Odstránil som parkety čo ďalej?

Profilova fotka
Dobrý deň, odstránil som parkety aj všetko čo pod nimi bolo. Poradte mi čo dať teraz na zem ? Je to na 3 poschodí a nič mokré to nemôže byť aby som nevytopil susedov.
Odpovedať
no v lepsom pripade potrebujete najst slusneho realizatora, ktory vam spravi podlahu. v tom horsom este projektanta.
Odpovedať
Na toto musis vyliat nivelacku a zrovnat to. Nasledne tam das cokolvek. Nivelackou susedov urcite nevytopis
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cyrus12345:

Na toto musis vyliat nivelacku a zrovnat to. Nasl…
@cyrus12345 môže ísť nivelačka do 8cm či urobit základ dať napríklad styrodur a lebo podlahový polystyrén a opäť nivelačku ?
Odpovedať
Vsetko zalezi, kolko miesta mas. Ak si dal prec parkety, to je cca 2cm + nejaky tenky poter tam bol alebo co. Kolko polystyrenu tam ches dat namiesto tych 2cm? :) daj tam nivelaxku tenku na vyrovnanie a nalep tam nove parkety, hotovo. Su aj nicelaxky do 40mm. Pozri nivello quatro
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od djthobias:

Dobrý deň, odstránil som parkety aj všetko čo pod…
@djthobias Robil som v roku 2003 rovnakú "operáciu" na štvrtom poschodí. Zvolil som zmes z ekostyrénu a vrecovaného betónu a miešal som to miešadlom priamo v byte v kalfase. Najťažšie bolo to vynášanie 40kg vriec..
Odpovedať
jednou z moznosti su aj plavajuce laminatove alebo vinylove dielce priamo na stary rovny beton/dosku, bez lepenia – to sa robi aj v panelakoch, minimalizuje to prenos vlhkosti aj hluku.
Odpovedať

@djthobias S nivelačkou susedov nevytopíš... Ale keď chceš mať istotu, tak ešte pred nivelačkou natri spodok (resp. vrch podkladného panela) tekutou lepenkou, alebo inou hydroizoláciou... Tým nepokazíš nič, len si vyženieš pár desiatok eúr z pudylára navyše. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som naskor vyrovnal povrch, podla obrazkov to vyzera byt akdejake. To by bolo idealne, ale ak sa ti s tym nechce hrat, skus dat plavajucu, len to budes musiet riadne vystielat, aby sa ti po chvili neprepadla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stanlej:

Ja by som naskor vyrovnal povrch, podla obrazkov …
@stanlej akoze ja vobec nie som odbornik, ale ked raz to treba vyrovnat, tak by bolo asi lepsie to proste spravit ako to vystielat niecim. neviem si predstavit, ze by ta podlaha potom bola rovna, ked ten zaklad nie je.
Odpovedať

@djthobias zdravim👋 žiadna "nivelačka" ti tam nepomože. musiš dat tam normalny, pieskocementovy poter po "majakoch"(omietnikoch)
Odpovedať
Profilova fotka
nam v byte vyberali rozpadavajuci sa poter a davali novy. Nikoho sme nevytopili. Pod poterom mas nosny beton, ktory vlhkost z poteru neprepusti dole. Nivelacku na 8cm asi nedas. Na nivelackach ej napisane, aky vyskovy rozdiel vyrovnavaju. Po naliati poteru treba ale pockat s pokladkou podlahy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cyrus12345:

Na toto musis vyliat nivelacku a zrovnat to. Nasl…
@cyrus12345 cudoval by si sa, ze sa nivelackou da aj sused vytopit. Byvaly kolega lial nivelacku a ta sa mu furt stracala, vybrala sa okolo styku panelov a cez odahcovacie otvory stropneho panelu vytiekla u suseda okolo kablov pre luster
Odpovedať
Nuz ked vidis dieru v zemi na druhu stranu zemegule, tak logicky to najprv treba zatriet. Inak klasika povysavat, penetrak a nivelacka. Su do 10cm aj do 14cm. Akurat sa liala kreisel 419 (do 100mm). Na ten krivy podklad cokolvek polozis a mozes to do 5 rokov vyhodit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@cyrus12345 cudoval by si sa, ze sa nivelackou da…
@zita19 Okej, ale to je jeden pripad z kolkych? Ved je to predsa uplne bezny postup, ako sa to zvykne robit. V tomto pripade nebola chyba na strane pana, co pracoval s nivelackou a ani spodneho suseda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marex4:

@zita19 Okej, ale to je jeden pripad z kolkych? V…
@marex4 ja som netvrdila nikde, ze netreba davat nivelak- Len som reagovala na to, ze s nim susedov nevytopis. Vidis, stalo sa a preto treba skontrolovat ci nema moznost niekde odtiect. Nic viac, nic menej som tym povedat nechcela
Odpovedať
Mozes vyrovnat aj suchou podlahou cemwood a fermacell doskami. Je to idealne lebo to neni zataz vahova na podlahu tak ako poter cementovy..
Odpovedať
Článok sa načítava...

@djthobias Mas niekolko moznosti: https://youtu.be/ViE8oOwTUvo?si=1sPdE... https://youtube.com/shorts/tGhAsF7kPV... https://youtu.be/anV4LBG-Xog?si=fvjK5... Pod poter sa dava separacna folia,nic dole nepretecie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?