Cena materiálu na dom

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, chceli by sme si postaviť dom a pozeráme si projekty domov, jeden čo sa nám páči je tam uvedená cena celková, nie je rozpísaná cena materiálu atď.... Chcela by som sa spýtať, či sa dá nejak odhadnúť približná cena v prípade, že si chceme dom postaviť svojpomocne, čiže v podstate len ten materiál... Cena celého domu na kľúč je 106 tis. €. Ďakujem pekne za všetky rady.
Odpovedať
1
2
@mackoke ano mas pravdu to sa stat urcite moze. Ale stale je na trhu mnozstvo firiem ktorych jediny marketing je odporucanie predoslich zakaznikov. Napriklad ja som mal firmu na rekonstrukciu domu ktora namala ziadnu reklamu a zakazky ziskava na odporucanie.Cuduj sa svete momentalne je na 1,5 roka dopredu obsadena.Majitel si zaklada na dobrom mene a preto aj svojich ludi dobre ohodnoti a nemaju tendenciu menit zamestnavatela. Ano su dobre a zle firmy ale treba travit cas nad vyberom a neuponahlat sa. Pretoze v dnesnej dobe co sa tyka stavebnictva maju vsetky dobre firmy zakazky na min 1rok dopredu a uz odmietaju dalsie. Ak niekto dnes si zmysli ze ide zajtra stavat tak urcite niekoho najde ale ja by som mal velke obavy preco v takej situacii na trhu maju volny termin na stavbu. Skratka je treba si dobre vsetko premysliet, zvazit a rozhodnut sa ci si niekto trufne na svojpomocne stavanie, alebo ciastocnu svojpomoc alebo si to daju postavit firme na kluc.Vsetko ma svoje pre a proti. Ja som sa do stavby neviznal tak som si na rekonstrukciu netrufol a sice som si priplatil oproti svojpomocnemu stavaniu ale mal som cistu hlavu, bol som z malym synom ktoreho som videl rast, a vedel som sa sustredit na pracu kde som tie prachy na viac zarobil tym ze som karierne rastol.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko ja tiez vsade 20/25. Len do zakladov som dal 16/20. Aj ked netusim co toe cisla znamenaju😃
Odpovedať
@pipulkoo myslis ze sa da za taku cenu postavit aj ked pouzijes kvalitne materialy? napr.klasicka skridla na strechu, nie plech, drevene okna, nie plast, na zateplenie nie polystyren ale nieco priedysne a pod.? alebo s touto cenou pocitas, len ak beries to najlacnejsie (a casto najskodlivejsie) na trhu? neber to ako utocenie, len som zvedava ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@littleanet co ja viem😃 ja nekupujem najlacnejsie ani zdaleka. To som mohol stavat z porothermu a mal by som steny za 3000 a nie za 6000. Tak isto som nemusel dat zelezo do zakladu a aj do deky nemuselo ist tolko co islo. Vsetko predimenzovavam proti projektu. Na zeleze by som usetril cez 1000 euro. Beton do zakladov mal ist 16ka a do deky 20ka. Dal som 20 a 25ku a do venca 30ku. Aj s vencom som minul uz 100 kubikov betonu. A 20ku som mal po 51 euro komplet s dopravou a 30ku 70 euro. 20 euro rozdiel pri 100 kubikoch je tiez dost preplatok. Ipu som nedal jednu vrstvu ale dve. Ked ja postavim dom za 100 tisic,tak lakomec so znamostami v stavebninach co setri na vsetkom to postavi za 70 tisic....
Odpovedať
Profilova fotka
@littleanet dom sa da postavit za 50 tisic a ten isty sa da postavit aj za 250 tisic. Co je 5 nasobok ceny. Je to o investorovi. Ja zatial na nicom nesetrim. Setrit budem na zariadeni a nie na hrubej stavbe. Do mojho domu som dal nieco cez 40 tisic. A to nemam este ani strechu hotovu. Ale drevo a skridlu a ryny mam uz zaplatene. Uz len majstrov zaplatim co mi ju budu robit. No kupovali sme aj pozemok. Zatial som staval z nasich nasporenych penazi. Ale uz mam vybavenu 80 tisicovu pozicku,tak sa mozem rozhadzovat dalej😃
Odpovedať
@pipulkoo Tak prajem ti aby ti to rozhadzovanie vydržalo až dokonca . Dokonca myslím, že bude hotová trávička , závlaha výsadba . Banku , znalca nebude zaujímať koľko si dal železa do základov ...ani prípadného kupujúceho ....
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 ziadny kupujuci nebude. Tolko casu tam stravit a potom to predat. To by bola vrazda😃 A banka ma uz nezaujima. Peniaze mame schvalene😊 A dufam ze sa porobi aj nieco na dvore. Najradsej by som do dvoch rokov zmakol vsetko a potom si uz len uzivat. V maji by sme mali mat babatko😊😊😊
Odpovedať
@pipulkoo Asi sa dobre nerozumieme . Tu v okolí každý desiaty dom bol predaný , majitelia to neutiahli ...zadlženie ...rozvod atď. Nutnosť predať, exekúcia. Takže už sa len modliť aby si bol zdravý a všetko OK. A tak kvalitný dom ti nik nezaplatí, lebo len ty vieš koľko tam je železa ...ano to by bola vražda ako píšeš.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 jaj taaak. To nestras😃 keby neni zena tehotna a nebyvame v jednoizbaku, tak to pretiahnem o rok a postavime to bez pozicky. No nemozme uz cakat, tak bolo treba zobrat pozicku a zacinam zhanat partie . Chcel som vsetko sam, no dlho by to trvalo. Potery omietky vodu kurenie a strechu dam postavit. Inak by som vsetko robil sam. No to by som staval 3 roky. Dufam ze zdravie vydrzi
Odpovedať
@pipulkoo - drzim palce, dieta je to hlavne a je to fajn, prvy mesaic bude najhorsi, ale postupne sa zabehate a budete vediet ako na male, po mesiaci uz budes na stavbe:) na velke prace ako omietky, potery atd. si najdi partie, oni to zmakunu za par dni, svojpomocne by si to smolil mesiac, pozicku nrychlo splatte, na urokoch potom vela nepreplatite, nech sa dari, drzim palec nech se buduci rok vo svojom a traja:)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x dikyyy. Presne tak to mame vsetko v plane. Preto mame splatku len 260 euro.aby sa popri pozicke dalo normalne zit a nesli vsetky peniaze len do pozicky a ked po stavbe nejake peniaze zostanu,tak mimoriadna splatka a aj kazdy rok ked sa nieco usetri tak mimoriadne splatky. Uvidime jak to pojde. Planujem aj TC aby boli co najnizsie mesacne naklady. Mame len elektriku. Nic ine od tohto spinaveho statu ani nechcem.
Odpovedať
@pipulkoo - ok, neboj, babo ked je male, tak vela nestoji, vela dostanete od rodiny, kazdy vam nieco da, materska je teraz vo vyske cistej mzdy. Dom ktory si vybudoval, poznas v nom kazdy klinec a roxor, tak taky dom sa jednoducho nepredava, kto nestaval ten to nepochopi.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x ja sa nebojim ze by na babo neboli peniaze,ale ze uz teraz som obmedzovany mojou manzelkou😃 vsetky skrine a sufliky su jej. Ja mam jednu uzku skrinu a jeden suflik v komode😃 ona ma tri sufliky a tri take skrine jak ja a este aj moju vrchnu policu v skrini😃 a mame len jednoizbak. Ledva sa tam so susakom na pradlo obchadzame a nie este s postielkou a kocarom. Bude to zaujimave. Musim zamakat aby bol dom cim skor hotovy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?