Rekonstrukcia malej kupelne KE 2025

Zaciatkom jula som sa rozhodol po 2 rokoch od kupy bytu pre rekonstrukciu kupelne 3,25 m2 , ktora bola prilis stiesnena, nevyhovovala mi vana a ani prestor na iba "slim" pracku. Dohodol som sa teda so sikovnym majstrom u nas z prace, ci by si nechcel privyrobit mimo pracovnu dobu a zaroven ma naucit nieco z remesla. Vsetok material som si nakupil sam, vacsinou z Hornbachu alebo Sika podla svojho uvazenia, majstrovi som platil hodinovku + jedlo a neobmedzene nealko radlery :) Aspon ze jadro uz bolo murovane, i ked nas cakala zaujimava kombinacia iporiek a panelu a zo zaciatku sme nevedeli, na co vlastne kde trafime. Celkova minuta suma skoncila na urovni 2600 €, s cim som aj ratal a bolo to minimalne o 30-40% lacnejsie oproti ponukam stavebnych firiem + mal som to ihned a este som sa pri tom aj vela naucil. Budget by som teda rozbil nasledovne: -stavebna chemia (hydroizolacia, mamut, penetrak, silikon, ...) 260€ - obklady (7x velky PVC panel 2,8x1,2m) 575€ s dopravou - kut (vanicka z liateho mramoru, sklenene dvere, bateria s termostatom a dazdom, sifon, nozicky) 480€ - umyvadlova skrinka s umyvadlom, bateria, sifon 135 - osvetlenie a elektrika (stropne svetlo, svetlo nad zrkadlom, vypinace/zasuvky) 95€ - zrkadlo a vesiak osusiek 45€ - prerabka vody pre sprchovy kut (fittingy, kolienka, predlzenia) 45€ - vrecia na stavebny odpad (aj ked som zobral najhrubsie, po 2 pouzitiach sa trhali) 15€ - naradie, ktore mi uz ostava (kladivo, sekac, meter, uholnik, miesadlo stav. chemie, odlamovaci noz, fixy, ...) 63€ - 43 hodin majstra 650€ - obcerstvenie, nealko, donasky 150€ - plna nadrz benzinu 50€, kedze som sa do Hornbachu nabehal ovela viac, nez som chcel :) Celkovo som s vysledkom maximalne spokojny, lebo aj ked tam su nedokonalosti, robil som to pre seba a podla seba + to know-how za tu vsetku namahu stalo. Pokochajte sa nasim dielom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shiro86:

Zaciatkom jula som sa rozhodol po 2 rokoch od kup…
@shiro86 manželka je spokojná ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@shiro86 manželka je spokojná ?
@purplesticks zijem zatial len so psikom, a on si nestazoval 😅
Odpovedať
pekne rozpisane :) obklad kazdemu podla chuti, ale podla mna nie uplne na taku malu kupelnu :) zaroven skoda trosku toho "oldschool" sprchaca a skrinky s umyvadlom keby sa dalo kus modernejsie riesenie, ten obklad by vynikol viac :) tiez aj napr. tu hornu dazdovu hlavicu ked uz sa robilo, by som nechal zhora a aby hore isla v stene pod obkladom dispozicne by som zmenil takisto, len zas, podla rozvodov a viac prac atd a tym padom -> vsetko to je ale o rozpocte
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

pekne rozpisane :) obklad kazdemu podla chuti, a…
@shadowmilan Presne ako pises, snazil som sa minimalizovat prace ohladom rozvodov, cize pracka aj umyvadlo ostali na povodnom mieste a sprchova bateria sla o 10 cm hore. V horizonter najblizsich rokov ma caka vlastny dom, tam sa tej fantazii budu klast medze menej.
Odpovedať
To len skresluje alebo toto mas derave?
Odpovedať
No to by sedelo ja som robil komplet sam kúpeľňu všetko a vyšlo ma to cca 1700eur za material. Peach majstra si mal extrémne lacnú teda 600eur za kúpeľňu? Môžeš byť rád že si takého našiel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?