Mám pridať cement do vrecka betónu?

Dobry den, idem stavat schodisko, z betonu, navrch kamaienkovy koberec.. Mam otazku ohladne betonu, pytal som v stavebninach tu pevnejsiu triedu, mali na sklade tento: https://baumit.sk/produkty/323/baumit... Je to dobra volba na schody? Taktiez z mojich predoslych skusenosti, ked som kupoval obycajny beton v 25kg vreckach, sa mi zdalo malo cementu, a misel som pridat cement.. MAM PRIDAT AJ DO TOHTO BETONU WU, aj extra cement? Pokazim tym recepturu? Ide mi o co najlepsiu pevnost a aby mi schody vydrzali vela rokov.. Dakujem za rady!
Odpovedať
Profilova fotka
@steevenson do WU betónu pridávať cement je nezmysel.....schody prežijú aj teba aj tvoje deti. Je to betón 30/37.... akurát ho netreba zmršiť pridaním väčšieho množstva vody ako je predpísané....a aj v tom prípade ťa tie schody prežijú.
Odpovedať
Profilova fotka
@steevenson ešte by som dodal že ak tie schody nie sú zastrešené a budú vystavené zrážkam tak ten kamienkový koberec nestojí za veľa....
Odpovedať
@steevenson do istej miery, cim viac cementu, tym vyssia pevnost... no tym vyssie naroky na pomer primesi, spracovatelnost a podmienky pocas zrenia, takze nie, nevymyslaj.
Odpovedať
@eagleowl dakujem za odpoved! Schodisko nie je zakryte, vystavene pocasiu, slnku, nieje v tieni.. Podla vas kamienkovy koberec nevydrzi? Pocitam s hrubkou koberca 1.5cm, frakcia 2-4mm cca.. Palisady sme zvazovali no nenasli nic vhodne.. A klast dlazbu na schody, dost smyka aj protismykova, a zivotnost voci kamienkovemu kobercu je tiez otazna.. ?
Odpovedať
Profilova fotka
@steevenson je pravda ze kedy si som si do sackovej polievky dosypaval prisady pre vylepsenie a asi som pokazil recepturu, ale v tomto pripade by som to nerobil... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@steevenson môj názor je že kamienková skutočne nevydrží veľa....videl som v akom stave je chodník v parku po pár rokoch...(ja osobne by som to nepoužil)....možno sa nájde niekto s dobrou skúsenosťou. Ak sa dlažba spraví skutočne kvalitne tak musí vydržať dlho....sú rôzne špeciálne lepidlá ....no nie sú lacné. Najjednoduchšie je palisády... štrk a na to zámková dlažba...jednoducho schody treba v zime zametať. Dajú sa použiť nástupnuce ako vymývaná dlažba.....to vydrží naozaj veľa a nešmýka sa to....ale tiež iba ak sa to udržiava v zime...inak to bude šmýkať ako čokoľvek iné....
Odpovedať
Profilova fotka
@steevenson o pevnosti už písali, ako mladý technik som bol upozornený, že na stavbe mesmiem miešať rôzne cementy, išlo to až tak ďaleko, že po pomiešaní nemusí betón vôbec stvrdnúť.
Odpovedať
@steevenson viac ako o množstvo cementu vo vreci sa staraj aby si nemal betón príliš riedky (môžeš použiť plastifikator, ale dôsledne si nastuduj postup) a aby si ho kvalitne zvibroval a povrch dobre vyhladil. To sú predpoklady na betónový výrobok s dlhou životnosťou aj v zlých poveternostných podmienkach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?