Preco mam vlhku stenu?

Ahojte viete mi poradiť či je normálne mať takúto stenu? Je to zlá izolácia alebo co? Kúpila som starší dom.
Odpovedať
@jojooooo123 alebo skor ziadna ked je to starsi dom.
Odpovedať
@palo18 asi žiadna. Co sa s tým dá robiť? V byte mame vlhkosť 67 a začala sa robiť pliesen. Co by sa stalo keby sa to neriešilo?
Odpovedať
@jojooooo123 problem moze byt ze je zemina pri dome. Drzi vlhkost. Ak je moznost odkopat a dat kamen
Odpovedať
Odkopať a nasypať nie kameň, ale granulované penosklo, aby sa základ domu odvetral + zateplil. To chce ale detailnejší návrh. Možno podrezanie domu bude nutné. úplne prvá vec - odviesť vodu preč od domu... Ak sa bude robiť strecha - zväčšiť presahy. Ak chýbajú ríny, opraviť ríny. To je komplex problémov. V interiéri zatiaľ: kúriť a vetrať. Pleseň ošetriť prípravkom s obsahom aktívneho striebra, dlhší čas (mesiace) sa pleseň nebude robiť.
Odpovedať
cerstvo zamaskovana mastal,bude aj horsie
Odpovedať
@jojooooo123 ziadne penosklo tam nedavajte, usetrite si zbytocne vydavky. plesen neosetrujte pripravkom so striebrom, ale ju odstrante savom a vymalujte vapnom. vo vasej zemlanke bude efekt dlhodobejsi.
Odpovedať
no pri týchto starých domoch sa ťažko dá baviť o vôbec nejakej izolácii 😄 to akosi neriešili kedysi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 lebo mas omietkovinu az po zem. A k zemi taka nepatri… preto do seba taha vodu
Odpovedať
@muska414 a co stým podrezat alebo injektaz? Co by sa stalo keby som to neriešila?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 zo spodu na sokel sa pouziva marmolit. Ma ine zlozenie ako fasadna farba.
Odpovedať
@muska414 a co by sa stalo keby som to neriešila? Ide o to ze nadomnou sú ešte dva byty /majitelia ich prenajimaju/ a oni nesúhlasia s injektazou ani s prerabkou. Ze bud si to spravím na vlastné náklady alebo vôbec. Môžu takýto problém ignorovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 tak casom opadne omietka na spodku…
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jojooooo123 správcu bytovky ste kontaktovali ?
Odpovedať
@benton samozrejme kontaktovala som ju, ta ma len vysmiala. Ze keď chcem mam si to sama riešiť a zaplatiť. Peniaze, ktoré jej posielame do fondu použije na novú strechu+ zateplenie strechy (ona ma byt v podkroví). Problém je ze my sme len taka mala bytovka s tromi bytmi. Ja tu bývam s deťmi. Ona a majiteľ druhého bytu, obaja byty prenajímajú. Oni investovať do opravy nechcú, teda okrem tej strechy, keďže pani ma byt v podkroví. Takže my rodina s deťmi sa pani podnikateľke poskladame na strechu a ja tu s deťmi v hnilom byte... teda ak si to sama neprerobim. Smutné. Sme proste 2 proti 1.
Odpovedať
@jojooooo123 No ja neviem. Nie som odborník na to, ale v § 2 ods. 4 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov je definované čo sa považuje za spoločné časti domu a fasáda do nich patrí. Fasáda je spoločnou časťou bytového domu tak ako aj lodžie, balkóny a terasy s právom výlučného užívania v zmysle § 19 tohto zákona. No čo je dôležitejšie je skutočnosť, že podľa § 14b ods.1 písm. m) tohto zákona nie je možné do nich zasahovať na základe individuálneho rozhodnutia vlastníka, keďže sa jedná o zásah do spoločného majetku ostatných spoluvlastníkov. Takže toto by mal riešiť správca, aj keď je to malá bytovka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 tak vy nesúhlaste s opravou strechy dokiaľ sa neporiesi vlhkosť ... Tieto veci sú najhoršie na jar a na jeseň keď je menej chladno ale ani nie tak teplo , keď prídu mrazy zlepší sa to , vlhkosť v interiéri znížiť za pomoci vetrania a vyššej teploty , možno pridať elektrický odvlhčovač aby ste neboli v zlom prostredí s deťmi
Odpovedať
@benton áno, ja viem ze fasády sú spoločné, ale ona proste ze nemá na to peniaze a ze sú dvaja proti nam. Takže ze nikdy nebudeme mat zateplenie ani injektaz, nič. Ze keď chcem môžem si spraviť zateplenie a injektaz sama a na vlastné náklady. Peniaze z fondu chce len na tu strechu. Oni si to kúpili ako investičné byty, ktoré dávajú do nájmu. Maju nás proste na háku
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 ja si myslim ze to nieje vlhkost zo spodu, tu by predsa nebolo vidiet na vodeodolnej farbe, je to skor flak, od toho ako tam prska voda ked prsi, a su tam mikroplesne, tym ze je to pri zemi e to vo vlhkom prostredi kde sa im dari, ale tot nieje vlhkost zo spodu.
Odpovedať
@dexter89 už sme skúšali nezaplatit do fondu. O pár dní nám prišiel list od jej právnika. Uvidíme ako to dopadne. My sme za to aby sa prerobil celý dom. Zateplenie stropov pivníc, zateplenie fasády, injektaz aj nová strecha. Náš byt je tmavý, neslnecny, vlhký. Aši to budeme musieť riešiť súdne.
Odpovedať
@jblaze takto to vyzera z vnutra
Odpovedať
@jblaze
Odpovedať
@jojooooo123 teraz prsi a chodník pri stene sa mi zdá suchý. Tak teraz neviem ci to ťahá zo zeme alebo na to prska dazd
Odpovedať
Profilova fotka
@jojooooo123 ta fotka z vnutra to je co za miestnost? tam je to dost zle s tou plesnou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?