Zateplenie stropu a kondenzácia

Ahojte, potrebujem poradiť so zateplením stropu obývanej časti v staršom rodinnom dome. Dom je cca 50-ročný bez vonkajšieho zateplenia fasády. Planujem vymeniť všetky okná a zatepliť s 5 cm EPS strop v pivnici. V obývanej časti (obývané je iba prízemie, nad nim sú ešte manzardky) plánujem zatepliť a znížiť strop o 20 cm nasledujúcou skladbou od stropu: 1. minerálna vlna Climowool DF1 039 rola hr.150mm 2. dvojitý (jednoduchý) sadrokartonóvy rošt 3. paropriepustná fólia REFLEX, 90g, PZ hliník 4. Sadrokartón biely (zelený) 5. Exterierový protiplesňový náter stropu aj stien Moje otázky sú: 1. Je nutné použiť dvojitý konštrukčný sarokartónový rošt alebo stačí jednoduchý? 2. Musím sa obávať kondenzácie vlhkosti (plieseň, popraskanie SDK), napriek uvedeným úpravam? (dom nie je pravidelne obývaný a nedá sa pravidelne temperovať, viem zabezpečiť min. teplotu nad 5 stupňov v zimných mesiacoch) Ďakujem za Vaše rady, príp. postrehy na čo si dávať pozor.
Odpovedať
Nie paropriepustna ale parotesna !!!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersim:

Ahojte, potrebujem poradiť so zateplením stropu o…
@petersim obávam sa, že je to zbytočná práca. tie nátery sú blbosť, izoláciu teraz robia manzardy, tam treba podoplňať priestory okolo manzárd izoláciou s rovnakým výsledkom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@petersim obávam sa, že je to zbytočná práca. tie…
@jan45 Noo, zateplenie manzárd by bolo dosť komplikované a zateplenie krovu sa nedá realizovať bez výmeny strešnej krytiny. Preto som zvolil menšiu úpravu s menšou investíciou. Tým pádom by malo byť celé prízemie v pohode, okrem vonkajšieho zateplenia fasády (to zatiaľ nepripadá do úvahy kvôli financiám). Skôr ma zaujímali riziká môjho pôvodného riešenia:)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersim:

Ahojte, potrebujem poradiť so zateplením stropu o…
@petersim Medzi spodnym SDK a AL fóliou musí byť vzduchová medzera. Teda ak chcete, aby AL fólia odrazila tepelné vlny a znížila náklady na vykurovanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@petersim Medzi spodnym SDK a AL fóliou musí byť …
@blacksr Takže dvojitá konštrukcia a na nosnú konštrukciu lepiť fóliu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersim:

@blacksr Takže dvojitá konštrukcia a na nosnú kon…
@petersim jednoduschie by bolo rozrolovat vatu na poschodi. Tym ze sice zateplis stropy, nedokazes zateplit priechod do poschodia/manzardy. Vsetko teplo sa vyberie touto cestou. Viem co pisem prerabali sme presne manzardovy dom a viem preco sme manzardu rusili :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersim jednoduschie by bolo rozrolovat vatu na…
@sousedekovci89 Na poschodí sú už manzardy, kde bol urobený poter, podlahy (dávno)
Odpovedať
@petersim no ide hlavne o to, aky vystup mas na to poschodie/povalu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersim no ide hlavne o to, aky vystup mas na t…
@sousedekovci89 Drevené schodisko, uzavreté dverami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?