Demontáž, úprava a použitie vstavanej skrine v inej miestnosti

Ahoj,čo by obnášalo namontovať použitú vstavanú skriňu v inej miestnosti s nižším stropom? Znížiť bočnice by nebol až tak problém, ale je možné znížiť aj dvierka, je tá lišta s kolieskami hore demontovateľná, alebo to je prilepené?
Odpovedať
@ma890 Celá vstavaná skriňa je skladačka. Rozoberie sa, diely sa upravia a znovu sa zloží. Dvierka pozostávajú z hliníkových, alebo železných líšt, do ktorých sú zasunuté tie dretrieskové, pláty (prípadne zrkadlo). Takže treba dať dole lišty, karbobrúskou, alebo priamočiarou pílkou ich skrátiť, urezať dosku a znovu na dosku nasunúť lišty. Vodiace kolieska zvyknú byť priskrutkované na tej doske. Takže dá sa, treba len trochu zručnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Horna kolajnica je priskrutkovana ... lepieva sa spodna ale to zalezi od montaznika. Vyber dvere a zmeraj ich vysku a nasledne zmeraj rozmer od podlahy po hornu hranu kolajnice... rozdiel si zapis. Ked rozoberies a premiestnis poskracujes bocnice a korpus namontujes aj s kolajmicami. Dvere rozoberies a vsetky zvisle casi ako listy a vyplne skratis a to novy rozmer bocnic minus zapisany rozmer. Dvere vlozis nastavis a hotovo. Staci ti pilka na zelezo a priamociara pila plus smirgel na ozobance. Nakoniec zoberes 20e a pozves ma na pivo 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?