Priečky v paneláku (4-izbový typ 84) — z čoho presne sú? (Siporex / pórobetón / betón?)

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte, potrebujem overiť, z čoho sú vnútorné nenosné priečky v paneláku, typ bytu 4‑izbový 84m² - krajný (rok výstavby ~1989, existovali aj 3‑izbové 84 m² - vnútorne). • Bežne sa používal Siporex / Ytong / pórobetón alebo sa vyskytovali aj tenké železobetónové panely? • Aké sú skúsenosti z praxe, čo tam ľudia reálne našli? Vďaka za konkrétne odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
V osemposchodach boli aj porobetonove v 12 betonove. Zober vrtak do zeleza a navrtaj. Pojde lahko ...porobeton Nepojde ... beton
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

V osemposchodach boli aj porobetonove v 12 betono…
@wolodymyr mal som len 5 poschodový a železobeton, "radosť" tam vrtať či nastreľovať odletel celý kus a dlho máš susedov za "priateľov"ako keby to oni nerobili tiež
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

V osemposchodach boli aj porobetonove v 12 betono…
@wolodymyr skúsil by som ak by sa dalo, bohužial to je len v stave plánovania a robím si prieskum zmeny dispozície. Napadlo mi ako prvé to isté, žiaľ, nieje to možné :) ale dik!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, potrebujem overiť, z čoho sú vnútorné nen…
https://www.technospol.sk/wp-content/... od strany 111
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od zita19:

https://www.technospol.sk/wp-content/uploads/2016…
@zita19 ďakujem, tento dokument mám preštudovaný naprieč (rozhodne odporúčam hocikomu kto by mohol potrebovať akelkoľvek info). Bohužiaľ podľa tohto dokumentu mi najbližšia verzia vychádzala na T06B NA, ale nesedí úplne a hlavne spomínany mal kolaudáciu 1989. Tieto sa robili do 83. Bude to nejaká obdoba, prípadne novšia varianta od neho ale to som sa už nevedel dopracovať k vyhovujúcej verzii, plánovo vnútorne by aj sedel aj keď spomínaný ma inak rozmiestnie pre balkón a pridanú komoru/špajzu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@zita19 ďakujem, tento dokument mám preštudovaný …
Vies o tom, ze spravca bytovky ma mat celu projektovu dokumentaciu? Takze chod tam, daj si vyhladat vykresy a budes vediet co tam je. Ked chces robit zmeny dispozicie, tak ci tak to bude potrebovat aj statik, aj spravca sa k tomu bude vyjadrovat a az ked budes mat vsetky papiere pokope, mozes ziadat o SP. Ak dispoziciu menit nechces, je ti to uplne jedno ci je tam beton alebo porobeton. Dieru na zavesenie obrazu vyvrtas do jedneho aj do druheho, akurat treba ne vybavenie
Odpovedať
najjednoduchšie bude keď vážne teraz niekde vyvŕtaš jednu dieru. myslím si že aj keby si len poklepal po tých stenách tak zistíš či je to porobeton alebo železobeton. ja mám priečky 7,5cm zo siporexových panelov a pri prerábke ma dosť prekvapilo že v siporexových paneloch (keďže nie sú to murované kocky, ale celý panel šírka 60cm a výška 250cm) sú roxory. čiže ako som si pekne pilkou na porobeton odrezaval tak zrazu roxor. a už som musel kombinovať chvostovku a brusku. tak isto pri vyvrtavani krabičiek na elektriku som chodil multidetektorom aby som vedel kde vrtať aby som nechytil ten roxor pretože by to zase len komplikovalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?