Externý snímač teploty: Protherm Ray 6 KE - porada

Profilova fotka
Zdar, Potrebujem poradit ohľadom externého snímača priestorovej teploty k termostatu . Vykurujem kotlom Protherm Ray 6 KE do radiátorov, riadeným termostatom BEOK TOL 47. Z termostatu som vyviedol 8metrov dvojlinku s NTC snímačom do vedľajšej miestnosti , podľa ktorej by som chcel regulovať vykurovanie ,ale keď v termostate prepnem snímač teploty z interného na externý ukazovateľ aktuálnej teploty kolíše cca.3°C hore dole každých 10 sekúnd, čím zapina a vypína kotol v 10 sekundových intervaloch. Je možnosť regulovať teplotu vo vedľajšej miestnosti iným druhom snímača , alebo v tej miestnosti osadiť nanovo termostat?alebo je problém v dĺžke kabla?
Odpovedať
@henky73 merat ubytok resp. odpor na tom NTC snimaci si neskusal? Aky prierez vodica ma ta dvojlinka?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@henky73 merat ubytok resp. odpor na tom NTC snim…
@gashtaan Tam máš prd prúd, aj keby bol veľký úbytok, tak to nekolíše. Skúsiť druhé ntc, ale skor tipujem problem s operakom na vstupe. Tie termostaty su nevalnej kvality.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@gashtaan Tam máš prd prúd, aj keby bol veľký úby…
@kejsix vieš poradiť nejaký kvalitnejší termostat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@gashtaan Tam máš prd prúd, aj keby bol veľký úby…
@kejsix myslel som ubytok na tom NTC, kedze na vstupe bude nejaky delic. Ale aj ja sa priklanam problemu s termostatom. Tiez mi je divne, ze termostat reaguje tak prudko, cakal by som nejake tlmenie tej teploty zo senzoru.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@henky73 merat ubytok resp. odpor na tom NTC snim…
@gashtaan neskúšal.musim zavolať niekoho ,kto ma na to vybavenie.v elektrozalezitostiach som úplný laik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?