sa mi osvedcilo ze ten rozdiel tam je poznat. Predlzena zaruka je na tebe ako sa bojis to je ako s inymi poistkami ale mne napriklad volali asi mesiac pred skoncenim zaruky ci si chcem priplatit predlzenie zaruky.
Odpovedať
@mato56 Ja mám na 90% spotrebiče Whirllpool a spokojnosť.. A ver mi že nestoja v pokoji ako u niektorých že zapnú sem tam aby... ;-) Okrem chladničky a rúry máme všetko z Whirlpool a v prípade pokazenia-doslúženia idem znova do tej istej značky..Som jej verný :-D :-D To je môj názor.. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
už som to raz písal v inom príspevku k spotrebičom. Moja 1 kombinovaná chladnička bola whirlpool a vydržala od 1998 a v 2018. Vymenil som ju lebo už žrala ako tank a opravovať sa neoplatila. Práčka whirlpool z vrchu plnená nám od 1998 vydržala do 2012 a odprala plienky pri 2 deťoch. Menil som lebo odtrhlo bubon. Dvierka a iné plechové časti boli zhrdzavené ako sviňa. Keďže toľko vydržala tak som kúpil zas Whirlpool. Tá mala dvierka také ako tá predchádzajúca už po 5 rokoch. Skúsenosť s umývačkou je tiež na figu. Mal som 45cm a tu som po 5 rokoch menil za 60cm lebo bola malá a spokojnosť s umývaním tiež nič moc. Kupoval som na tú dobu už so 6 zmyslom ADP9070IX a myslím, že to bola tiež nie dobrá kúpa. V tej dobe celkom drahá a švagriná kúpila lacnejšiu Bosch vstavanú a tá moja hrča čo sa týka umývania, riešenia príborníka a košov sa na Bosch nechytala. Jedine čo som bol spokojný bola chladnička a skloker. varná doska, ale od tej doby neviem kde sa whirlpool posunul. Ako je to teraz neviem, ale určite už nikdy pračku a myčku. Ja osobne pri zariaďovaní domu sa budem riadiť takto: 100% myčka Bosch, ostatné veci budú Bosch-Siemens (je to jedna spoločná značka, kde rovnaký výrobok pri názve Bosch je lacnejší ako Siemens) alebo ešte AEG-Electolux (kde sa jedná tiež o jednu skupinu). Whirlpool pračku a myčku u mňa už nikdy viac.
Odpovedať
@michal_dovomi Práčku som mal z vrchu 9rokov zn. Whirlpool ale menili sme jadro a tak som kúpil ako práčku tak aj sušičku tejto značky.. Starú čo sme darovali kamarátovi tak dodnes perie čiže 11.rok beží bez opravy.. Ja neviem /nechcem sa chváliť a nie som predajca spomínanej značky/ ale je na túto značku nedám dopustiť.. Má ju aj moja široká rodina z mojej strany ako aj z mojej polovičkinej strany a zatiaľ čo som menil na práčkach už po 6rokov bolo čerpadlo na odpad-cena cca 30€ a na dvoch špirále, nakoľko bola veľmi tvrdá voda.. Ináč nič, ako aj UMR idú bez problémov, lebo som ich zaučil ako s nimi zaobchádzať a "sem tam" je potrebné ju aj prečistiť..Ako všetky iné spotrebiče..No a chvalabohu mám možnosť zohnať v prípade potreby veľmi rýchlo ND na spomínané spotrebiče.No a zabudol som že mám UMR už 15.rok. a kúpil som ju so zhoreným vysokotlakým čerpadlom ktoré som vymenil a pred rokom som menil čerpadlo na odpad a to je všetko za ten čas.. To je všetko k tomu.. :-D
Odpovedať
ja som dal iba vlastný postreh. Nikomu nič nevnucujem. Samozrejme, že pri každej značke budú spokojný aj nespokojný zákazníci. Len som na napr. myčku bosch nepočul skoro žiadnu kritiku a ak prejdeš krížom krážom toto fórum, tak zistíš že túto značku chvália a odporúčajú. Čo o W...... sa už povedať nedá. Myslím, že kvalita u W ide rokmi nižšie a nižšie. Radil by som ju k Beko ale cenou k vyššiemu štandardu
Odpovedať
Ja mám rúru a kávovar AEG ostatné všetko Electrolux vyššiu triedu. Inak u AEG más ponuku spotrebičov kde sa po kúpe môžeš zaregistrovať a máš zdarma 5 ročnú záruku. Je lepšie kupovať všetko z jednej značky, jednak sedí design a v prípade potreby nemusíš zháňať servis hore dole. Ja som všetko vyberala sama, čítala a čítala a už mám pocit že viem viac ako predajca v elektro 😁
Odpovedať
@michal_dovomi Neboj nebuď taký optimista, prejdi si komplet celú "správu" /pred touto pozri archív / a uvidíš aká je slávna Bosch...takže mi nehovor že W je nanič, lebo sa nezakladá na pravde...Najprv sa presvedči o správnosti Tvojho úsudku a potom napíš a to už aj s dôkazom Tvojho tvrdenia... ;-) Ale jasné agentúra JPP.. ;-)
Odpovedať
neurážaj sa. Ja ti tvoju spokojnosť neberiem. Nie jpp ale s W vlastná skúsenosť. S bosch nie vlastná ale švagriná má už roky myčku, práčku a sušičku. Všetko super. Myčka o cca 200 lacnejšia a je praktickejšia, lepšie umýva aj suší ako moja W. To len toľko.
Odpovedať
@michal_dovomi Ja mám syna čo tiež veľmi bol za Bosch kým nekúpil práčku so sušičkou a bol rád že sa jej zbavil po 4opravách... Chvalabohu že bola ešte v záruke ;-) Ešte má v kuchyni MW, ako aj rúru na pečenie ale tŕpne kedy odíde, ale čo už keď zistil že je výroba Made in Turkey.. Zatiaľ v záruke a neriešime to ---zatiaľ. Takže ja mám takúto skúsenosť a ako som Ti písal pozri si staršie vlákna na spotrebiče a dočítaš sa viac ako som Ti písal ja ;-) Ináč ja sa neurážam ale chcem aby si sa pozeral aj na iné strany 8-) ... Iba toľko ;-) Žiadna značka dnes už nie je taká ako pred pár rokmi...a stále to ide dole...prečo asi?? Ty platíš za značku veľké peniaze a nie za kvalitu akú očakávaš.. :-D Ja mám za dobré peniaze dobré spotrebiče s ktorým som spokojný a viem si ich aj opraviť v prípade poruchy.. :-N
Odpovedať
ok ako povieš však každý si vie vyhľadať koľko a na akú značku je tu viac Πčungu. Ani na amicu s bekom nieje toľko zlých skúseností. Nenútim nikoho. Hľadaj poslúži. Ináč pripadáš mi ako zamestnanec bývalého calexu zo Z. Moraviec. Alebo vyšší pracovník? Hou dohovoril som.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pracka, mrazak whirlpool, ostatok (chladnicka, indukcia, umyvacka, rura, mikrovlnka) siemens. Zatial to ma 5 rokov a aj whirpool aj siemens zatial funguju.
Odpovedať
Idem si zastat michala_dovomi lebo my mame vsetko siemens v dome (a naozaj je to super, ziaden problem do teraz s nicim) ale mame ruru a mikrovlnku s grilom od W a hadajte co sa nam pokazilo?... bol to siemenes 😄 nie robim si srandu, odisla nam rura od whirlpoolu a hned po 2 rokoch pouzivania, cize zaruka auf wiedersehen... navyse aj po oprave jej dost sibe (ale uprimne aj v zaruku mi prisla trochu pomatena... museli sme ju obcas na 3xspustat aby urobila to co ma). Nebudem tu ohovrat ani vychvalovat ziadnu znacku, nazor nech si spravi kazdy sam ale je myslim si fer, zastat si zopar ludi, co tu uprimne vyjadria nazor v dobrom duchu pomoct.
Odpovedať
Profilova fotka
Umývačka riadu, mikrovlnka, rúra na pečenie, indukčná varná doska, sušička prádla - Whirpool Práčku, chladnička, TV - LG, Digestor - Klarstein predĺženú záruku som si zaplatil raz (pri drahšom notebooku z NAY) a už tak určite neurobím. lebo na Slovensku je zákon taký, že ak reklamuješ tovar, tak predajca ho musí do mesiaca reklamovať, ale to sa týka len tovaru, na ktorý je štandardná záruka - 2 roky, keď si zaplatíš za predĺženú záruku, tak sa na ňu nevzťahuje oprava (alebo výmena za druhý tovar) do jedného mesiaca (neviem, či je vôbec zákonom dané, do akej doby musia reklamáciu ukončiť)
Odpovedať
Neuprednostnujem žiadnu značku, ale kvalitu, pozitívne recenzie, energetickú uspornost,...
Odpovedať
@iamriso ale to máš všetko nové spotrebiče ešte v záruke. Ja som svoje poznatky dal z dlhodobého hľadiska. Ako som písal vyššie od roku 1998. 🙂 @bumblbee12 ja tiež neuprednostňujem 1 značku. V hľadáčiku mám AEG, Electrolux, Bosch, Siemens, Samozrejme treba sa rozhodovať aj podľa toho čo bude na tom robiť (je ti zbytočná rúra za 1000€ keď v nej budeš piecť sem tam kurča) a dôležité je aj vyskakovať do výšky svojich možností.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme: Bosch - umývačka, rúra, varná doska, digestor. Samsung mikrovlnka. Chladničku sme mali dlhé roky Siemens (stále slúži u mojich rodičov) a teraz máme Whirlpool americkú. So všetkým spokojnosť. Jediné čo by som vyhodila z okna je AEG práčka so sušičkou. Ale to máme asi chybný kus, lebo mama má tú istú a je spokojná 🙈 No každopádne si myslím, že nie je jedno akú triedu výrobku berieme bez ohľadu na značku. Nemôžem brať najnižšiu radu Boschky a čakať výkony top rady, potom jasné, že príde nespokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
ešte dodávam k tomu môjmu príspevku, napísal som, aké spotrebiče (značky) máme momentálne v dome, nie ktoré striktne preferujem :D lebo to sa asi nedá jednoznačne povedať, spotrebiče sme vyberali podľa recenzií (na internete alebo aj spokojnosti našich známych)
Odpovedať
My sme hlavne pozerali parametre a tu technicku stranku ...my sme chceli kvalitu.. kupili sme chladnicku aj mycku bosch vyssiu triedu a obe sa do 2 rokoch pokazili...uz sa mi zda ze je uplne jedno aka je to znacka... je to asi o stasti na kus...do noveho bytu sme teraz zobrali AEG najvyssiu radu mycku aj chladnicku a ruru a mik.ruru whirlpool tak isto vyssiu triedu tak uvidime ci sa mi to potvrdi alebo budem prekvapeny kolko co vydrzi.
Odpovedať
Ja tiež preferujem AEG/Electrolux. Moja mama mala za posledných 20 rokov asi 4 práčky Whirlpool, keďže jej kamarátka stále zohnala lacnejšie z firmy na zamestnaneckú zľavu. Každej z nich sa odtrhol bubon po 4-6 rokoch, opravár bol u nás pomerne často. Takisto ani chladnička Whirlpool nevydržala dlhšie ako 6 rokov. Po poslednej odídenej práčke som ju prehovorila na AEG a tá šľape už ôsmy rok bez jedinej opravy a problémov.
Odpovedať
@mato56 elektrolux. Chladničku sme vymenili po 10 rokoch za etu ale nie kvôli poruche. Predĺžená záruka nikdy. Vyberáme kombináciou hodnotení na nete a vlastnej skúsenosti.
Odpovedať
Chladnička Liebherr. Rúra, varná doska a kávovar Siemens, práčka Bosch, sušička Mielle.
Odpovedať
Ešte som zabudol aj umývačka riadu je Miele....
Odpovedať
@dodozm ale miele nieje značka pre bežného smrteľníka. Na to sa potrebuješ buchnúť po vrecku. 😄
Odpovedať
ako to tu už padlo, neísť po značkách ale recenziách k danému produktu je najlepšia cesta... dnes je veľa kvalitných výrobcov a skôr piatkové výrobky.
Odpovedať
@michal_dovomi Ty mi pripadáš ako zamestnanec KIA ;-) ⏩ Práčky Whirpool Značka Whirlpool je na našom trhu overenou stálicou v segmente cenovo dostupných práčok. Svoje kvality však ukazuje aj v konkurencii zdatnejších súperov. Podľa portálu YaleAppliance.com sa na 9348 kusov predaných spotrebičov značky Whirpool vzťahovalo iba 378 zásahov servisu, čo pre tohto výrobcu znamenalo víťazstvo v hodnotení 10 značiek. A nemám to z Calexu ako uvádzaš ale https://www.rankito.sk/najmenej-poruc... no a teraz môžeš mudrovať ;-) Viac k Tebe :-x x-) Pekný deň :-D
Odpovedať
No ja som napísal svoj postreh. Dve umývačky a obe sú o h.... Práčka W ktorú som mal ako prvú super potom už škoda reči. Mama tiež menila za AEG lebo nebola spokojná a AEG má už 6r. bez jediného zásahu a ani kúsok zhrdzaveného skeletu čo u predchádzajúcej W sa to nedalo povedať po 5r. Neviem či na vývoz ide iná trieda a tu zostávajú čo neprejdú kvalitatívnou skúškou pre vývoz, alebo ....? Proste bol som spokojný tak som kúpil znova. Prišlo sklamanie tak už nekupím. Rúra, mikrovlnka, platňa sú ok. Ja som aj skôr písal, že kvalita rokmi išla dole.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Ten odkaz co si tu dal plati pre vyrobky vyrobene v USA, na SK sa vyraba asi v takej kvalite ako je KitchenAid, Jenn-Air, Whirlpool, Estate, Amana a niektoré spotrebiče Kenmore, ktore vyrába spoločnosť Whirlpool Corporation. KitchenAid ma podla tvojho odkazu poruchovost 20 perc., takze tam by som videl aj slovensky whirlpool. Snad si nemyslis ze pracka za 300€ vyrobena na SK sa vyrovna kvalitou pracke za 1500€ vyrobenej v USA
Odpovedať
@yuri66 Pekný príspevok. To je ako porovnávať napr. SONY vyrobené v Japonsku pre vlastný trh a vyrobené made in Taiwan pre nás. Autá v EÚ s kosačkovými motormi a autá pre USA. Ak budem chcieť tak nájdem hodnotenia ale v našich končinách, kde W je aj ako víťaz testu v cene do 300€ https://dodomacnosti.sk/najlepsie-pra... ale poďme troška kuk do vyššej triedy a tu sa nám nejako W už stratilo. Žeby v tejto triede nevyrábali, alebo kvalita je fakt oproti USA kdesi v .......? https://necenzurovane.sk/pracky/
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?