Oprava odfusovaneho vyvodu WC - zly spoj a zapach

Dobry den, chcel by som sa poradit ohladom napadov ako opravit tento odfusovany odvod odpadu z WC. Biela odpadova WC rura je len zastrcena v HT rure ktora je vyvedena zo steny, ale z nejakej priciny je odrezana? Problemom je zapach z kanalizacie -- hlavne vecer a v noci vychadza posledny tyzden alebo dva zapach z tohto "spoja" (zrejme zmena cirkulacie vzduchu kvoli zmene pocasia). Ak by sa dalo, nechcel by som burat kuplenu. Nejake sikovne napady? Prajem pekny den a dakujem za rady.
Odpovedať
@sadrokraken treba vytiahnut tu bielu harmoniku. Potom kupit HT 110 ruru a vyviest na uroven steny. Dat novu harmoniku kratku a vybavene.
Odpovedať
@gkrivanek dakujem za odpoved. Asi som to zle opisal, ale v stene hned po vytiahnuti bielej harmoniky vyzera byt uhol aspon 15, cize HT 110tka sa do toho zastrcit neda. Myslim ze "majstri" odrezali koleno niekde v polovici, takze ma to zahnuty tvar.
Odpovedať
@sadrokraken tak len vymente harmoniku a budete fungovat dalej. Ak je tam hrdlo tak narezte 5cm 110 HT cko ruru a dajte ju do hrdla a az potom dajte novu harmoniku, velmi casta chyba instalaterov stupaciek. Vy tam budete mat len odbocku a tuto harmoniku strcili do hrdla, po par rokoch to prestane tesnit zacne prepustat a kvapka v sachte u susedov pod vami + zapach. A ak odrezali z kolena to hrdlo tak len vymente harmoniku a hotovo
Odpovedať
@gkrivanek hrdlo tam nie je, este aj ta harmonika sa tam ledva zmesti, vid foto c. 2:
Odpovedať
@sadrokraken zvacsit dieru
Odpovedať
Profilova fotka
Vsunut gumovu manzetu a do nej harmoniku.
Odpovedať
Vybúraš špárovačku okolo rúry tak, aby si dokázal pilovým plátkom zarezať rúru čo najkolmejšie na os rúry. Nevykýv si ju zo stúpačky. Nasuň harmoniku tak, aby aj posledná “vlna” bola schovaná. Ak by bola harmonika deformovaná, ponor na chvíľu do teplej (50-60 st) vody, vyrovná sa...
Odpovedať
@dedo758 dik za radu, ale bohuzial nemozem to zrezat, lebo to nie je koleno, ale Tcko. To znamena ze rura dalej pokracuje k sprchovemu kutu, a vonku trci cast 45 uhlu. Vid obrazok:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?