Hlinikove rozvody elektriny - vas nazor?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, kupil som byt ktory idem dat na rekonstrukciu a nasledne na predaj. V byte je povodna elektrika (hlinik) a rad by som vedel nazor elektrikarov, ci je naozaj nutne vymenit kable alebo mozu zostat (so spravnymi isticmi pochopitelne)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@capzahradnik písal som vyššie: požiadaš správcu …
@gadefox u nás si toto vyjadrenie správca žiadal odo mňa ako od RT v revízii danej prípojky. Po tom, čo som si od správcu vypýtal aktuálnu dokumentáciu rozvodov a pripojek sa už viac na to nepýtal.
Odpovedať
Ja som predseda našeho SVB...a dlhé roky som robil v miestnom rozvodnom podniku, neskôr na rozvodných sieťach NN, VN.
Odpovedať
Teda "trocha vidím" do problematiky elektrických rozvodov, materiálov, dôvodov používani ajedného či iného - aj čo prislúcha komu. Nemienim to dokola rozpisovať - akokoľvek človek napíše presnú realitu (a nie len tu a v tomto) - vždy sa nájde niekto, kto okolo toho potrebuje rozumovať. Viem svoj čas lepšie využiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@capzahradnik rieš to s príslušným rozvodným podn…
@starysomar kto je rozvodný podnik? taký výraz nepoznám, je len distribúcia tú si nikto vybrať nemôže je adresná, v súčasnosti západoslovenská, stredoslovenská, východoslovenská, a dodávateľ silovej elektriny ,tých je niekoľko a môže si vybrať každý takého ktorý je pre jeho spotrebu najvhodnejší a tak isto akú sadzbu, každá distribúcia má iné @gadefox aký dodávateľ, existuje len dodávateľ silovej a ten nerozhoduje o voľnej kapacite, o tej rozhoduje len distribúcia revíznu správu potrebuješ len pri prihlásení na odber,alebo pri rekonštrukcii aspoň domácnosti
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@starysomar kto je rozvodný podnik? taký výraz ne…
@duzu tradične ti nerozumiem, nevadí. Explicitne som spomenul ZSDis (dis je prefix pre "distribúcia", "distribútor", "distribučná") a o reviznej správe som nepísal vôbec. Napísal som, že správca nevie posúdiť, či má bytový dom voľnú kapacitu na pripojenie 3f a že rozhodnutie deleguje na revízneho technika, ktorý napíše (email? A4?), že vlastník Jožko Mrkvička si môže pripojiť 3f na existujúcu elektroinštaláciu bytového domu. Tieto info. som si nevycucal z prstu, ale mám ich od správcu. Snáď si ma už pochopil..
Odpovedať

Teda "trocha vidím" do problematiky elektrických …
@starysomar doplnenie regionálny prevádzkovateľ distribučnej sústavy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@duzu tradične ti nerozumiem, nevadí. Explicitne …
@gadefox tu je všetko https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-s...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@starysomar kto je rozvodný podnik? taký výraz ne…
@duzu zas iba zbytočne mudruješ. Desaťročia sa nazývali "rozvodné závody", že sa premenovali na "distribučné podniky" je nepodstatné - ale zamudroval si si...
Odpovedať

@duzu zas iba zbytočne mudruješ. Desaťročia sa na…
@starysomar to povedz tým čo to zmenili , mladí ktorí starí názov nepoznali nevedia o čo ide
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?