Vykurovanie podlahy nad pivnicou - riešenia a materiály

Dobrý deň, pri rekonštrukcii rodinného domu riešime podlahu a vykurovanie nad pivnicou, radiátor tam nemôžeme dať. Kvôli svetlej výške môže ísť na pivnicu maximálne 5cm podlaha, dá sa tam dať podlahové kúrenie a anhydrid? na čo by sa dalo podlahové kúrenie uchytiť (napr. kari sieť)? plánujeme zatepliť strop pivnice prilepením XPS, vieme, že to celé nebude ideálne ale hľadáme nejaké riešenie ako aspoň nejako vykurovať podlahu nad pivnicou. Ďakujem
Odpovedať
"podlaha sa nevykuruje" , to by bolo veľmi stratové, "kúriť" stropnú časť nad pivnicou , izolácia sa dáva kvôli zníženiu úniku tepla , z vonk. starany, ak dáš EPS na strop zo spodu pivnice , tak efekt bude minimálny , ano aj my máme chladnejšie v miestnosti nad garážou , aj kvoli tomu , ale máme tam radiátor v tej miestnosti ...
Odpovedať
20 cm mineralnej vaty na strop pivnice nevojde?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vlkpata:

Dobrý deň, pri rekonštrukcii rodinného domu rieši…
@vlkpata toto bol u mňa primárny dôvod, prečo som si do starého domu po rekonštrukcii nedal podlahovku. Rovnako mám značnú časť domu podpivničenú, odspodu sa mi to izolovať nedalo, hore som zasa nechcel vyekávať vrchnú betonovú vrstvu. Takže voľba bola radiátory. Navyše sa mi tým pádom podarilo zachrániť a krásne zrenovovať v izbách dubové parkety.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlkpata 1) Anhydrid pôsobí na oceľovú sieť korózne. Tzn. KARI siet, ktoru tam date akoby ste tam ani nemali 2) Cementovy poter je o 1/2 lacnejsi ako anhydrid. 5cm pri cem. poteri problem nie je. trubky prichytis systemom tacker alebo umiestnis do systemovej dosky. Tou zaroven vyriesis aj tepelny most, ktory inak neodstranis. Prilepit XPSko alebo podlahovy EPS-S zo strany pivnice mozes, ale tepelny most pod podlahovkou musis prerusit, inak budes vykurovat steny a zaklady. 3) chce to vypocet TZB hlavne podlahovky (prietoky, roztece). Osobne sa cudujem, je lepsie venovat 200-300e poriadnemu TZB projektu a nie tu potom vyplakavat ze podlahovka nefunguje. Pri rekonstrukcii stariny je to v zasade nevyhnutnost. Minimalne preto, aby si vedela ake TS jednotlive miestnosti maju. 300e za projekt/vypocet a nevyhadzujes 100ky za material, ktory ti netreba. Pripadne sa da nahradit lacnejsim alebo ekonomickejsim riesenim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?