Oprava betonu v pivnici

Zdravim, chcel by som v dome v pivnici vyrovnať betón, ale nejak neviem nájsť tu správnu radu. Betón sa v strede veľkej časti pivnice drolí, aktuálne do hĺbky cca 5cm, inak vyzerá byt OK. Pivnica má asi 10m2 Predstavu mám asi takú, že v prvom rade poriadne vyzametať, potom napustiť duvilaxom BD-20 (podla návodu zriedit 1:4) a nakoniec nejakú nivelaćku alebo niečo na vyrovnanie podlahy, ideálne v tenkej vrstve. Akurát v tomto by som teda potreboval poradiť presný typ, lebo na trhu ich je strašne vela a fakt neviem ani poriadne podla čoho zvoliť tú či onú. ešte by som potreboval zarovnať schody, ktoré sú takě všeliaké hrbolaté, aby som na ne mohol položiť linoleum. Bolo by vhodné použiť iba cement s pieskom? akurát nepoznám ten správni pomer cement:piesok:voda pre istotu len dodám, že žiadne búranie nepripadá v úhavu. Tá pivnica sa strašne málo používa, a teda kvoli tomu ani nechcem robiť také velké zásahi, nehovoriac o tom že by som to asi ani nezvládol.
Odpovedať
Obrusit a na novo zaliat co ine by si tam chcel robit?
Odpovedať
ako podklad je to dobré, teraz ešte poter od niekoho, kto to vie urobiť rovno
Odpovedať
@noobiq daj si to urobit nejakemu murarovi co fakt vie, nech ti to zbrusia vyrovnaju a natiahnu, budu vediet co maju robit a nemusis sa s tym trapit...
Odpovedať
@noobiq Nekomplikuj to moc. Tam, kde je poškodený betón to riadne pozametaj silným zmetákom, aby si vybral vydrolený materiál. Diery potom doplň betónom značky Spravbeton https://www.hasoft.cz/sk/produkty/spe... a celé to zalej samonivelačným poterom, aspoň 0,5 cm. Ja som tak opravil droliaci sa betónový poter v garáži. Pozri môj fotoblog o garážovej podlahe.
Odpovedať
Súhlasím s chrobákom, nemusíš si to nijako komplikovať a vieš to urobiť aj sám, zbytočne by si platil majstrov :)
Odpovedať
Jasné niekomu sa to môže zdať jednoduché. Teda ne že by to bolo zložitá situácia, ale ked tak, tak mám problém s detajlami, spravit to už není problém. (bohužial pre mna, mám vo zvyku veci príliš teoretizovať..) je to viacmenej sklad, takže rovná podlaha tam byť nemusí, o to sa vlastne ani nesnažím, len to ako tak zarovnať (hlavne drolive miesta). aby som tam nemusel chodiť v botách. majster by bol samozrejme ideál, ale žiadneho nepoznám, a trocha ma aj odradzujú skúseností ludi. ten spravbeton vyzera dobre, aj som podobnú hmotu hladal. Asi to teda spravím tak. obrúsim/očistím, penetrák, hlbšie diery zatrem, celé to zalejem nivelačkou. tak ešte dakujem za predbežné rady.
Odpovedať
tak to vysyp strkom alebo pieskom a prdni nato osb s pero drazkou, done :D
Odpovedať
@noobiq Keď budeš robiť ten nivelák, tak si zavolaj niekoho na pomoc. Je dobré, keď to robíte dvaja, sám budeš mať problém. Jeden bude miešať nivelák, vyleje ti to a ty to budeš zarovnávať. Kým zarovnáš vyliaty kus, vymieša ti ďalšiu várku niveláku a vyleje ďalej. Nivelák dosť rýchlo tuhne, plochu treba vyliať rýchlo a zarovnať tzv. ježkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?