Aký kotol do bytu.

Dobrý deň, vopred sa ospravedlňujem ak tu už táto otázka padla. A vopred ďakujem každému, kto mi bude vedieť poradiť a venuje čas odpovedi. Zisťujem si orientačne čo ma nainštalovanie plynového , radiátorového kúrenia bude stáť a čo mám vlastne chcieť a na čom trvať. Tak o čo ide. Byt 54 m2, potrebujem 5 radiátory, teplu vodu, keď je potrebná bez nejakých prestojov, kotol bude umiestnený v pracovni kde s partnerom trávime skoro všetok čas, tak nie nejaké hlučné delo. Poraďte mi prosím všetko čo vás ohľadom mojích požiadaviek napadne. Ďakujem ešte raz a majte pekný deň. :-)
Odpovedať
1
2
@vladka201078 momentálne je tam kúrené akým spôsobom?
Odpovedať
@viktor811 gamatky je to starý tehlový byt, skvelý teplý, .ja som sa nad zmenou zamyšlala už danejšie, ale zatial ešte fin.prostriedky neboli ..tak to riešim znova a zvažujem čo by bolo najlepšie..
Odpovedať
@vladka201078 k tomu novému kotlu musíš ešte počítať s prívodom studenej vody, s odpadom na kondenzát, s prívodom TÚV do kúpeľne a s odvodom spalín. Bude to možné tam inštalovať?
Odpovedať
@viktor811 pracovnu budeme mat v miestnosti kde je teraz kúpelna a na mieste kde je prietokový ohrievač bude kotol ..a ten odpad na kondenzát čo znamená v praxi?
Odpovedať
Terajší ohrievač má odvod spalín riešený ako?
Odpovedať
@vladka201078 to znamená napojiť kondezačný plynový kotol do kanalizácie, podobne ako umývadlo. Ak to všetko je kam napojiť treba osloviť projektanta a následne vybaviť stavebné povolenie.
Odpovedať
@viktor811 aha..zaujímave tak je potrebný aj projektant..máte prosím nejakú predstavu kolko ma to všetko plus , mínu bude stať? nech viem do čoho idem :-)
Odpovedať
@dedo758 by to približne vedel. Ja odhadujem na cca 7000€.
Odpovedať
@viktor811 uff no tak to mám čo robiť, ďakujem vám ešte raz za váš čas a odpovede :)
Odpovedať
@vladka201078 No , tieto stare byty riesime nasledovne. Zhodi sa ten prietokovy ohrievac ktory tam je a je dopojeny do murovaneho komina. Namisto neho trebars kotol viessmann vitodens 100W 26kw prietokovy. Komin sa vyvlozkuje 80kou plastovou harmonikou. Kondenz do kanalizacie. Osadi sa 5 radiatorov. Rozvody zasekat do steny. Hotovo Cena do 5000Eur.
Odpovedať
Kotol s montážou by bol do 2000, vložkovanie komína ďalších 500-800, radiátory s montážou po 250, rozvod okolo 800-1000€. Cca. Ale typ kotla si netrúfnem povedať, ale určite so vstavaným zásobníkom. Pôdorys by niekomu ďalšiemu povedal možno viac... Edit: napr. ako @gkrivanek ... ;-)
Odpovedať
@gkrivanek ďakujem ... myslím že komín je už vyvložkovaný, lebo sused podomnou ma už dávno kotol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vladka201078 420 evri za teleso + kotol + 350 montaz +komin rozvody v medi .420x5 + 1200 +350 +350 =4000 eur
Odpovedať
Ešte jedna otázka.. byt sa nachádza v MICHALOVCIACH, až príde ten slávny deň a my sa do toho pustíme ..iba náhodou niekto z vás nie je z blízkeho okolia a je v tom odborník (myslím firma) ? :-)
Odpovedať
Ahoj.Mne teraz robili kurenie v 3i byte.3 radiatory + 1 rebrik v kupelni.Rozvod vody a kurenia v celom byte +praca+ kotol 5300e. Z toho kotol stal 1600e Proterm.Este si k tomu pripocitaj vlozkovanie komina 330e.Mesto Presov na kurenie som daval medene trubky.Ak by som siel do plastu tak je to o 300e menej
Odpovedať
@horalky Ďakujem ... medené su lepšie predpokladám.
Odpovedať
@horalky protherm kotol za 1600????
Odpovedať
@gkrivanek Mysli asi na atria
Odpovedať
@gkrivanek ja som kupil protherm tiger za 1375€ v kamennom obchode.
Odpovedať
@gkrivanek 1626e od kurenara kondenzacny so zasobnikom....pytal som sa ho ze ak si zoxeniem lacnejsie...ale vravel ze namontuje iba kotol ktory sam doda...samozrejme cenu si dal vyssiu
Odpovedať
@vladka201078 v komine mas viac rur pte kazdy byt vlastna rura ktoru si musis vyvlozkovat + externy privod vzduchu.Do susedovho sa urcite nenapojis
Odpovedať
@horalky tak neni ten protherm vobec lacny Uz je ako kofola oproti coca cole :)))
Odpovedať
@horalky Tiež som sa stretol s takými "kurenármi"... Na takého kurenára sa treba vys.ať a hľadať nejakého normálneho. Nechápem prečo by som nejakú určitú vec kupovať drahšie ak si ju viem kúpiť sám lacnejšie.
Odpovedať
@antoni_sk však si kúp a namontuj, spust, servisuj.... Škatuľu dokáže kúpiť a doniesť domov každý debil....
Odpovedať
Takže ked si kúpiš nejakú elektroniku ktorú budeš potrebovať namontovať a zapojiť, tak ti tiež poviem že ked som ti ju nekúpil ja tak si ju namontuj a zapoj sám ?! Volal som aj do Prothermu aj Vaillantu že či si musím ich kotol kupovať len cez montážnu firmu a povedali mi že je to blbosť.
Odpovedať
@antoni_sk to je dnes normálne , kúp si nové auto a tiež ti povedia že máš záruku len ked servisuješ auto u nich, pravda je ale taká že ho môžeš servisovať kde len chceš, len musíš mať o tom doklad, že bol pravidelný servis, aby si mal záruku . všetko má výhody i nevýhody, značkový servis, robí len svoju značku, mal by to vedieť lepšie, tiež má stále náhradné diely, dnes to už nie je problém, cez net máš všetko čo vôbec je servismani kupujú so zľavou chce na tom zarobiť on i firma ktorá mu predáva
Odpovedať
@antoni_sk este aj plynovy sporak potrebujes namontovat do plynara, aj ked zasrubovat hadicu dokaze kazdy debil. V tom lepsom pripade ti len padne zaruka, v tom horsom dopadnes ako ti z veziaku v Leviciach, kde "specialista pre vyhradene (plynove) zariadenia" pripojil plynak zahradnou hadicou (mozno aj SK-paskami)... A servisak ta nenuti kupovat od neho, mas slobodnu volbu Bud pristupis na jeho podmienky alebo hladaj takého plynara, co ti nebude podmienovat montaz nákupom u neho. Okruhlopeciatokovych plynarov je malo, takze zatial si oni diktuju podmienky... A cochvila ich bude este menej, lebo budeme mat samých masmediálnych Mgr. (ale to je na inu diskusiu)
Odpovedať
Ja nemám problém s tým aby kotol kúpila montážna firma, ale nie aby mi ho potom predala za vyššiu cenu za akú ho viem kúpiť ja bez nejakých zliav. Pokiaľ ho kúpia lacnejšie a mne ho predajú za normálnu cenu je to OK a je mi úplne fuk čo na tom zarobia. Samozrejme že namontovanie kotla na plyn a jeho spustenie do prevádzky musí robiť len ten čo má na to oprávnenie, školenia a skúsenosti.
Odpovedať
@antoni_sk nemudruj, kúp si ho a namontuj sám... Inak mal som taky prípad ze nejakí mudrlanti kúpili kdesi 3prothermy elektro lacnejšie, známy ektrikár pýtal potvrdiť papiere. Do pol roka na všetkých 3odisli v záruke plosaky... Prišli osobne z Prothermu že ako zo montuje keď mám takú poruchovost... Odvtedy len od renomovaných predajcov. A cez internet už vôbec nie... Tak si kúp a namontuj, nebuď posúvac krabíc..kúpiť vieš lacnejšie, namontuj a spust lacnejšie...
Odpovedať
No mudruje tu niekto iný... Chlap si kúpil normálne v SK kamennom obchode KK. Čakal 4 mesiace na nejakého miestneho "odborníka" aby mu ho "odborne" namontoval. Po tejto dobe ho prešla trpezlivosť (možno mu už bola aj zima) a tak si kúpil namiesto neho kotol na drevo ktorý si namontoval sám. Takže ten nový KK, zabalený, s faktúrou ponúkol na bazoši za zníženú cenu a tak je už u mňa doma. Podľa tvojej logiky ho asi mal zanieť rovno na smetisko, pretože takýto kotol nikto nenamontuje...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?