Stupačky v starom tehlovom byte

Dobrý deň, chceme prerobiť starý tehlový byt, kt. stúpačky na plyn sú takto vonku vo WC. Má niekto s niečím takým skúsenosti? Ako to zakryť? Alebo ak zrušíme plyn, či sa to dá odstrániť. Ďakujem za Vaše odpovede.
Odpovedať
Spravit na to nejaky kastlik, do toho to schovat.
Odpovedať
Ak nebudete potrebovať plyn tak sa ten plynomer odstrániť môže. Samozrejme ak je byt váš. Nieže to urobíte v prenajatom 🙂 Technici z SPP alebo kto je váš dodávateľ plynu by to mali spraviť. Oni odmontujú plynomer a vezmú si ho so sebou, zaslepia odbočku od hlavného rozvodu. Uzáver plynu vám tam asi nechajú a mal by zostať prístupný. Ak by ste chceli zlikvidovať aj odbočku s uzáverom tak to by bolo trochu komplikovanejšie. Určite to ale nespravia zadarmo, niekde na svojom webe by na to mohli mať cenník.
Odpovedať
@toky1 Ďakujem za odpoveď. Asi ten plyn zrušíme a merač necháme odstrániť. Samozrejme, že byt je v našom vlastníctve. Ale ak by mi ho chcel za svoje prostriedky nejaký nájomník prerobiť podľa mojích predstáv, tak by som sa iba potešila 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@lubilu25 vacsina tych rur je spolocne vlastnictvo, tie odstranit nemozes. Plynomer ano, len si treba uvedomit ze ci je to spravne rozhodnutie. Kurenie v byte a ohrev teplej vody je rieseny ako? Varenie je riesene ako? Rury aj plynomer sa daju skryt do SDK predsteny (musi byt servisne okno a odvetranie, da sa urobit s nikou ako odkladaci priestor), zachod mozno posunut. Z tych rur technicky nemusi byt vidiet nic.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Takto sme to poriešili. Plyn sme zrušili, variť budeme na indukcii. S výsledkom som zatiaľ spokojná 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubilu25:

Takto sme to poriešili. Plyn sme zrušili, variť b…
@lubilu25 Musím ťa pochváliť, že si jedna z mála diskutujúcich, ktorá dala spätnú väzbu po realizácii. Väčšinou sem prídu chytráci, chcú radu a potom sa neozvu, ako dopadli alebo ako sa rozhodli či niečo realizovali. Chcú len radu, ale druhým neporadia zo získanej skúsenosti. Takže palec hore. Aj za WC.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubilu25:

Takto sme to poriešili. Plyn sme zrušili, variť b…
@lubilu25 ..Nedajboh že s rozhodnú neskôr meniť všetkým plynové potrubie, alebo vod.potrubia ak sú tam....Môžeš zháňať nové obkladačky....😪
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?