Kto má manželskú posteľ z drevotriesky?

prousím Vás o rad máte niekto manželskú posteľ z drevotriesky???hrubej 1,8 cm............ako ste spokojní? prosím píšte kto máte takúto posteľ. vdaka :-)
Odpovedať
ahoj, ja mam postel z drevotriesky z Ikea, ale 2,8 cm. Osobne uz z drevotriesky nekupim ani botnik. Radsej si nasetrim a kupim masiv. Ak by som ale potrebovala nabytok na obdobie par rokov a potom ratala s tym, ze ho aj tak budem menit, tak by som tu drevotriesku dala. Aj ked mna s manzelom by tazko 1,8 cm unieslo :) Ta ikeacka postel hrozne vrze, dotahujeme sroby kazdu chvilku a ma volu do stran, takze isty cas som sa na striedacku s manzelom prepadala aj s matracom a rostom :(
Odpovedať
ahoj, takze standardne na slovensku sa predavaju spalne z 16 mm drevotriesky a dokonca niektore akciove spalne su aj z 14 mm materialu, ale to su uz fakt take, ze mozno max. na 2 roky. Inak 18 mm je uplne v pohode, ale zas hlavne aby mali dosky po obvode ABS listu a idealna je 2mm. Absolutne sa nemusis bat ak je to dobry vyrobca. A ca sa masivu tyka, ten je pekny, ale zas kvalitna postel bez rostu a matraca nestoji menej ako 1 tis. Euro.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme čalúnenú, ale to jadro je jasné že z drevotriesky. Zatiaľ to vyzerá v pohode, aj pevne, nič sa nekýve. :-D Testovala som ju zatiaľ len na predajni, keďže ešte nebývame, :-D ale mala som posteľ z drevotriesky 10 rokov a úplne v pohode. Naši majú 34 rokov a tiež v pohode. Takže záleží aj akú kvalitu vyberieš.
Odpovedať
teraz máme a do nového jednoznačne masív...
Odpovedať
ja mam jednu zasadu....z Ikea nic na com sa sedi alebo lezi, drevotrieska by mozno sa dala pouzit na zatazovanom nabytku ale by musela byt inak spajana a nie sroby / vruty/ priamo do pilinovej hmoty. Jasne ze po case sa to vyvykla a rozpadne.
Odpovedať
mate niekto skusenost s manzelskou postelou z Decodom?
Odpovedať
Profilova fotka
ja to teraz tiez riesim...jednoznacne masiv....
Odpovedať
Profilova fotka
my mame postel z drevotriesky ako X inych ludi a pohoda... sice z hrubsej ovela, ale pokial ide o to, ci drevo alebo drevotrieska, je mi to jedno. drevo je asi urcite zdravsie,ale.... zase vacsinou vyzera dost rustikalne, cest vynimkam... aj predtym som mala 10r postel z drevotriesky od FIMA MOBEL a je u nasich, stale ako nova :) Ja osobne nemusim calunene postele, ked, tak jedine kožene :) tie sa mi pacia biele :)
Odpovedať
Aj my mame postel z drevotriesky. Ma uz asi 10r.,bola uz 3x rozoberana a skladana nanovo,ale nemame ziaden problem. Je pevna a stabilna. Akurat povodny matrac sme po 7r vymenili za kvalitnejsi. Calunenu postel by som nechcela ani zadarmo!Je to iba lapac prachu...
Odpovedať
A čo tak dýhovaná MDF + masív, pozri môj fotoalbum.Imro.
Odpovedať
Ahoj. :) My mame Ikea - Malm. Zatiaľ sme spokojní (mame ju rok a pol). Nechceli sme zbytočne investovať do rámu, lebo matrace považujeme za dôležitejšie, takze naša investicia išla tam.
Odpovedať
Profilova fotka
Vraj ja som niekedy v posteli ako drevo-trieska.. To bude tym ze malo vrzgam :-p ? :-D Zaujimava tema! :-D ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja mam masív, nad drevotrieskou som ani neuvažoval. netvrdím, že tie lepidlá a tmely sú zákonite škodlivé, ale predsa na čistom dreve nemá byť čo škodlivé.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ahoj.mz mame doma y drevotriesky.no z 38 mm.to je rozdiel.ved v 18 mm to nemoze ani drzat.myslim sroby.toto by mali prestat predavat v 18 tke.Nam to drzi,nevrzga a fungujeme aj so zenou normalne :-) .Kupili sme ju aj so skrinami v OC retro na 1 poschodi.Je to v Ruzinove.Mame ju uz 5 rokov a pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
@ candyman666 myslis si ze drevo v lese vypilia, narezu na pozadovane rozmery, daju dokopy a smeruje to k tebe?? ak ano tak sa velmi mylis, surove drevo tiez prejde par operaciami kym je z neho finalny produkt v tomto pripade postel ;-) aj my budeme mat z drevotriesky, nevidim v tom ziadny problem.. XY calunenych posteli je zvnutra z drevotriesky, lebo ako je spominane masiv je drahy..
Odpovedať
Zalezi kde to kupujete. Ak su to tie lacne nabytkove obchody radsej kupte nieco hrubsie, ak vam to robi stolar tak sa presvedcte ze to nie je nejaka lacna polska doska (bud Egger alebo Bucina a pod.)Ja mam doma postel z 18 mm ale bocnice a cela mam zduplovane na 36 mm kvoli pevnosti a ked stavam z postele tak ta 36 mm doska tak nereze zo spodu do stehien ako 18mm. Bocnice postele sa robia min. z 21 mm dosky.
Odpovedať
mali sme drevotriesku a v pohode, len sme menili izbu s deťmi a museli sme prejsť na menšiu posteľ, pôvodná bola 180x220cm hrúbka 1,8 a bol to spálňový komplet, jediný problém bol so skrinkou nad posteľou nevydržala váhu kníh a nebezpečne sa prehla, tak sme ju dali dole. musím povedať že posteľ bola perfektná až na matrace, boli pôvodné pružinové na cca 3,5cm drvotrieske, tie po 4 rokoch boli úplne na dve veci. Konštrukcia bola na 4 miestach spevnená priečnymi doskami takže stabilita maximálna, a to s manželkou nie sme najľahší. dokonca aj naše deti na nej skákali.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Pevnost postele nieje len v hrubke drevotriesky alebo ci je z masivu i ked to spolu uzko suvisi. Zaleži od toho ako je to spajane, aj masivna postel sa može po case rozpadnut. Lahko rozoberatelna postel na tie zubky co do seba zapadaju sa casom uvolnia a zacnu vrzgat. Sroby s ktorymi sa to spaja sa casom tiež uvolnia. Osobne vyrabam postele z drevotriezky ale hrubky 36mm a deklarujeme že su neroztrt......telné, zatial sa žiadny zakaznik nestažoval a to sme robili už aj pre 130kg ludi. Tie Ikeacke sice vyzeraju masivne ale su niečo ako bezne papierove dvere, len vyzeraju masivne inak su z papiera :) Ked sa zvolý spravna vyška osadenia rostu a matracu, tak to potom stehna pri sedení netlací.
Odpovedať
ja som chudobný chlapec ,ale viem si spravit veci od poličky cez vstavanú skrinu po linku a v bute viem spravit všetko od podlahy po strop , pred pár rokmi som robil postel aj ja , aj ked som si povedal že túto vec si kúpim ,ale v tých cenových kategóriách som našiel iba ten spomínaný polský šmejd.teda spravil som postel zhotovenú zvŕtaním dvoch 18 mm drevotriesom , kde sú všetky hrany opáskované 18 mm drevotrieskou ,vovnútri je konštrukcia z hranolou ,myslím 4x6 cm ,ak si dobre pametám a nemám s nou žiaden problém , okrem toho lacného roštu ,ktorý som jediný kúpil,ten plánujem ale tiež trocha prerobit . a pre fanynky masívu z prešporku mám iba jeden odkaz , ak bývaš na chate a máš interiér ladený do dreva tak budiž,masív je jasné volba,ale pokial máš moderne zariadený byt tak masív jedine tak nalakovaný na nejaku farbu a isto nie nejake drevorezby ... tu je moja postel :) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/v...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?