Montovaný dom svojpomocne do 40 000 €

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím . Viem že podobných tém tu bolo veľa no nenašiel som odpovede na všetko . Sme s priateľkou mladý pár ktorý nie sú bohatí no snažíme sa sporiť čo to dá . Chceli by sme si našporiť cieľovú sumu 30 000 € v hotovsti čo ešte nejaký ten rôčik potrvá. Zvyšok na dom by sme riešili formou hypotéky. Tak 30 000 € max čo sme plánovali.Svokra nám slúbila že by nám kúpila pozemok čo by nám situaciu o čosi zlepšilo . Ide oto že sa nám s prieteľkou páčia montované domy. Som remeslený typ vyučený elektrikár. Chcem sa opýtať či by ste mali odporučania na nejaké konkrétne firmy a či by bolo možné postaviť holodom ( nie hrubú stavbu) 3 izbový montovaný dom do sumy 40 000€. S tým že by som si základovu dosku poriešil sám .Lebo čo som pozeral tak za základy niektoré firmy pýtajú 18 000e či je nehorázne. Podla mňa na dom do 100m2 základy sa srpavia do 4000€ .A aj celý inttrier podlahy malovky sanity by som robil svojpocne keďže za podobné práce pýtaju firmy nehorázne sumy.Lenže dom samozrejme sám nepostavím to je nad moje sily to nechám na ludí ktorý sa vyznajú do svojho remesla. Elektriku by som si chcel tiež sám ale keďže ide o montovaný dom tak aspon montáž zásuviek a svietidiel aby ostalo na mne keďže káble už budu v sadrokartonoch a dutinách s ostatnými rozvodmi predpokladám . Takže by som chcel iba dom kde by bolo kurenie , neomietkované steny, vodoinštalácia , koanlizcícia a predpripravená elekttrika ,zakryté stropy a steny a z vonka dom hotový na komplet. Myslíte že je možné sa takto s firmou dohodnúť ? Chcem proste čo najviac znížiť náklady na prácu. A keďže nemám ľavé ruky je zbytočne si dávať robiť dom na klúč. Dnuka sa stým potrápi človek trocha sám . Vôbec neviem na koho sa ako prvého obrátiť lebo nepoznám nikoho kto by do montovaného domu šiel . Nám osobne duté steny nevadia. A radšej budeme v novom, kde si priestory a priečky môžem rozvrhnúť ako v starej zatuchnutej kamenine. Vďaka za názor a prajem pekný deň.
Odpovedať
1
2
@dzonyby za pol dna bez kurenia mi klesne teplota max o 1 stupen ale skor neklesne vobec .... a 12 stupnou za 4 hodiny??? to ti vymontovali dvere a okna? a vobec koli jednemu pripadu za X rokov vyhodit X tisic € na krb a komin ..... nie je to blbost? to co ty vykuris krbom behom chvilky ja vykurim klimami tak isto za chvilu ....
Odpovedať
@mackoke zle si si to cele precital..stale sa vetralo, boli otvorene vchodove dvere , veci sa odniesli, priniesli atd.. pri minusovej teplote, ktora je vonku asi budem mat aj doma horucavy, ked mam otvorene dvere do koran, ze? Citis potrebu ma preorientovat na tvoje myslenie? Nemusis, ja som rad, ze mam zalozne kurenie. To nie je iba kvoli jednemu pripadu, a keby aj, ten pripad sa stal 2x za vyse roka, aj keby nie, ten pocit zalozneho kurenia plus, ked zakuris v krbe je to iny pocit tepla, proste taka mala zmena. Ked ide vyvoj do predu a clovek si moze dopriat to co moze a pokial mu to tak vyhovuje tak je to ok. Tebe ked to vyhovuje tak ako to mas tak ok.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?