Firma na čiastočnú rekonštrukciu bytu - Modra a okolie

Dobry den, chceli by sme rekonstruovat starsi 3-izbovy byt, no kedze v nom zijeme a kvoli praci a inym okolnostiam nemozeme len tak odist na niekolko tyzdnov/mesiacov byvat niekam inam a urobit celkovu rekonstrukciu, rozhodli sme pre ciastocnu rekonstrukciu - zatial len 2 izby. Uplne idealne by bolo, keby to vsetko urobila jedna firma - nove omietky, vymalovanie, podlahy, atd... Predpokladam, ze elektroinstalacia sa ciastocne (len pre 2 izby) vymenit neda, takze snad len vymena el. zasuviek, vypinacov... Viete mi, prosim, poradit nejaku firmu, ktora by to vedela urobit? Modra a okolie..... (BA, PK,...)
Odpovedať
Profilova fotka
Firmu nepoznam ale na margo tej elektriny ... da sa to za predpokladu ze budete v rekonstrukcii pokracovat ... potom sa kable vo zvysku bytu zasekaju. Je ti jasne ze takto to bude drahsie ovela.
Odpovedať
@wolodymyr Dakujem, je teda mozne mat v casti bytu hlinikove “kable” a v dvoch izbach ine - nie hlinikove? Rozumiem, ze to bude drahsie, neriesim tu teraz peniaze... skor hladame serioznu firmu, ktora urobi vsetko a poriadne, kedze my to urobit nevieme 😉
Odpovedať
@tinns je to úplne bežné ja som sebe rekonstruoval tiež po častiach. Po dokončení prvej časti mi revizny technik do správy napísal ze neobsahuje nedostatky a pri najbližšej rekonstrukcii odporúča vymeniť staré obvody za nové a chrániť prudovym chráničom. Aj revizia sa dá vykonať po častiach. Staré obvody sa reviduju podľa noriem v čase výstavby a nové podľa aktuálne platných. Takéto riešenie som použil už viac krát a bez problémov. Pozor ale na suflikantov ja som natrafil na firmu že jasne elektriku spravíme a moc im to teda nešlo 😄 keď som zisťoval tak to nemali ani v zivnosti a neviem neviem ci aspoň niekto z nich mal dáke osvedčenie. Firmy ktoré robia všetko sú pre mňa podozrivé.
Odpovedať
@tinns dá sa urobiť aj elektrina po častiach, teda najskôr v tých dvoch izbách, potom urobiť stierky, podlahy vymaľovať a pokračovať v rekonštrukcii ostatných izieb. Určite nenechávaj staré hliníkové rozvody. Pokiaľ si nájdeš serióznu firmu, tak urobiť to nie je problém, prípadne si nájdi vlastného elektrikára, ktorý sa dohodne s inou firmou o postupe prác.
Odpovedať
Elektriku v pohode.To su dva okruhy.Dva kable zo skrinky.Jeden je sveto druhy zasuvky.Po celkovej rekonštrukcii si daš urobit reviziu.
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za komentare 🙂 nakoniec sme zhodnotili "pre" a "proti" a pojdeme do celkovej rekonstrukcie, nech je to vsetko naraz.... tak uz len vybrat spravnu firmu a prezit to 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?