Dodávateľ drevotriesky na skrine na mieru

Ahojte. Máte niekto skúsenosti s dodávateľmi drevotriesky na mieru, že príde mi to domov a len to namontujem? Objednával niekto takto materiál na skrine? Akého dodávateľa odporúčate (západné Slovensko) s ktorým ste boli spokojný z hľadiska kvality spracovania a z hľadiska ceny (kvalita za rozumnú cenu - nie čo najlacnejšie na úkor kvality). Mám vyhliadnutého dodávateľa www.drevotrieska.com Máte niekto s nimi skúsenosti? Prípadne s podobným dodávateľom? Ďakujem.
Odpovedať
1
2
ja som bral material od http://mobelfabrik.sk/ Raz sice bol material poskrabany, cize som ho reklamoval ale vymenili to bezproblemov (akurat som musel par dni cakat)
Odpovedať
@kajo873 ked som to pozeral mebolo to nejako extra lacne voci stolarovi, kamatat od niekoho takeho bral ... pohoda
Odpovedať
@sysell Veď toto, vyjde to trochu lacnejšie oproti stolárovi, ale zasa pri tom strávim dosť času.
Odpovedať
Profilova fotka
A ako to budes spajat ?? Ked chces usetrit na stolarovi.
Odpovedať
@wolodymyr bude to vstavaná skriňa, poličky uchytím rohovými plastovými úchytkami. Dvere s rámom mi poskladajú priamo vo výrobe, hornú dolnú kolajnicu keďže mám podlahové kúrenie a strop SDK a hned na nom parozábranu tak chytím mamutom. Bočné steny chytím do tehlovej steny na hmoždinku. Všetko príslušenstvo sa dá zohnať na nete - vnútorné výsuvné vešiaky, nejaké kovania aj šróby.
Odpovedať
@wolodymyr ja som tymto stylom vyrobil celu kuchynsku linku.... je to presne to iste ako ked si kupis skrinu v obchode a musis si ju doma poskladat.... Nie je to ziadna jadrova fyzika :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke ved preto Naco sa doma trapit ked ikea ti preda vyvrtane ... straca to zmysel. @kajo873 si to potom spocitaj aj s clovekohodinami a som zvedavy na vysledok ;-)
Odpovedať
@wolodymyr jednak mas presne to co chces s rozmermi ake tebe pasuju a mna vysla linka o cca 50% lacnejsie ako ju nacenil stolar....
Odpovedať
@kajo873 Ja som si to tiež počítal na tej drevotrieske a naozaj nič moc cena ... /spora minimálna a niekde som sa napočítal dokonca na niečo vyššiu ako u stolára :) Takže to pre mňa strácalo zmysel ... Keď chceš napíš SS, v TT poznám naozaj "špičkového" stolára za velmi velmi rozumne ceny ... Minimálne si to daj od neho naceniť aby si mal s čím porovnávať ... On ti dá cenu s dovozom, zameraním, montážou, proste komplet. Následne si to porovnaj s cenou materiálu z "drevotrisky" + doprava a sám uvidíš, či ten rozdiel v cene za to stojí ... PS: Inak sa dá riešiť aj tak, že keď má Ikea akciu na PAX, tak kúpiš od ních len vnútro (ked ti sedí rozmer) vrátane vybavenia a následne si od stolára necháš dorobiť len rolldorové dvere na mieru. Riešil som to tak ja v spálni, cena bola o cca 100 vku nižšia ako od stolára ale čo je hlavný "benefit" tak tie PAX skrine su komplet predvŕtané, takže kedykoľvek si tam vieš hocičo posunúť, nahradiť, pridať, atď ... Napríklad po čase sme zistili, že nám je 1 vešacia tyč na nič, tak sme tam proste kúpili za 6 Eur 2 police a nahodili ich tam :) Oplatilo sa to však finančne len "vtedy" keď mali 20 percent dole na PAX = to sa každý rok opakuje v niektorom mesiaci a hlavne nám sedel rozmer, lebo sme riešili roldor do 278 cm šírky a v Ikei som kúpil 100 + 100 + 75 rám, takže mi ostali nevyužité len 3 cm ...
Odpovedať
@mackoke To je diskutabilné = jednu kuchynskú linku s podobnými komponentami vedia naceniť stolári s markantnými rozdielmi v cene ... Takže údaj nemusí byť vôbec smerodajný :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke aj casom co si tomu obetoval?? Kolko dni dovolenky ta to vyslo??
Odpovedať
@lubk0 ver ze som to dal nacenit viacerim.... :-) Zasa musim priznat ze dost veci som kupil v cine a 5m nerezovu pracovnu dosku mi vyrobil chlapik co vyraba brany :-) @wolodymyr stalo ma to 2 vikendy.... za ktore ja nedokazem zarobit tolko co som usetril :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 musis hladat mensiu lokalnu firmu a tam to bude podstatne lacnejsie ako na tej stranke
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke ja ta zamestnam ked mi za 4ry dni vyrobis kuchynu z narezanych dosak a predam stroje ktore mi budu zbytocne budem mat teba :-) :-) :-)
Odpovedať
@mackoke Hej, a hlavne musíš dúfať, že všetko nameráš správne, na nič nezabudneš a nikde sa nepomýliš ... Aby si potom nemusel dávať robiť niečo znova ... Ja napríklad s drevom pracovať "neviem" a na takúto vec, by som sa vykašlal, pretože výsledok bol bol velmi pravdepodobne mizerný a možno by ma to vo finále vyšlo aj citelne drahšie, ako si to nechať spraviť ... PS: Ak nedokážeš zarobiť toľko, čo si ušetril, možno je čas začať sa s tým živiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Drievotrieska je v pohode, bral som od nich, profesionalny pristup, doporučujem.
Odpovedať
Tiez od nich planujem brat vnutro satnika bez dveri, vyjde ma to minimalne o polovicu lacnejsie ako najlacnejsia ponuka od stolara... inak maju profil aj tu na MS
Odpovedať
@lubk0 staci si nainstalovat do pc program na tvorbu nabytku .... komplet si to v nom nakreslis v 3D .... stlacis print a mas komplet rozpis materialu + vykresy .... takze na nic nezabudnes ..... inac poskladat linku/ skrinu vobec nie je praca s drevom ..... je to len zmontovanie jednotlivych dielov do celku ..... stolar pracuje s drevom .... dnesna linka, skrina, komoda nema s drevom nic spolocne .... dokaze to poskladat aj cvicena opica .... @wolodymyr ..... ak za 4 dni nedokazes poskladat kuchynsku linku .... kludne predaj stroje a venuj sa niecomu inemu ..... :-))))
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke aký program používaš na tvorbu nábytku??
Odpovedať
@kajo873 ja som bral z drevotrieska.com uz vela krat a vzdy maximalna spokojnost,mozem odporucat
Odpovedať
@logo22 PRO100 ak potrebujes napriklad len jednu skrinku da sa pouzit aj DEMO verzia ma obmedzenie ze ti nevytlaci rozpis ale musis si to zapisat.... Nakreslis (v podstate nic nekreslis len skladas jednotlive diely) komplet skrinku.... vidis ju v 3D a urcite nazabudnes na ziadny diel a urcite bude vsetko pasovat.... + ujo gugeľ s ujom youtube ti ukaze ako na to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke posli foto ved sa pochval horim zvedavostou a je mi jasne ze zavisi od velkosti ci 4ry dni :-p
Odpovedať
@wolodymyr kludne si pozri album... je tam prierez ako som staval moj dom.... :-) Takze neaka kuchynska linka je totalne jednoducha vec :-) pre upresnenie.... nie som stolar ..... robim IT :-)
Odpovedať
to co tu sem hadzete clovekohodiny a dni dovolenky, ked si clovek chce postavit vlastnymi rukami kus nabytku? Pre niekoho to je hobby a radost, nie mizeria len pre usetrenych par eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke pozrel som :-) fandim ti no na 4ry dni to nevyzera hotove ... mozno mas neviditelne dvierka ;-)
Odpovedať
@wolodymyr uz som to medzi tym aj dokoncil :-) tri roky byvame... su to len priebezne fotky... ale ked tak velmi chces mozem ti nafotit komplet... :-)))).... to co vidis na fotkach su len 2/3 linky a ver ze som to neskladal dlhsie ako tie dve vikendy :-))))
Odpovedať
napr. v bauhause sa daju kupit hotove dosky urcitych rozmerov este lacnejsie ako v tychto eshopoch,niekedy su lacnejsie aj dosky priamo narezane na mieru.ohranovat si vsak treba sam. ano,niesu EGGER.
Odpovedať
@mackoke Tie programy nie sú zadarmo :) Takže ako nechcem kradnúť, tak napr ten PRO 100 začína na tisícke ... Takže čo "ušetrím" na kuchyni, vrazím do softu ? :) Čo sa týka skladania, v byte mám kuchynu z ikea, takže viem o čo ide :) Ale vieš, napr prac dosku mi rezali na mieru, na stene bola nejaká nerovnosť, takže to prispôsobovali, vývody som mal niektoré inde, ako som mal spotrebiče, takže my tie skrinky vzadu na mieste zase prispôsobili tak, aby to všetko pasovali a bolo rovno ... Pracovné dosky my spájali na mieste, atď .. Za ďalšie, tvoja kuchyna je naozaj veľmi jednoduchá, dokonca bez rohovej skirnky, v podstate základ ... Ak by si chcel troška "zložitejšiu" a možno modernejšiu, už je to zase o kúsok inde ... Ale chápem, išlo o peniaze, jednoduchosť, bol si šikovný, ušetril si :)
Odpovedať
@lubk0 Pro100 v demo verzii je funkcne... nemusis nic kradnut... :-) A samozrejme cely ten postup so skladanim je len pre sikovnych ludi :-).... zjavne nie pre teba :-) Nemyslim si ze mam jedniduchu linku.... ale ok :-)
Odpovedať
skus aj ivim.sk. porez s ohranovaním a dvere na vstavanú skrinu som tam pred pol rokom kúpil lacnejšie ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?