Koľko vás vyšiel 3-4-izbový bungalov?

Ahojte, našla som tu orientačné ceny, ale chcela by som sa opýtať, koľko vás reálne vyšiel bungalov taký obyčajný, 3 alebo 4 izbový? Môj chlap nechce ani počuť o tom, najradšej by ostal pri rodičoch, o čom zas ja nechcem ani počuť. Vraj je to zbytočne drahé, no ja zas myslím aj na budúcnosť, že vykurovať ich 8 izbový dom je tiež drahé. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
Záleží aj od toho z akého materiálu. A netreba zabúdať ani na cenu pozemku v konečnom dôsledku. Bez toho si dom nepostavíte. No celkovo si myslím, že do tých 110000€ by ste sa na komplet zmestiť mohli ;-)
Odpovedať
@kuly30 jasné, ten pozemok to navýši a zas ceny sú iné všade, s tým rátam, materiály by sme nepotrebovali úplne najdrahšie, ale zas ani lacné, proste také akurát. A hlavne ten pocit, že mám kľud a som naozaj doma.
Odpovedať
:-), chlap má pravdu. Bude to trochu drahšie, ako sobotný nákup v Jednote. Jednoduchá matematika je cca 1100 EUR/m2. 3 či 4 izby nie je podstatné.
Odpovedať
@17alexis čo ho zabudli odstrihnúť od pupočnej šnúry,jasné svoje je svoje,každý kohút by mal kikiríkať na svojom smetisku.
Odpovedať
@marta2610 paradoxne tie vzťahy nemá bohvieaké, ale je to drahé, tak odísť nechce. Na druhej strane netrieme biedu, žeby nás splátka zruinovala hoci uznávam, že on zarába asi 3x viac ako ja, ale keď si vezmem, že sú ľudia takmer s minimálnymi mzdami a idú do toho. Ďalšia vec je, že ten dom je v pôvodnom stave, veľký, čiže aj tak tam treba robiť všetko nanovo zhora až nadol,a samozrejme, vyplatiť aj súrodencov, čiže neviem, či by tam bol veľký finančný rozdiel. Ešte nie sme zobratí, takže vždy mám možnosť výberu a uchrániť si moje duševné zdravie.
Odpovedať
@17alexis Koľko máte vlastných prostriedkov? Či už spoločných, alebo každý z vás osobitne? Máte niečo už našetrené? Alebo všetko chceš financovať z úveru? Nie ste ešte zobratí - to znamená, že nevieš, či s ním zostaneš? Lebo začať stavať z úveru a o 2 roky sa rozísť - to nie je nič moc. Ja by som to asi spravil nasledovne: Býval by som u jeho rodičov kým to okolnosti dovolia, medzitým by som šetril, šetril a šetril. Bývaním u rodičov sa dá najviac ušetriť. Keď príde čas, že si poviete, že už je vhodné myslieť na vlastné bývanie, tak vtedy si kúpte pozemok a postavte.
Odpovedať
@chrobak7 našetrené máme, ale bez hypo by to nešlo a aj na rekonštrukciu by sme potrebovali úver, takú hotovosť nemáme. On tam chce ostať natrvalo, žiadne šetrenie a potom stavanie. A ja riešim, čo ďalej, kým je čas, nech potom neplačem nad rozliatym mliekom, keď bude neskoro.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
To je uplne zbytocna otazka cena zelazi od velkeho mnozstva veci takze ked ti niekto napise cenu bud celkovo alebo za stvorak tak je to individualne lebo v tom moze byt material a praca roznej ceny, zallezi aj od lokality kde budes stavat a po dalsie 3-4 izbovy bungalov moze mat rozmery od do takze zbytocna otazka ja som to tiez neriesil cenu ked som zacal riesit proste priblizne si to vies aj sama dat dokopy popozerat fora po kolko chodi praca popozerat material co chces a priblizne si to vies odhadnut ale pocitaj s tym ze bude kopu inych vydavkov neocakavnych! A NAJNOVSIE SI DAVAJ HLAVNE POZOR NA DAN Z ROZVOJA CI AKO SA TO VOLA LEBO TO PREKVAPILO MNA AJ DALSICH KED JEDNEHO DNA NAM ZAVOLALI Z URADU MATE TU VYRUBANY DAN A TO DOM ANI NESTAL ESTE A UZ BOLO 1000 EUR FUC TO MALA TA OBEC MINIMALNU SADZBU!!
Odpovedať
@17alexis mňa vyšla tá trojizbová drevostavba, čo mám v albume, nakomplet aj s veľkým pozemkom, zariadením, pivničkou, terasou a bazénom na 55 000€
Odpovedať
@jakino To jej akože odporúčaš pre rodinu na celoživotné bývanie takú drevenú chatu ? :-)
Odpovedať
Pozeram, a myslel som si ze ta cedrova stavba stala tolko, ja ze to neni mozne, naco sa strapim, ked hento mozem mat za 55 :D , a potom si vsimnem tu drhu stavbu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusantt tá cédrová aj s úpravou okolia má rozpočet 800 papekov ;-) @leilak1 keď vnútro obijem srandokartónom a vystierkujem a na fasádu dám tvrdú vatu a stierku, tak nezistíš, že je to drevostavba. A čo sa týka rozlohy, jedna z možností bola trojizbák ;-)
Odpovedať
@jakino - nevyzera to vobec zle a ak je to aj s pozemkom, 3 izbaky u nas su drahsie.
Odpovedať
@roman_x a ze ani nie s hocijakym pozemkom to ma :)
Odpovedať
@jakino máš to veľmi pekné.
Odpovedať
@jakino tak to teda hej, velmi pekne to mate :)
Odpovedať
Profilova fotka
@17alexis ahoj. ja mám dobrého kamaráta, ktorý sa priženil na dedinu a býva v dome svokrovcov. najprv že iba dočasne, nakoniec dom nadstaval, rekonštruoval, nalial do toho vyše 50tisíc, ale hovorí, že by už nikdy takto nerobil, radšej vlastný mať. Lebo ten dom stále nie je jeho, stále sa so svokrovcami stretáva a "kafrú" do výchovy detí, atď. a pritom má s nimi dobrý vzťah. či už budete s priateľom/manželom bývať v dome alebo byte, majte svoje bývanie. o tom by ste sa mali vážne porozprávať, lebo ide o dlhodobé vzťahy. a až potom si ujasnite, či si postavíte malý domček, ale kúpite nejaký menší a zrekonštruujete. Lebo aj s vysporiadaním tých súrodencov to nebude také jednoduché. držím palce, múdro sa rozhodnite. :)
Odpovedať
Profilova fotka
103 m2 úžitkovej plochy ma vyšiel 110 tis.
Odpovedať
@plamen to aj so zariadením alebo čo všetko vlastne v tých 110000€ bolo?
Odpovedať
@milanko18 - za 50tis pri tvrdej svojpomoci mohol mať 3-4 izbový dom(bez zariadenia a vonk. úprav) + cena pozemku(na dedine predpokladám bude relatívne nízka) Teraz má problém - svokrovci, súrodenci, údržba domu. Kamarát bol príliš dobrý, nechal sa do toho zatiahnuť, svokor rád - dom opravený, môžu im pomáhať(rozumej miešať sa do výchovy) svoje deti majú pod dozorom, súrodenci radi - navýšila sa cena domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x nuž, bola to jeho voľba.. už teraz oľutoval aj X-krát. ja mám aj svojich rodičov rád, aj svokrovcov, ale bývať u nich jedine na nevyhnutne krátku dobu, kým si zabezpečím vlastné bývanie. 8-)
Odpovedať
@milanko18 - Skôr si myslím, že bol do toho rozhodnutia dokopaný manželkou + svokrovcami a na oponentúru bol príliš mäkký. Život nie je fér, treba si ísť tvrdo za svojím, každý pozerá len na svoj prospech. V každom prípade má stále možnosť ísť do vlastného. Zobrať mu to nik nezoberie, akurát mu budú chýbať prachy a na stavbu bude sám.
Odpovedať
Ahojte,chcel by som sa spýtať koľko stojí 5 dverové auto,také obyčajne.Moja žena o ňom nechce ani počuť,vraj je to drahé.materiály nemusia byť drahé ale ani lacné,také akurát. Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@meky1991 :-D :-D je to sranda no, podla mna clovek by mal mat aspon nejaku predstavu o takychto veciach ked sa chce do toho uz pustit ;-)
Odpovedať
Ach jaj, prečo zakladať tému na asi najotrepanejšiu otázku na MS? Akurát včera som mal na telofone jedného známeho, ktorý je architekt a on mi mimo iné povedal: Dnes na dobrom rovnom pozemku postavíš za 60 000€ síce pre niekoho malý dom , ale pre bežnú rodinu postačí. A je to fakt lacnejšie, ako totálna prerábka starej socialistickej búdy/ani búranie a odvoz stav.odpadu nie je zadara/. Je tu jedno veľké ALE nedokáže to hocikto. Musíš byť od fachu, alebo sa na stavbu fakt dobre pripraviť a naštudovať si veci/ nie len cena materiálu a práce je dôležitá/. Veľa ľudí tu pochopilo o čom to je a skúsenostiach po prvom dome postavili na omnoho lepšej kvalitatívnej úrovni svoj druhý, alebo dokonca tretí dom a ten prvý prípadné druhý aj výhodne predali :-D Kto ti tu napíše, že on staval malý dom a do 60 000€ to nie je možné neznamená to, že ak to nedokázal on nedokáže to nejde.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik len nepovedal, kde ten dom za 60tis postavíš... Pozemok je dosť podstatná vec pri stavbe domu. Situácia dospela k tomu, že teraz kupuješ pozemky naparcelované na 300-500m2 aby sa na malé územie natlačilo čo najviac zisku pre developera. Infraštruktúra veškerá žiadna, v kolónach sa posúvaš do krajského či okresného mesta desiatky minút a poobede z neho opačným smerom. Socialistická výstavba panelových domov spôsobila, že sa ľudia presídlovali postupne z vidieka do miest. Kapitalistická výstavba rodinných domov v satelitoch okolo miest natlačených na minipozemkoch obohnaných 2m vysokými betónovými plotmi spôsobila postupné presídlovanie "majetnejšieho" obyvateľstva miest do týchto satelitov a na ich miesta prifrčalo kopec nových, prevažne mladých ľudí z vidieka, dúfajúc, že za pár rokov aj oni vymenia "starú socialistickú búdu" za "novú kapitalistickú búdu".
Odpovedať
My mame 118 m2 uzitkova + 36 m2 garaz - v stave holodom bez dlazby, dveri - 92tisic zaokruhlene, Dokumenty € 5,646.02 Zakladova doska € 8,159.34 hruba stavba € 35,212.34 okna dvere vonkajsie, garaz € 7,485.89 Holodom (remesla, elektrika, plyn+kotol, voda, studna...) € 14,515.65 Omietky, podlaha, zateplenie € 19,986.35 Malovanie farby - € 1,000.00 Pozemok tak mie je zaratany Nieco sme si robili svojpomocne ako sadrokarton na strop, malovanie, sterkovanie, z casti elektrika. Ostane nam robili firmy ale niekde sme mali rodinne zlavy.
Odpovedať
este chcem pridat ze ceny su aktualne lebo sme zacali minuly rok v auguste a teraz zariadujeme
Odpovedať
@minonkysk Zadávateľka otázky @17alexis sa na pozemok nepýtala, možno už nejaký vlastní, alebo má niečo vyhliadnuté. Každopádne je myslím každému bolo jasné, že pozemok nie je v sume 60 000€. Ja som pozemok spomenul iba v súvislosti, aby bol vhodný na stavbu /myslel som povrch/ a aby bol rovný , lebo stavať na svahu dosť predražuje stavbu, čo si žena, ktorá o stavaní nemá šajn/.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?