Vchod do garaže von alebo v chodbe?

Zdravím Vás strecháči. Chcem sa len spýtať Váš názor na vstup/výstup z garáže či ho dať von ako je na projekte alebo skôr do vnútra do vstupnej chodby. Za každý názor (neg. / poz.) ďakujem.
Odpovedať
@nizno007 Zrus ten vyklenok daj stenu zarovno = zvacsis zadverie, garaz predlz aspon o pol metra ked tam uz mas tu striesku nad dverami. Dvere dnu su dobre aj ked onanisti oponuju stratami, ale dvere vonku tiez nie su zle ak mas v garazi dake veci (loppatu a pod) nemusi otvarat velke dvere. U teba je to tazko kedze garaz je fakt mala a moc veci tam neulozis, vyznam dveri sa znizuje.
Odpovedať
@nizno007 Ja som si dal vstup do garáže z vnútra, aj keď manželka protestovala. Si myslím že to je väčší komfort pretože keď máš automatickú bránu, vojdeš dnu, zavrieš GB a vojdeš do domu pekne v suchu a teple. Ja som si dal do garáže spraviť od dodávateľa okien a vchodových dverí aj interiérové plastové dvere. Montujú sa ako vchodové dvere. Môžeš si vybrať ich hrúbku výplne, tuším max bola 30 čosi mm.. Ja som dal len 19, skôr sa mi jednalo o tesnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho, co budes mat v garazi. Ak iba auto, tak je lepsie mat dvere vnutri. Ale ak tam das casom zahradne naradie, tak je zase dobre mat aj dvere vonku, aby sa nebehalo cez chodbu blatovymi topankami zo zahrady - uprimne, nai mne by sa nechcelo vyzuvat koli 1 motyke ;-) ale ak planujes mat na zahradne naradie nejaky iny priestor, tak vnutri je lepsie.
Odpovedať
no zahradny domcek bude takze motycky budu vonku na zahrade. Garaz planuvana na auto plus nejaky bike
Odpovedať
@nizno007 Neviem, či je správne zadávať takéto otázky. Vytvoria sa len 2 tábory, jedni budú za druhí proti. V podstate si len spravíš prieskum, koľko ľudí by bolo za dvere vnútri a koľko za vonku. Dôvody si musíš zvážiť len ty sám. Ja nemám plánovaný prechod z garáže do domu (viď môj fotoblog), ale iba preto, lebo garáž susedí s izbou. Keby susedila so zádverím alebo chodbou, asi by som ten prechod spravil. Pri takých dverách treba myslieť na to, že vchod z garáže je "špinavá zóna" rovnako ako priestor za vcodovými dverami do domu - čo u teba je OK. Niektorí si dajú prechod z garáže do "čistej zóny", napr. v nejakej chodbe. Potom nosia špinu z garáže do domu. Ďalším negatívom je, že dverami si zaberieš priestor v zádverí. Ty máš zádverie relatívne veľké, 3,5x2,5 metra. Niektorí majú zádverie o poche 2 m2 a potom návštevy vyprevádzajú po jednom. Takže ani toto hľadisko ťa nelimituje pri voľbe prechodu. Neviem, ako máš izolovanú garáž, či bude vykurovaná alebo aspoň tamperovaná. Ak nie, tak dobré by bolo, keby tie prechodové dvere boli tepelne izolované, aby ti zima neprechádzala z garáže do domu. Určite je ešte veľa argumentov aj pre aj proti. Snáď ešte iní uvedú ďalšie. Rozhodnutie bude len na tebe.
Odpovedať
chrobak7@ Ako hovoríš vytvoria sa dva tábory, tí čo sú za a proti. Samozrejme ide mi o tom aby sa vyjadrili ľudia ktorí to reálne využívajú tak alebo onak. Ide mi teda o názory možno nejaké postrehy možno ma pritom niečo napadne. Predsa nie sme dokonalí a každý názor dobrý, či je dobrý alebo zlý. Projekt je zatiaľ vo vytvárajúcej sa fáze takže je priestor na menenie. Ako hovoríš ten priestor v predsieni sa zmenší, tým že sa tam pichnú dvere. ako je v projekte tie dvere sú pod strechou, takže mokrá noha minimálne. skôr sa obávam kočíku cez tie dvere. neviem či by nebolo pohodlnejšie dať tie dvere kvôli tomuto do vnutra.
Odpovedať
Profilova fotka
Neni nad to prejst suchou nohou z domu do auta... Za mna jednoznacne dvere napriamo. Takto budes muset odomykat zamykat dvoje dvere...
Odpovedať
suhlasim so @sysell, ten zbytocny vyklenok zrusit a dvere by som dal radsej z vonku .. stale prejdes "relativne" suchou nohou domov, a nebudes si roznasat bordel z garaze. radsej by som predlzil tu vstavanu skrinu az po koniec, alebo dal tam botnik na sedenie nad to skrinku hore..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam aj aj :)
Odpovedať
naco dva vychody von? staci jeden. nedala by som ani ten z domu koly miestu mas tam malu skrinu.
Odpovedať
@kajo873 niekde som pocul, ze medzi garazou a vnutrom domu by mali byt protipoziarne dvere....
Odpovedať
@radog momentálne pre jednogaraz protipožiarne dvere byt nemusia. Pre dvojgaraz nemusia pokial autá parkujú vedľa seba. Ak za sebou tak musia. Len sa ma nepýtaj prečo ....😜Ale je to overená info MM s tým robí
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nizno007 my mame do domu len tam mame ešte takú malú chodbicku medzi garážou a vstupom. Vyhovuje nám to. Ale je to každého osobná vec 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@nizno007 mame podobne ako mas ty na projekte, dvere do vstupnej chodby. Je to super. Inak by som ani nechcela... Ziadne pachy, nic necitit a protipoziarne dvere tiez tam nemame, nikto to ani na kolaudacii neriesil, ci tam vobec nejake dvere su....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?