Podlaha suchou cestou

Poprosím o radu so skladbou podlahy nad akou uvažujem. Momentálny stav: dom, kde sú dve izby nepodpivnicene s predpokladanú skladbou: dyle, hredy so skvarou a cca 1,5 zeminy. Z toho dôvodu nechcem betónovat, ale ísť na to suchou cestou: 1.hydroizolacia - asi najskôr ipa len neviem ci sa to dobre prelepuje na tej zemine ci piesku 2.liapor 4-8(8-16) - pripadne piesok 0-4 3.polystyren eps ci xps 100 2x5cm podľa výšky prisposobim 4.osb dosky 2x15mm Na to už plánujem plavacku s podložkou, až to bude v rovine s chodbou Je to ok, pripadne poraďte ako to urobiť svojpomocne lepšie, ale čo možno najlacnejšie. Vopred ďakujem za názory a rady. Len prosím berte do úvahy obmedzené fin. zdroje a moje laické skúsenosti.
Odpovedať
1 mas to aj pod murom ? ze to rovno napojis ? 2 liapor kostuje celkom dost ...piesok alebo jemny strk ti urobi rovnaku sluzbu ... 3 - ak spravis rost mozes pouzit lacnejsiu vatu 4 i tak sa da, ale za tu cenu mas uz hrubsiu a mas istotu, prip. rovnako skoro cenovo vyjde aj sadrovlaknite dosky ... skus prip. tu http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
Ja som to robil presne takto, už to mám rok (zatiaľ ešte bez nášľapnej vrstvy, len OSB) a je to príjemná, teplá podlaha. Robil som to prvýkrát v živote, popozeral som videá na youtube, prebrowsoval diskusie, nakúpil materiál a išiel som na to. Použil som Liapor, podľa mňa nie je až taký drahý. Určite nie napríklad v porovnaní s Cemwood. :-)

http://www.modrastrecha.sk/blog/petia...


Odpovedať
Ešte jedna rada: Aby ti ten EPS nevŕzgal keď sa bude o seba trieť, lep ho zboku pur penou (nízkoexpanznou).
Odpovedať
@shadowmilan 1.Keby ja vedel, či tam je. Možno na ňu narazim, to by som napojili, zatiaľ sa venujem ešte stenam. Myslel som, že urobím z tej ipy vanu, len ci by to nerobilo sarapatu potom. 2. Len aby to bolo stabilné na tom piesku, toho sa len obávam. Ak by na to bolo, nasypeme tam cemwood, ten je ešte lepší ako liapor. Rozmýšľal som či nezakrit ten piesok geotextiliou, aby sa mi netlačí potom piesok hore. 3. Uvažoval som aj nad roštom 2x cca 50x50mm hranoly, podľa potreby na výšku, aj to vyplniť vlnou, len ci by to na tom stalo. Mam obavu, že by sa to zaborilo do piesku ci liapor, cemwood by to podržal, len to už je drahé. Neviem, či by medzi rošt a piesok netreba lo aspoň jednu vrstvu osb. Aký vlastne polystyrén tam môže ísť? 4. No neviem, zatiaľ som našiel osb 15mm za 5€m2, tie dosky ešte pozriem Inak ďakujem
Odpovedať
@petiar Lepiť by som veľmi nechcel, ani osb, keby niečo, aby to bolo rozoberať lne. Osb chcem len zoskrutkovat.
Odpovedať
@emilio30 Nie som odborník, ako som písal - mám za sebou len jednu podlahu (idem robiť druhú, tak isto), ale vo všetkých videách, ktoré som ohľadne toho videl (a že ich teda bolo), to lepili. Podľa mňa nezlepené to bude vŕzgať. A tiež neviem načo je dobré mať rozoberateľnú podlahu. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?