Falošná stena pre posuvné dvere

Ahojte, prosím riešil niekto falošnú stenu s SDK pre posuvné dvere? Zaujíma koľko to uberie z priestoru a či je to vôbec funkčné. Potrebujem spraviť dvere medzi kuchyňou a obývačkou (v obývačke je aj posteľ takže nemôže to zostať bez dverí) avšak kvôli priestoru sa mi nedajú otvárať dvere do žiadnej strany. Potrebujem aby čo najlepšie tesnili zvuk a chlad, takže len na stenu byť nemôžu, musia byť v puzdre, ale keďže je to nosná priečka neviem do nej zasahovať. Tak mi napadlo spraviť akoby vyklenok a nadstaviť puzdro, tým pádom by sa dalo aj odizolovat. Je tam však taká mini chodbička ktorá má 90cm tak sa bojím či mi to nevezme priveľa miesta z chodby. Máte niekto skúsenosti? Pre a proti? Ďakujem 🙂
Odpovedať
Ak to nacapis na stenu tak ti to zaberie hrubku 87.5mm, dlzka je zavisla od sirky dveri. Ale musis urobit celu stenu t. j. aj nad dverami, kde je kolajnica. Zvukovu izolaciu ale necakaj, pri posuvnych dverach mas vzdy dole medzeru.
Odpovedať
@kriisty23 mám posuvné dvere do puzdra medzi kuchyňou a obývačkou. Určite to zabráni prenosu časti zvuku a tepla/chladu, ale menej ako klasické dvere. Plus treba rátať s tým, že to nie je úplne nehlučné riešenie. Ak máš v dome ticho (napríklad skoro ráno), tak tú koľajnicu je počuť keď po nej posúvaš dvere. Asi ako posuvné dvere v roll-door skrini. Niekto to nevníma, a niekoho to môže rušiť....keď píšeš že v obývačke je posteľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriisty23 ako vravi kolega, sirka kazety je 85mm + sirka SDK dosky/dosiek. V reale si niekde na 87.5mm +-. Riesenie je funkcne, ale dvere nie su vzduchotesne/chladotesne, vzdy je tam mala 2-5mm medzera. U mna: hluk v kuchyni 47db, za posuvnymi dverami 27db, za beznymi dverami (bezfalc) 24db. Ak chces maximalny utlm hluku, dverne kridlo si treba dat nie vostinove.
Odpovedať
posuvne dvere v domacnosti som uz velmi davno nevidela. nam sa to vsak do interieru velmi nehodi, co je skoda, mozno by som take nieco uvitala aj vo svojom pribytku, musi to byt prakticke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?