Ekostyren,polystyrenbeton

Na chalupe chceme zobytnit podkrovie,na dubuvych tramoch su dosky,no to chcem dat foliu,polystyrenbeton a co treba dat este nan?odb dosky,alebo nejaky poter?
Odpovedať
Prvá vec je zistiť si únosnosť stropu-polystyrén beton má hmotnosť podľa pomeru polystyrén-piesok-cement-voda. Viac polyst.lepšia tepelná izolácia nižšia hmotnosť. Navrch buď poter,ale ja odporúčam po vyschnutí položiť radšej osb dosky . Sú podstatne ľahšie a menej prácne. Druhá možnosť je vyhnúť sa betónu úplne a použiť len izolačné dosky,potom osb a dlážku...
Odpovedať
Izolacne dosky sa nedaju lebo tam je vyska od 0 po 25cm.. preto to chceme vyrovnat tymto ekostyrenbetonom. A osb dosky aj s perodrazkou?
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 A čo tak ísť na to suchou cestou? folia ,drevená konštrukcia,liapor,záklop....hotovo.
Odpovedať
@zmrzlina_sk no ovela vyzsie by to bolo tym pádom. A vyzsia vaha liaporu.
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 Asi si sa nestretol s liaporom,keď píseš o vyššej váhe liaporu. Liapor sa použiva aj do betónov na "odlachčenie" betónu. Sú rôzne frakcie liaporu ,tak použiješ tú.ktorá ti vyhovuje,prípadne skombinuješ.
Odpovedať
@zmrzlina_sk a ekostyren je co??presne to iste,iba lahsie.. dava sa to do betonu ako lahky beton. 1m3 liapuru 500kg 1m2 polystyrenbetonu uz aj s cementom a pieskom 350kg. Ja chcem len vediet co je lepsie dat na vrch,a nie co ine je podobne. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 Liapor a materiál,z ktorého sa robí "ekostyrén" sú diametrálne iné materiály. Ja ti tu nechcem nahradzovať tvoj "betón".Ja hovorím ,že sa da použiť suchá cesta a tou je liapor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?