Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@fero1821 ja som bola drzá ? Vy ste odomna prosik… @atmrodina Áno, keďže som chcel vedieť, komu dávam kontakt na firmu, ktorá nám stavia dom, aby som potom náhodou ja nedostal zdrb a dopočul sa z ich strany nejaké veci. Videl som, že nie ste fake tak som Vám ho bez problémov dal. Ja si proste zisťujem, komu čo poskytujem. Po ďalšie neviem odkiaľ máte info, že ja tu kúpi, pozemok za 5000eur. To bolo ešte keď som ja mal tak 12 rokov, teda pred 20 rokmi. Dnes tá cena je niekde ine a aj tu požaadujú za pozemok 40 tisíc. Ak je to v meste tak aj 60 tisíc. Takže neviem no. Nie sú to malé peniaze ani tu. Ja som povedal osobný názor na to, že od rodiny by som vživote nič nekupoval, ak by to nebolo výhodné. To je môj názor, pretože aj rodina sa chce nabaliť. Ja Vám Vaš názor taktiež neberiem.Odpoveď na príspevok od atmrodina:
No dobrý deň , zas ja. Keďže sme kupovali od rodi… @atmrodina naozaj bez emocii, 100 k je malo na akykolvek maly dom. ratajte s cenou 200 k za 100 dom a to sa budete musiet velmi "zvrtat". samozrejme bude zalezat od miery svojpomoci vystavby, ale naklad bude skor vyssi ako nizsi.Odpoveď na príspevok od jakubd:
@atmrodina naozaj bez emocii, 100 k je malo na a… @jakubd zase netreba prehanat. Ak by to tak bolo, nepredavali by sa domy za tolko, za kolko sa predavaju.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@atmrodina Áno, keďže som chcel vedieť, komu dáva… @fero1821 ten pozemok by lusknutim prsta predať mohli Košicanom a o 40 000€ viac , núkali jej ľudia od Košíc po telefóne aj 120 000 tisíc a viac...tu meter štvorcový stojí trošku viac ...dobre veď ešte nevieme čo chceme , hľadáme , riešime , zisťujeme ... Jedno vieme , chceme rýchlo bývať ...Odpoveď na príspevok od jakubd:
@atmrodina naozaj bez emocii, 100 k je malo na a… @jakubd no okolo 1300€ sa meter štvorcový , akože nemôžem povedať, že by sme nemali pomoc , na základy máme 2 bagre , môj otec je murár vyučený , vie všetko ale má svoj vek a nemá to 5km ku mne ... Ale povedal , že obklad mi dá , aj keby sa mal plaziť 😂 . Len proste nemôžme platiť nájom , hypo za pomezok a medzi tým stavať dom svojpomocne , lebo to by sme 3r stavali . My s manželom robíme sa smeny , dieťa máme. A povedzme si reálne koľko izby využívate vy ? Moji rodičia majú veľký dom a keď sme boli deti boli sme len v kuchyni a obývačke , tam sme trávili všetko čas , vždy a spolu .... Detské izby, spálňu a kilemtrove chodby sme nikdy nevyužívali , na spánok to áno ale neboli sme v tých mega veľkých izbách cez deň , proste najviac využite miestnosti v každom dome sú asi kuchyne a obývačka ....Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@fero1821 ten pozemok by lusknutim prsta predať m… @atmrodina najrýchlejšie a čo približne aj vyzerá ako dom, je podľa mňa modulové bývanie z lodných kontajnerov. Neviem ceny, ale vyzerá to celkom dobre. Na veľkých stavbách bývajú z toho spravené kancelárie, kde sú aj veľké zasadačky, kúpeľne, kuchynky, bývajú aj poschodové. Raz sme boli takto na krytej terase na poschodí a veľmi dobre to mali spravené - podlaha z dreva a kvety a lamely na vytvorenie tieňa z jednej strany. Keby neboli na okolo žeriavy a stavebný hluk, tak to bolo ako niekde na záhrade. Ale s tým musí byť človek v pohode. Nestavia to na dva roky, že teraz dá do toho plno peňazí a potom si povie že mal som radšej robiť normálny dom atď. Nám navrhovali zväčšiť jednu izbu o pol metra, nespravili sme to a potom sme si hovorili že mali sme to vtedy tak spraviť (reálne to bolo asi zväčšenie o 5% z celej plochy, takže by bol cenový nárast minimálny, ale sme si hovorili, že nie lebo to budú peniaze navyše). Neviem si predstaviť oželieť jednu celú izbu. Takže treba si povedať čo človek chce a zrátať či to vyjde. Pre info nech to nie je také negatívne, tak sa tu jeden dom teraz postavil za 100000, ale je bez zateplenia, siete boli na blízko, neboli tam dvere vnútorné a iba kúpelňa sa dokončuje plus jedna izba. Nejaké veci si vedeli spraviť sami (základy, murivo, kúrenie, elektriku, atď). Má to 5 izieb a dve kúpeľne, ale je to kompaktne spravené bez zbytočných chodieb. Takže za mňa stále platí, skúsiť zistiť koľko by vyšlo to čo človek chce. Dať si to naceniť firmám a rozhodnúť sa. Keď to bude o 30 tisíc viac, tak stále je to super a kým sa získa povolenie a začne stavať, dá sa stále dosť toho nasporiť- treba rátať že projekt + povolenie minimálne rok, niekedy aj dva, tri.... Inak murovanie ak sú aspoň dvaja- traja, majú teraz za dva dni spravené. To založenie prvého radu trvá chvíľu. Základy za deň vykopané aj zaliate. DT na ďalší deň. Tam nie je čo naťahovať pri menšom dome. Akurát šalovanie dosky a vencov chvíľu trvá, lebo to sú také piplačky. Okná strechu príde firma a je to uzavreté. Potom už len robiť vnútri.Odpoveď na príspevok od houberto:
Dá sa, treba si spraviť prieskum a normálne zozna… @houberto práve sledujeme aj to , lebo asi pred 3r nám švagor spomínal , že jeho spoluhráč z Česka má od tejto firmy, že keby staval dom tak len taký ... Ale tu sú na nich recenzie také , že dovidenia ...Odpoveď na príspevok od jakubd:
@atmrodina naozaj bez emocii, 100 k je malo na a… @jakubd Preháňaš. My staviame 120m2 zastavanej plochy za 134 holodom a cez firmu.Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@houberto práve sledujeme aj to , lebo asi pred 3… @atmrodina Nepopieram, recenzie nájdeš aj dobré aj zlé. Ako pri všetkom. Najlepšie skontaktovať sa, dohodnúť si nejaké stretko, ísť sa pozrieť na nejaký dom, čo práve stavajú...Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@jakubd no okolo 1300€ sa meter štvorcový , akože… @atmrodina Viem nečíta sa to ľahko ale za 100k nepostavíte a neverte nikomu kto tvrdí že sa to dá, počkajte a došporte ušetríte do budúcna kopec nervov a nariekania.Odpoveď na príspevok od treborztv:
@atmrodina Viem nečíta sa to ľahko ale za 100k ne… @treborztv čoby sa nedalo, dá sa. len jasné, že treba počítať s tým, že to nebude hacienda a nebude tam úplne všetko asi podľa predstáv, že sa budú musieť spraviť nejaké kompromisy.Odpoveď na príspevok od tumik9:
@treborztv čoby sa nedalo, dá sa. len jasné, že t… @tumik9 To je názor alebo skúsenosť?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jakubd zase netreba prehanat. Ak by to tak bolo,… @sousedekovci89 neprehanam, skuste dat predajne ceny vokoli novostavieb (nie 10+ rocne stavby). ked si dom narozpoctujete na polozky, zistote ze na m2 vas vyjde podstatne drahsie maly dom. je to z dovodu nakladov na projekt, niekolkonasobne zameriavania, pripojky, vyjadrenia. rovnako jednotlive realizacie maju svoje fixne naklady a naklady na m2, ... kazdy nech si samozrejme spravi vlastny rozpocet polozkovity. no a ked ho budete mat vynasobte to 2 a ste zhruba na konecnej cene (pocas realizacie vzniknu naklady o ktorych dnes netusite pokial nie ste rozpoctar v stavebnej firme + narast nakladov pocas vystavby).Odpoveď na príspevok od fero1821:
@jakubd Preháňaš. My staviame 120m2 zastavanej pl… @fero1821 dobre pisete ze holodom. to nie je nehnutelnost na byvani. za svojim tvrdenim si stojim za 100 k dom dnes nepostavite. celkove naklady budu v nasobku...Odpoveď na príspevok od jakubd:
@fero1821 dobre pisete ze holodom. to nie je neh… @jakubd Ak by ste staval 70m2 úžitkovej plochy svojpomocne, tak postavíte. Ak forma tak máte pravdu, to nie. Možno by firma vedela nejaký dvojizbák za 100 000 v pohode, ale to potom už nie je dom pre nejakú rodinu. Bolo by to strašne malé. Ja len vravím, že dá sa aj za menej ako 200 000 tisíc.Odpoveď na príspevok od jakubd:
@sousedekovci89 neprehanam, skuste dat predajne … @jakubd ak by naklady na vystavbu domu boli ako tvrdis, nepredavali by sa 4i domy 35 km od BA dostupnych po 250.000 vratane 6a pozemku. (Akrualne ponuky u nas v define, developersky projekt) Dom v standarde vratane TČ.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jakubd ak by naklady na vystavbu domu boli ako t… @sousedekovci89 ked budes stavat 100 domov tak ta to nebude stat 100x viac ako stavba jedneho domu. Developer vie dosiahnut take ceny prac/materialu/tepelnych cerpadiel/sanity/dveri/podlah/atd. o akych jednotlivec moze snivat. Proste jeden 3i dom v standarde za 100tis nepostavis ak sa nebudeme bavit o nejakych kontajneroch atd.Odpoveď na príspevok od zacik:
@sousedekovci89 ked budes stavat 100 domov tak ta… @zacik staval asi 25 domov. Navyse v tempe ze posledne dostavuje teraz (od roku 2021). Mavyse vely cas tu je debata o svojpomoci to sa stlacit da.Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@dusan72 fuuuu to kde ste stavali ? Moja sestra v… @atmrodina a teraz ešte jednu... o troch prasiatkach tatino...Odpoveď na príspevok od dexter89:
@uhlikova_stopa žartuješ? toto predaš skorej jak … @dexter89 taketo veci by som ja jazdenky nekupovalOdpoveď na príspevok od rkorba:
Keby som nemal peniaze, tam si kupim 4-6ks 12m ko… @rkorba Kontajnery tiež nie sú zadarmo. Keby že mám obmedzený rozpočet a chcem prízemný, neposchodový, nepodpivničený domček, tak najlacnejšie a zároveň najúčelnejšie riešenie je vysúkať si rukávy a svojpomoc. (S luxusným) 100 - tis. € rozpočtom by som do toho išiel aj vo svojom veku. :-)Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jakubd ak by naklady na vystavbu domu boli ako t… @sousedekovci89 okrem toho ze developer ma ine naklady na vystavbu 100 rovnakych domov, tu stale mame rovnicu ked 250 k > 100k. Sam som momentalne stavebnik investor, mam veli dobru predstavu o cenach materialov a prace, ako aj o rozsahu prac. Snazim sa dat len radu, aby sa nepustali do niecoho, na co nebudu mat pristriedky.Odpoveď na príspevok od petersd:
@rkorba Kontajnery tiež nie sú zadarmo. Keby že m… @petersd 1 kontainer mas 3000E, velmi slusny zaklad na prerabku ;-)Odpoveď na príspevok od jakubd:
@sousedekovci89 okrem toho ze developer ma ine n… @jakubd som tiez stavebnikom uz 5 rokov velmi dobre poznam cemy materialov. Ak nejdes do nazvime to high-end domceka ti hovorim, ze do 100.000 sa zmestis. Zase bavime sa o dome kde sa bude dat prespat a zakladne fungovat (ako poziadavka hore) nie o komplet dokoncenom a zariadenom dome az po dekoracne predmety.