Trhliny v murive domu

Dobrý deň mám starý dom postavený v roku 1946 a problém je v tom, že na stene je pomerne veľká trhlina (prikladám aj foto). Vedeli by ste mi poradiť ako by sa ju dalo opraviť alebo najprv treba stabilizovat základov? Za kladnú odpoveď vopred ďakujem.
Odpovedať
@gjona26 Samozrejme ze by bolo dobre zacat tym ze sa najde pricina sadania-vacsinou zle odvedena dazdova voda...
Odpovedať
Profilova fotka
vacsinou tieto stare domy casom praskaju, je treba najst chybu resp, preco to zacalo praskat, nemate tam vlhkost? z coho je zaklad? bolo do toho zasahovane?
Odpovedať
@gjona26 ...kludne to moze byt sposobene strechou,krovom...takze volat odbornika,skor ako sa pustite do "sanacnych " prac na zakladoch. ...drzim palce...
Odpovedať
Profilova fotka
moze to byt aj tym ako to je zatazene zhora, zavolajte si na to odbornikov, statika a mozno aj nejakeho stavbara, oni vam poradia blizsie, ked to moze mat viac dovodov
Odpovedať
Profilova fotka
@gjona26 Tu zistíš len jedno, ak ti dá niekto konkrétnu radu na základe týchto dvoch fotiek, ruky od neho preč. Toto sa nedá zodpovedne posúdiť s dvoch obrázkov tam sa treba prísť pozrieť osobne zo statikom alebo niekým kto sa špecializuje na poruchy stavieb.
Odpovedať
Suhlas s martoskom, neda sa to posudit, niekto ti povie ze to je strechov pritom nebude, druhy povie, ze zaklady urobis to a narobis si este viac skody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?