Rekonštrukcia malej kúpeľne v panelakovom dome

Ahojte, potrebovali by sme poradiť s rekonštrukciou kúpeľne v byte v paneláku. Je to typický panelový dom z konca 50-tych rokov. Byt je dvojizbový. Kúpeľna je veľmi maličká, len cca 3,65 m2. Pôvodný stav - bola rozdelená kúpeľňa a WC. Kvôli aspoň opticky väčšiemu priestoru sme spojili WC s kúpeľňou. Potrebovali by sme v kúpeľni aj miesto na práčku a sprchový kút 90x90. Vedeli by ste niekto prosím poradiť s dispozíciou? Pôvodne sme chceli dať sprchový kút na miesto WC, avšak problémom sú plynové rúry. V prílohe posielam aj náčrt s rozmermi. Ďakujeme veľmi pekne.
Odpovedať
ja navrhujem miesto maleho sprchaca a pracky dat uzsi sprchac na celu dlzku vyklanku, pracku ku dveram pod dosku a na dosku umyvadlo. 70 cm siroky a 160 cm sprchac bude luxusny a pracka aj umyvadlo si budu spolu nazivat v pohode.
Odpovedať
@zita19 dakujem pekne za radu. Nebude však potom to umývadlo veľmi vysoko položené ?
Odpovedať
@pmil je to o zvyku. My mame tak a nejak nam to nevadi. Vsak v dnesnej dobe si umyjes v umyvadle zuby, ruky, mozno chlap sa oholi a preperie sa par pancuch. A aspon sa k tomu netreba ohybat. To vyhovuje aj mne, co mam 158 cm, vyssim ludom to urcite bude tiez pohodlnejsie
Odpovedať
@zita19 a čo sa týka odtoku, ako je to potom urobené ? užšia práčka a za to odtok ?
Odpovedať
@pmil my mame slim pracku a doska ma 50 cm. Odpady mame v stene za nimi. Sifon na umyvadlo a aj prackovy sifon je tam. Obidva su pod umyvadlom, za prackou je akurat zasuvka pre pracku.
Odpovedať
@zita19 @pmil je to dobrý nápad, no sprcháč može býť kludne siroky aj 80 cm x160 cm
Odpovedať
@marrad 90 cm je uz malo na to aby tam vosla aj pracka aj umyvadlo, teda hlavne sifon pod umyvadlo
Odpovedať
Ak by ste isli do povodneho sprchoveho kutu ako na obrazku, tak odporucam nedavat ostry roh do priestoru ale oblukovy, je to prijemnejsie na pohyb. Pripadne este prehodit pracku a umyvadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Bud pouzit zitin napad co sa mne teda pozdava najviac alebo potom tak ako ste si to navrhli vy, len by som si vybrala skor rohovy sprchovy kut. Ten ostry roh by tam teda mne osobe vadil
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od zita19:

@pmil je to o zvyku. My mame tak a nejak nam to n…
@zita19 zdravim, ked to mate takto spravene (umyvadlo na doske nad prackou), v akej vyske mate umyvadlo? Nemohli by Ste pripojit foto?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kinus:

@zita19 zdravim, ked to mate takto spravene (umyv…
@kinus umyvadlo mame vedla pracky, nie nad prackou. Doska je v takej vyske, ze pod nu vosla pracka, sifon je vedla a pod doskou je odkladaci kontajner na kolieskach
Odpovedať
Takto
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?