Cena základovej dosky 2024

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zakladov pre bungalov v rozmere dosky 9,5 x 13 = 123,5 m2. Beton je navrhovany C25/30 v hrubke 15cm podla projektu. Vykopove prace iba nutne pre potreby zakladov. Ide o rovinaty pozemok. Prikladam aj nakres. Dalo by to cca odhadnut vzhladom na dnesne ceny materialu a prace?
Odpovedať
1
2
Mne robila minulý rok partia na jeseň dosku 197m2 s materiálom a vyšlo to cca 19tisic. Stavba pri ZA. Ja som chcel mať celu hrubu stavbu bez starosti a ostatne ponuky som mal vsetko len na platni o 4-5 tisic viac. Tato partia mi nacenila iba prácu a navrhla že všetko ostatne bude zabezpečovať či už vykopy, material, logistiku za 5% províziu z jej hodnoty. Tak som sa nakoniec rozhodol pre nich a celu hrubu stavbu som nakoniec postavil o približne 12tisic menej ako som mal dašie ponuky 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od samec22:

Mne robila minulý rok partia na jeseň dosku 197m2…
@samec22 zdravim viete mi poslat kontakt na tu partiu ja som rovnako z okolia za. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od samec22:

Mne robila minulý rok partia na jeseň dosku 197m2…
@samec22 môžem aj ja poprosiť kontakt? Ďakujem
Odpovedať
Ale pripravte sa aj na sklamanie. Také partije spravidla veľmi rýchlo zmúdria a ceny, ktoré ešte nedávno ponúkali teraz už neplatia... Už sú dramaticky vyššie
Odpovedať
Ten kto úspešne zvládol povinnú školskú dochádzku si náklady spočíta za 30 minút a dospeje k číslu okolo 90€/m² bez práce (za jednoduché, nekomplikované) základy s doskou. A práca? 3 týždne v dvoch osobách, od prvého výkopu po zaliatu dosku. To vlastná skúsenosť, avšak v tej cene som troška kalkuloval vyššiu cenu betónu ako som mal, keďže jeho cenový rozptyl je väčší.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:

@samec22 zdravim viete mi poslat kontakt na tu pa…
@zdenkochabada maju stranku na fb Dom&Snom. Tam budu mať určite aj kontakt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nedielka:

@samec22 môžem aj ja poprosiť kontakt? Ďakujem
@nedielka maju stranku na fb Dom&Snom. Tam budu mať určite aj kontakt.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani k…
@marelektro prosim mozes mi poslat cenu. Nam dsla firma ponuku za 112m2 cena 16.000€. Tak neviem ci je to v pohode 🤷‍♀️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leonyy:

@marelektro prosim mozes mi poslat cenu. Nam dsla…
@leonyy Pošlem ti číslo na perfekt pánov, teda ak sa jedná o Topoľčany...
Odpovedať
Chceš presné číslo? Náš dom 10 x 12 m. Zastavaná plocha 120m2+15m2 terasa, ktorá bola robená ako základová doska. Dokopy 135 m2 robené kompletne firmou, ktorá nám stavia dom na kľúč. Cena 14 400 s DPH august 2025. Firma bola natoľko dobrá, že nám v tej cene ešte vykopala elektrinu a vodu k prípojkam a previedli nám to cez základovú dosku. Všetko to bolo v cene. Čakám kým tu príde prvý mudrlant písať, že on by to dal za 7000 eur.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@leonyy Pošlem ti číslo na perfekt pánov, teda a…
@frantisekca vďaka, pošli
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Chceš presné číslo? Náš dom 10 x 12 m. Zastavaná …
@fero1821 to je výborna cena. Rovný terén? My mame podobné rozmery, trochu svah a 16.000€
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leonyy:

@fero1821 to je výborna cena. Rovný terén? My mam…
@leonyy Áno rovina. 2 rady tvárnic.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Chceš presné číslo? Náš dom 10 x 12 m. Zastavaná …
@fero1821 naco dlho cakat :-) 2018 240m2 20cm styrodur po obvode na vysku 2DT 7000€ rovina svojpomoc :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@fero1821 naco dlho cakat :-) 2018 240m2 20cm sty…
@rkorba Za 7 rokov ceny vystrelili tak, že teraz by si to svojpomocne nedal za menej ako 13 tisíc a aj to možno vravím málo.
Odpovedať
Ak potrebuje niekto spočítať náklady na zhotovenie základovej dosky, kľudne mi napíšte. Pridal som dve fotografie, čo teraz realizujeme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od ivke33:

Ak potrebuje niekto spočítať náklady na zhotoveni…
@ivke33 dobry den ,mna by zaujimala cena prace za dosku 2r dt,platna 25,chcela by som vcene aj salovanie dokami,priprava na blesko,pripadne ak sa plati aj za vyvedenie vody a elektriny do technickej.. bez papierov..mam v hladaciku pozemok a rozhodujem sa ci do toho ist alebo nie..pripadne ak by ste mi vedeli poradit aj kolko je cena na obvodove mury murovacku pripadne priecky..dakujem velmi pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shanelw:

@ivke33 dobry den ,mna by zaujimala cena prace za…
@shanelw Dobrý deň. Potreboval by som viac informácií. Najlepšie by boli údaje z projektu, aby som vedel aká veľká je platňa, rozmiestnenie miestností kôli spočítaniu murovacieho materiálu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?