Aké kúrenie do bytu v tehlovom dome?

Plánujem úplnú rekonštrukciu 4i bytu (80m2) v tehlovom dome. Byt je na 3 poschodí zo 4. Aktuálne je tam plynový prietokový kotol a staré radiátory. Budem mierne meniť dispozíciu bytu a pomohlo by mi ak by sa dalo zbaviť radiátorov. Čo je podľa vás najoptimálnejšie riešenie? Existuje riešenie podlahovky (nie elektrická), ktorá mi nezdvihne podlahu o 8cm ? (na to nie je priestor, kvôli vchodových dverám a 5x balkónovým dverám).
Odpovedať
Pozri https://www.uponor.com/sk-sk/produkty...
Odpovedať
@dedo758 je to paráda, šikovné riešenie, ale asi by som nebol nadšený, že vykurujem aj strop bytu podo mnou.. Teplo síce sála hore, ale bez spodnej izolácie by nejakú časť absorbovanej energie betonová doska vyžiarila aj do spodného bytu. S tým by bolo treba počítať.. A koľko percent nákladov by to tvorilo? Subjektívny odhad tak 10-15%.
Odpovedať
@boreskaful ako využívaš 5 balkonov? niektoré zrušiť a máš priestor pre rad. @zicher a čo ked vykurujú všetci jeho susedia jemu? ako vieš aká je teplota u susedovcov?
Odpovedať
@duzu No,asi nebude teplota u spodných susedovcov vyssia ako teplota vykurovacej vody v tom jeho zamyslanom podlah kúrení
Odpovedať
@dedo758 Uponor je super značka, používam od nich tie hadice na vodu 🙂 @boreskaful Máš aj nejaký konkrétny dôvod, prečo sa chceš zbaviť radiatorov? Lebo radiatory už dnes vyzerajú celkom k svetu, spravia ti ich aj vo farbe, celkom dizajnovky... 😉
Odpovedať
@arcticcode Aj my s ním robíme často. Túto jednu "nízku" podlahovku sme robili zatiaľ len raz, v rodinnom dome, na dvoch podlažiach a domáci je po dvoch zimách spokojný...
Odpovedať
@duzu je to jeden balkón (dvojo dverí) a jedna lodžia po dĺžke celého bytu (3 dverí, z každej izby), toto nemienim meniť. lodžia je super a "francuzske" okna z obývačko-kuchyne tiež. Okná sú dokonca nové, čiže to meniť nebudem. Tiež nemôžem len tak zamurovať dvere na balkón, však to mení ráz bytového domu.
Odpovedať
@dedo758 ďakujem za tip, pozerala som na to a vyzerá to super pre naše potreby, vďaka.
Odpovedať
@arcticcode čisto z praktického hľadiska, keď mením dispozíciu tak ich nemám kde dať, resp. zbytočne zaberajú miesto. Mám veľa balkónových dvier po obvodových stenách čo znamená, že musia ísť na vnútorné a potom berú miesto nábytku 🙂 Ale pri najhoršom by sa dalo samozrejme. Len hľadám alternatívne riešenia.
Odpovedať
@boreskaful Chapem. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?