Plastove okna

Ahojte, idem prerábať byt v Košiciach a zháňam pár odporúčaní: Plastové okná – hľadám dobrú, overenú firmu z východu Slovenska, ktorá robí kvalitné okná aj montáž. Ak máte skúsenosť s nejakou značkou alebo konkrétnou firmou, budem rád za tip. Sadrokartóny + striekané maľovanie (airless) – poznáte šikovného majstra, ktorý robí pekne, čisto a má normálny prístup? Niekoho, komu by ste zverili vlastný byt 🙂 Ak máte kontakty, referencie alebo len odporúčanie, budem fakt vďačný. Kľudne aj do správy. Vďaka moc! 🙏
Odpovedať
https://www.slovaktual.sk/predajcovia... https://www.facebook.com/profile.php?...
Odpovedať
Mame okna od LK plast a maximalna spokojnost aj s kvalitou a aj s tym ako ich osadili, co nie je vzdy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od richard88888:

Ahojte, idem prerábať byt v Košiciach a zháňam pá…
@richard88888 Pred mesiacom som si robil celkom slušný prieskum u niektorých (najznámejších) slovenských výrobcov. Porovnával som rovnaké kvalitatívne kategórie (tepelný odpor, porovnateľné profily, kovania,...) a bol som riadne sklamaný. Dĺžka výroby cca 8 týždňov, záloha predom od 70 - 100% ceny + doprava, + tamto, hento. Skúsil som Poľsko, i keď úprimne poviem, že pri nejakom cenovom rozdiele 5 - 10 % som bol rozhodnutý, že radšej dám zarobiť našim. No rozdiel zhruba 1500 € bol už aj na mňa moc. Naše ponuky sa pohybovali od cca 4700 - 5400 €,... a kvalitatívne rovnaká ponuka z Poľska bola cca 3200 € - včítane dopravy a všetkého kolo toho. Dodanie za 3 týždne, záloha do 30%, resp. koľko som mal pri sebe. Ja som im dal 60 %, lebo bol dobrý kurz. (teraz začína byť zas dobrý, ale kolíše to +/- 50 € na celej zákazke) A ešte jedno: V PL s ničím nie je problém, tam to platí naplno: Náš klient (rozumej zákazník), naš pán. Úprimne mi je však ľúto z tejto situácie, že musíme ísť kupovať do zahraničia a podporovať cudzích. Ak chceš konkrétnejšie info, napíš mi na súkr. správu, aby niekto nepovedal, že robím nejakému výrobcovi reklamu. Dám Ti kontakt.
Odpovedať
hesta, rakystav ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@richard88888 Pred mesiacom som si robil celkom s…
@petersd V roku 2023 Poľsko exportovalo okná a dvere v hodnote viac ako 2,8 miliardy eur. 90% SK firiem berie okna z polska... polskym produktom a cenam sa ani len nepriblizujeme....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

hesta, rakystav ...
@rudy1973 ... v mojom prieskume boli zahrnutí aj títo dvaja...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@rudy1973 ... v mojom prieskume boli zahrnutí aj …
@petersd Bral si od nejakého väčšieho výrobcu? Ako si nacenili dopravu a montáž?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Bral si od nejakého väčšieho výrobcu? A…
@frantisekca Nerobím tajnosti, neviem či malý výrobca, či veľký.... bola to fy. Okna Bogdanski. V mojom okolí je už niekoľko domov, čo majú tieto okná pár rokov, a doteraz spokojnosť. Dopravu vôbec neriešili, že vraj, to nestojí za reč - zrejme bola zahrnutá v cene okien. Profily Aluplast, kovanie Winkhaus, 3-sklo s argónom. Tento model: https://bogdanski.com.pl/Okno-Ideal-8... Ešte jedna maličkosť: Naše firmy, zobrali odo mňa potrebné miery, kusy, skonzultovali a ....a že musia všetko prepočítať a cenovú ponuku mi pošlú mailom (bolo to 2 - 3 - 5 dní). Poliak mi povedal, aby som si sadol, konzultoval so mnou a o 15 min. som mal hotovú záväznú cenovú ponuku. Ale aby som bol objektívny a nekrivdil našim, tak od jednej našej firmy som mal aj ponuku na výmenu okien (od ostatných som ju radšej ani nežiadal) a bola na 800 € (neviem či s, alebo bez DPH) ... poliaci nacenili výmenu na 1200 €. Nakoniec som si ale okna prehodil sám a zadarmo. Kľudne, pomaly, precízne a najmä s čo najmenším (takmer žiadnym) bordelom vo vnútri izby. Žiadna firma by sa mi takto s tým nehrala.
Odpovedať
Dakujem kazdemu za radu a nejaka dobra spolahliva firma na stierky a strop ? Košice , Prešov pripadne okolie.
Odpovedať
No sto ľudí sto chutí. Mne robil okná Incon a som spokojný či s kvalitou ale aj s odvedenou prácou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pracujem pre popradskú firmu s oknami,sme na trhu viac ako 20 rokov.Mame širokú škálu profilov,a vždy sa urobí cenova ponúka podľa potrieb,a požiadaviek zákazníka . Kľudne ss
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?