Vchod zo S od suseda alebo od Z od cesty?

Profilova fotka
Ahojte všetci! Poraďte - toto je posledná, ešte pracovná verzia projektu - prízemia, a vchod do domu je projektovaný zo S strany, kde mame k susedovi proti cca 2m. Bol to moj vymysel, lebo sa mi nepozdávalo vchádzať do spálne v podstate zo zádveria. Ale nie je to hlúposť? Nebude to take stiesnene, popri plote naúzko? Nebolo by predsa lepšie mat ten vchod zo Z strany, od cesty (cize vymeniť v projekte zádverie s kúpeľnou) a radšej oželieť vchod do spálne zo zádveria alebo ponechať maličkú predsieň? Ďakujem za každú radu! (Len info, na poschodí sú 3detske izby, wc a potenciálna kúpeľňa)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ešte možno treba povedať, že z tej Z strany od cesty bude pred domom spevnene miesto na parkovanie 2 aút (musíme mat) a pozemok sa zvažuje smerom na juh.
Odpovedať
@bambi10 ja osobne by som si nedal vchodové dvere 2m od suseda.
Odpovedať
@11lubos11111 ked si ten navrh kreslil ty, tak v noci z postele pojdes ulavit mocaku cez zadverie? Rano vstanes prejdes cez zadverie vykonat hygienu? Zakazdym ked ta cez den pritisne pobezis cez zadverie na WC-ko? Teda ty nie, behala by @bambi10 aj s rodinou. =-) @bambi10 nechaj tak ako je, lepsie to nebude, pred dvere od sudeda date nejaku opticku zabranu aby vam nekukal az do postele ked sa dvere otvoria a vec vybavena
Odpovedať
@zita19 myslím si že otočiť dvere na kupelke na druhu stenu je už len detail. ale vznikne jej priestranná chodba a aj zádverie satník sa dá vždy niekde upratať a kedže majú kúpelku aj hore tak dole su asi zbytočné dve umyvadlá ale ot je vec vkusu :):):):) a hentak by behala alebo ja teda keby mám prostatu :D:D:D šak míňam vodu v robote nie doma :D ešte vám aj zato zaplatia
Odpovedať
Profilova fotka
@bambi10 fuuha, no mne sa tiez nepozdava ta myslienka mat vchod tak blizko suseda. Radsej by som si zvykol na to, ze vchod bude hned pri spalni (aj ked ani to nie je najlepsie riesenie) ale ked sa inak neda, tak to budete musiet nejako tak dat.
Odpovedať
Akoze nechapem aky problem je v tom, ze je vchod od suseda. Chapala by som okna do kupelne, spalne by boli problem, pre niekoho aj ostatne izby ale vchodove dvere? Kolko domov ma vchod od ulice a toto nikto neriesi, pritom okoloiduci hocikedy mozu zakuknut... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 @11lubos11111 hej, ti dvere do kupelne by sa dali dat naproti spalne namiesto zo zadveria. to je najmenej.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 problem je ten, ze medzi susedovym plotom a domom su 2 metre. Ci je to dost velky priestor na to, aby som tam dala vchodove dvere - najskor sa mi to zdalo ako super napad, lebo som tym vyriesila problem ze dvere do spalne boli zo zadveria, co sa mi vobec nepaci. Ale zmensila sa tym technicka miestnost - bude v nej min. bojler a rekupeacia
Odpovedať
@bambi10 tiež by som nechcela mať vchod od susedov. Veď len vymeňte zadverie a kúpeľňu, vidím že majú podobné rozmery. WC a sprcha tam kde sú teraz vchodové dvere, umývadlá na stenu so schodiskom. Vchod do TM by som nechala z kúpeľne, veď do TM sa často nechodí a tým pádom v zadverí (celá terajšia kúpeľňa) ostane priestor na skrine, ktoré môžte dať z oboch strán vchodových dverí ak by vám jedna strana nestačila. @zita19 myslím že väčšina chce mať vchod do domu reprezentatívny, nie chodiť za dom do 2m diery medzi domom a plotom. Plus podľa mňa je to blbé aj voči susedom, naši susedia tak majú dvere len z TM dozadu ku nám, dali si dvere bez okna. Vchod od ulice ani mne nevadí. Tiež máme od ulice.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominod uz sme premyslali kadejako, aj ze spalna bude tam, kde je teraz kuchyna (ale vyhrala praktickost, ze lepsie mat kuchynu pri terase), aj ze bude na poschodi a dole pracovna (ktoru ale az tak nepotrebujeme a navyse mame tri deti, tak by sme cele poschodie nechali rovno 3 detske izby). Tak toto umiestnenie nam vyslo ako najrozumnejsie. Dalsia varianta bola, ze vchod do spalne z obyvacky, ale to sme tiez nakoniec zavrhli (napr. pre menej priestoru na kniznice - mame vela knih)
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka @zita19 @dominod @11lubos11111 este je takato moznost
Odpovedať
Profilova fotka
tato posledna moznost je asi najlepsia. Spalna bude na juhu, resp. juhozapade? Nebude tam v lete velmi teplo? Nestoji za zvazenie, dat spalnu radsej na sever a tym padom vchod na juh - zo zadveria sa pojde do obyvacky. Potom pojde technicka, kupelna a na sever ta spalna. Aj tak budu okna zo spalne na zapad, teda svetla by mohlo byt dost. V spalni sa skor odporuca nizsia teplota
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sissik bude to pasivny dom, takze teplota plus minus vsade rovnaka. dom bude ale kusok pod urovnou cesty cize okno zo spalne by muselo byt bud od susedov (co rozhodne nechceme), alebo na cestu, v mieste kde bude odstavna plocha pre auta... to sa nam tiez nepaci
Odpovedať
@bambi10 ked este mas sancu, vymen umyvadla s hajzlikom aby to nebola tronna sien, otvoris dvere a prve co zbadas je tron...
Odpovedať
@sissik ja mám skúsenosť že izba na juh je v lete príjemnejšia (chladnejšia) ako izba na západ. V byte, žiadna možnosť tienenia. A jednoduchšie sa dá tienit okno na juh ako okno na západ (východ)
Odpovedať
@bambi10 v tom poslednom návrhu ste posunuli dvere do spálne do rohu spálne, vďaka čomu ste sa pripravili cca o meter úložného priestoru - skrine. Stojí to za to? Nebude tá skriňa v spálni chýbať?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka nie, toto je predchadzajuci navrh - dvere som prave posuvala preto, aby mohli byt komody/skrina na celej stene. asi z toho vznikne kombinacia tohto a toho co urobil hore lubos - mensia technicka (co je skoda), ale dvere do spalne ktore nepojdu zo zadveria (ale bude menej priestoru v predsieni, co je tiez skoda), a dvere do kupelne oproti dveram do spalne....
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 aj preto sa mi pacila ta kupelna zo Z, ked bol vchod od suseda, ze sa otvorili dvere a nebol tam hned zachod. keby som ho ale v tej druhej verzii vymenila za umyvadla, atk sa trochu bojim, ze by "stal v ceste" zase
Odpovedať
@bambi10 a dvere do TM z kúpeľne nemôžu byť? A čo ešte okrem rekuperácie a bojlera bude v TM? A kde bude práčka? Na poschodí?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka sj sme sa chvíľku nad tým zamysleli. Ale nebolo by to estetické a asi ani veľmi praktické.... pracka buď v technickej ak zmestime alebo tu v dolnej kúpeľni. Možno bude len 1 umývadlo sk sa nezmestí inak.
Odpovedať
@bambi10 veď to nakoniec nejako vhodne poukladate. Riešili sme podobný prípad, máme totiž veľmi podobný dom a techniku sme sa nakoniec rozhodli schovať do vstavanej skrine v zadverí. Žiadna stena navyše, žiadne svetlo navyše ... otvorím tú časť skrine ku ktorej technike sa potrebujem dostať a hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme vchod od hranice pozemku necelé 3m a žiaden problém. Na plot sme si natiahli bambusové rakosie a od suseda je tam kvetinový a trvalkovy zahon a ja som si tiež vysadila pred vchod kríky a popinave ruže, takže v momente keď ostane teplo a všetko sa zazelena, tak susedov nevidíme. A cez zime neriešime, lebo aj tak sme väčšinou času vnútri rovnako ako susedia.
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka dakujem za reakciu! mne ani tak nejde o to, ze by nam "videli", ale ci ten priestor ked tam bude plot nebude nejaky stiesneny...
Odpovedať
My mame vchod dva metre od susedovho paneloveho plota.
Odpovedať
Profilova fotka
@livusenka a nemas pocit, ze je ten priestor stesneny? oproti napriklad celnej strane domu, kde by si mohla vchadzat od cesty (ale nas dom bude trochu pod urovnou cesty)? nemas nahodou niekde fotku? dakujem!
Odpovedať
@bambi10 stiesnene to bude,ale zober,ze do domu len vojdes. Ale dom budes uzivat a co je prednejsie vhodne rozlozenie miesta v dome alebo dobry vchod do domu? Ja by som sa zmierila so stiesnenejsim vchodom a mat radsej vnutorne usporiadanie prakticke. My sme tiez spekulovali s vchodom,ze bude uzky a neviem co a dali sme na sirsiu stranu a dnes aj lutujem. Uplne by stacil ten uzsi. Ale ktovie mozno potom by som nadavala,ze sme dali uzky a chcela by som sirsi vstup. Kazdopadne zvyknut sa da na vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme záleží aj od toho či más od suseda plný plot alebo len pletivovy? My sme tiež pod úrovňou cesty s vchodom a máme pletivo od suseda, chodník máme široký 1m a zvyšok som si vysadila tienomilne trvalky . A presne ako bolo vyššie spomenuté, do domu vojdes a hotovo a mať logicky a ucelovo usporiadaný vnútrajšok je podľa mňa lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka este ziadny :-N ale myslim, ze tento rok uz postavia aj plot...
Odpovedať
Profilova fotka
@livusenka az teraz som precitala, ze paneloveho....och, aspon to nam myslim nehrozi ze by bol panelovy...
Odpovedať
Este nebyvame. Pojdem poobede na dom. Potom odfotim.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?