Ako prerobiť 2izbový byt na 3izbový bez búrania?

Ahojte, potreboval by som poradit, ako prerobit tento 2 izbovy byt na 3 izbovy, najlepsie nejake jednoduche riesenie bez zbytocneho burania. Dakujem za rady a napady.
Odpovedať
Mne to vychádza len z tých 2 6metrovych izieb urobiť 3 4metrove. Alebo bez búrania rozpolit 6metrovu na 2 krtince. Ťažko tam niečo vymýšľať.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado12 Bez burania jedine tak,ze izbu umiestnit do terajsej kuchyne a kuchynu do tej uzkej chodbicky s tym,ze tam musite urobit nejaky svetlik,alebo do kuchyne umiestnit obyvacku (prepojenu s kuchynou..tym by ste mali sice mensiu obyvacku ale vyriesenu aku taku svetelnost v kuchyni..kupelnu z wc by ste museli prepojit..do chodby namiesto satnika by som kuchynu ani izbu nedavala (bez svetla,vetrania)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado12 este ma napadlo z tej izby vpravo urobit kuchynoobyvacku a preburat sa k tej stene,kde zacina jadro..z kuchyne urobit detsku alebo spalnu rodicov..trosku by ste museli potiahnut rozvody,ale ak to neni nosna stena tak si myslim,ze by to mohlo byt fajn riesenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado12 Riešiš kvadratúru kruhu: Ako urobiť z 2 pekných veľkých izieb 3, aby tie 2 zostali pekné a aj tá tretia aby bola pekná a možno ešte krajšia... 8-( 8-( 8-( Ja som toto pred 40 rokmi vyriešil na tie časy pomerne nadčasovo: Nič sme neprehradzovali - zachovali sme status quo. A urobili sme si izbu rodičov a izbu detí. Spálňu som napriek počiatočnému manželkinmu odporu kategoricky zamietol. Do rodičovskej izby sme si dali nie veľkú sedačku a takisto francúzsku posteľ, ktorú sme po rannom vyvetraní bytu zastlali a rozostieľali až večer, keď sa išlo spať. Deti mali svoju vlastnú izbu s vlastným pracovným stolíkom a malým televízorom. A fungovalo to. Dodnes na to synovia s láskou spomínajú.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem prečo by si to chcel meniť. Tu moc toho nenavymýšľaš. Vznikli by tri pomerne malé izby, ktoré by myslím nevyhovovali dokopy nikomu. Určite sa dá žiť aj takto ;) tie izby sú pekné veľké nemeň tam nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado12 dovod toho ze ho chces mat 3 izbovy byt je aky?Presne tak ako napisal kovit zbytocne budes mat len male izby. Lepsie je mat dve vacsie ale tri male, nie? Ci tebe to takto nevyhovuje?
Odpovedať
@vlado12 Bývali sme v rovnakom type paneláku, suseda to mala prerobené tak, že spojila WC s kúpeľňou a kuchyňu presunula do chodby medzi WC a pravou izbou. Mala tam predel priesvitnými tvárnicami. V kuchyni jej vznikla malá izbička pre syna s vchodom z obývačky. Ja som mala na pláne prerobiť to tak, že by sa kúpeľňa presunula do chodby medzi WC a pravou izbou (nechcela som spojenú kúpeľňu s WC), v pravej veľkej izbe by vznikla kuchyňo-obývačka a v pôvodnej kuchyni a kúpeľni by bola spálňa. Je to o preferenciách.
Odpovedať
Zbytocne starosti a vydavky. Nema zmysel kazit taketo pomerne velke a pekne izby. Potom to budu naozaj len izbietky male :/
Odpovedať
predat a kupit 3i. naco si komplikovat zivot. spätny predaj takto potobenych bytov je tazsi.
Odpovedať
Profilova fotka
Mate malo komplikovany zivot ked si ho chcete este viac skomplikovat? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
zbytocne vyhodene peniaze, bud si kupte trojizbovy original alebo sa stotoznite s tymto. Osobne by som sa do prerabky nepustal zbytocne by to zozralo vela casu a este viac penazi :/ a neviem ci vysledny efekt - malicke izby by sa vam zrovna pacil
Odpovedať
Profilova fotka
mate chut sa tlacit? myslim ze tento byt ma krasne dve izby ktore by bola skoda este nejako inak delit. Bolo by zrazu vela miestnosti na malom priestore :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ten byt má okolo 67m2, čo je bežne rozmer 3-izboveho bytu, takže neviem o akom tlačení a malých izbach tu píšete. My sme nakoniec neprerábali, lebo nám chýbal balkón a chceli sme zmeniť lokalitu, ale výmena za 3-izbovy vacsi asi o 5m2 vyšla podstatne viac ako by stála rekonštrukcia. Takže @vlado12 ak vyhovuje lokalita, smelo do rekonštrukcie.
Odpovedať
Profilova fotka
no zazil som ze chlap predaval 2 izbovy byt ktory prerobil na 3 to bol krtinec celkova plocha bytu bola 54m2 a chcel za to nehorazne prachy! Toto je celkom slusny 2izbovy byt no bez burania to asi npojde hlavne ak chces mat v kazdej izbe dostatok svetla
Odpovedať
Profilova fotka
Búraniu sa asi nevyhnete, ale taktiež som zato že kľudne sa pustite do rekonštrukcie pokiaľ v tom byte už chcete ostať:-)
Odpovedať
Prerábka bytu stojí nemalé peniaze. Sám som si tým prešiel a keby som to mal znovu absolvovať tak by som do toho asi nešiel. Skôr by som predal a kúpil väčší byt. Človeka to stojí síce možno tie isté peniaze, ale určite ho to stojí menej nervov a času ako prerábanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo92 ale zase malokedy natrafis na taky byt ktory sa ti uplne vo vsetkom paci takze vzdy tam je aspon nejaka mala prerabka
Odpovedať
Profilova fotka
@gubikon vzdy lepsie mala prerabka ako vsetko burat a podobne, nemyslis?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?