Cena základovej dosky 2024

Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zakladov pre bungalov v rozmere dosky 9,5 x 13 = 123,5 m2. Beton je navrhovany C25/30 v hrubke 15cm podla projektu. Vykopove prace iba nutne pre potreby zakladov. Ide o rovinaty pozemok. Prikladam aj nakres. Dalo by to cca odhadnut vzhladom na dnesne ceny materialu a prace?
Odpovedať
Ahoj, podla vlastnych skusenosti svojpomoc od 10k, firma od 20k.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Ahoj, podla vlastnych skusenosti svojpomoc od 10k…
@milanista Vedel by si to trochu rozpisat, ze kolko a za co? Staci mi to kludne cca. Dik!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@milanista Vedel by si to trochu rozpisat, ze ko…
@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani koncom oktobra, komplet cez firmu cca. 135 m2, nie na rovine mozem ti poslat do SS vyuctovanie s rozpisom ak chces.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani k…
@marelektro Pošli, ďakujem ti veľmi pekne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zaklado…
@somecheck Pozri, kóty tam máš. Teda si ľahkou matematikou vieš spočítať množstvo betónu pre zemiace pásy. Cenu betónu si zisti v okolí stavby, ideálne kalkuluj aj s dopravou a pumpou. To samé DT debnenie. Spočítaj si potrebné metre x počet radov, dostaneš kusy, na cenu sa dotazuj v stavebninách. Školská kalkulácia aj na potrebný štrk. Cenu si zisti v svojom okolí aj s dopravou. Platňa je taktiež nič iné, než kalkulácia zo základnej školy. Nezabudni pripočítať potrebné debnenie, podľa spôsobu debnenia. Kari siete si tiež ľahko napocitaš, nezabudni pripočítať potrebné prekrytie (rátaj +20%) a ešte to, že ti nikde nepredajú 2m², keďže sa to predáva na kusy. A ešte zakalkuluj zemiacu pasovinu, to máš tiež izi kalkuláciu, k tomu potrebné svorky atď, ale to sú "drobné" nákladovo položky. Bager zhruba 2 dní, cenu si zisti v okolí. K tomu pripočítaj 25% rezervu, lebo nič není ideálne a nemáš tam zakalkulované všetky nákladovo položky. A ak si lenivý si to obvolať a vykalkulovať, tak oslov firmy, so žiadosťou o CP na stavbu základov "na kľúč".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zaklado…
@somecheck My máme cenovú ponuku od firmy a vychádza to v priemere 105€/ m2. Sú v miernom svahu. Tiež by ma zaujímalo,či je to normálna cena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hajny:

@somecheck My máme cenovú ponuku od firmy a vychá…
@hajny Co je v tej cene zahrnute? Mate nejaky rozpis?
Odpovedať
Ak by ratal niekto podobny rozmer dosky a pasov. teda potrebne m3 betonu na podobny rozmer dosky v hrubke 15cm a DT 40 pasov: Platna vypocet: 13,5*9,5*0,15 = 19,23 m3 Pocet DT 40 v zakladovych pasoch na 2 vyskove rady: (46 / 0,5) * 2 = 184 ks DT 40 Objem betonu potrebneho pre 184ks DT40 = 184 * 0,0374 = 6,88 m3 Suma sumarum: 19,23 + 6,88 = 26,11m3 betonu v triede C25/30. Ak pocitam s priemernou cenu betonu cca 100€ / m3, tak: 2600 € Ak ratam cenu dopravy, cenu betonpumpy atd... odhadujem to na 3000 €.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani k…
@marelektro ahoj, mohla by som tiez poprosit problizny rozpocet? mi mame a nieco vacssie zaklady ako vy. Dakujem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Ak by ratal niekto podobny rozmer dosky a pasov. …
@somecheck počítaj s tým, že na jeden krát zaleješ len základové pásy, potom druhý krát DT a tretí krát dosku takže rátaj dopravu aj pumpu x3... a pre istotu si nechaj nejakú rezervu na neočakávané výdavky :)
Odpovedať
@chilim vidíš v jeho výpočte základové pásy? Ja nie. V projekte ich má, vo výpočte mu chýbajú, tak ako iné položky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@chilim vidíš v jeho výpočte základové pásy? Ja n…
@roman_x @chilim Áno, na pásy som zabudol. Ide dokopy o 40m3 betónu, na pásy, DT a dosku v rozmere bungalovu 13,5 x 9,5. Doprava je max 7m3 naraz, závisí aj od betonárky, takže vyrátali mi to na 6x dopravu, 6x pumpu. Komplet cena betónu, dovozu, vykládky, dopravy spolu 240km (6x hore dole) - cca 5.500 - 6000 EUR. Inak povedané, cca 1000€ so všetkým dovoz a všetko potrebné na 1 auto. Alebo ešte inak, cena betónu so všetkým potrebným a dopravou 40km na 1 auto je cca 140€ / m3. Takto sa to pohybuje teraz v okolí BB.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nedávno nacenovane základy: material,praca- 100,60€m2. Upozorňujem že toto je len orientačné a je potrebné naceňovať každé základy individuálne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

Nedávno nacenovane základy: material,praca- 100,6…
@profistavbari Pošlite mi nejaký rozpis kľudne do SZ, ďakujem. Ja som sa v okolí BB nevedel dostať na lepšiu cenu pre potreby dovozu 40 kubíkov. Zatiaľ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@profistavbari Pošlite mi nejaký rozpis kľudne d…
@somecheck cena zakladov/zakladovej dosky nieje len beton a dovoz :D Kde mas zemniaci pas? Kde mas vyvody z neho? Kde mas prechody IS? kde mas vystuz do DT? Kde mas zavezenie materialom? Kde mas zhutnenie? Kde mas vystuz do ZB dosky? Kde mas debnenie ZB dosky? Mam pisat dalej? :)
Odpovedať
@megdesign Mohol si mi to napísať aj skôr s odhadom ceny a áno kľudne pokračuj, kvôli tomu sa pýtam 🙂 Podobne ako to urobil teraz @profistavbari, za čo mu veľmi pekne ďakujem. Z cenových kalkulácii mi je zrejmé, že to nie je len o betóne, ale tvorí to najväčšiu položku, a prvú položku, o ktorú som sa viac zaujímal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?