Uvádza sa v projekte klimatizácia?

Dobrý deň. Máme novostavbu, ktorú chceme čoskoro kolaudovať. V piatok príde pani zdokumentovať dom na energetický certifikát a chcem poslať informácie aj projektantovi, aby nám upravil projekt - zrušili sme jednu priečku a zmenili sme typ vykurovania. Máme v dome aj klimatizáciu Daikin. Vie aj kúriť, je teda asi teoreticky možné považovať ju za obnoviteľný zdroj energie (potvrdíme si s pani v piatok). A tým pádom by mala byť uvedená ako zdroj tepla v energetickom certifikáte. Tak rozmýšľam, či musí byť uvedená aj v projekte domu a mám ju dať projektantovi tiež doplniť, alebo to potrebné nie je. Dáva sa takáto klíma do projektu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bukaboka17369:

Dobrý deň. Máme novostavbu, ktorú chceme čoskoro …
@bukaboka17369 my sme v projekte rukou vyznacili zmeny a pridali na jednu A4 popisane co sme este pomenili. Nikto od nas nechcel novospracovany projekt. A takto pri mensich zmenach sme to riesili aj pri velkych stavbach. Pokial to nemalo zasah na statiku. Zisti si ci naozaj SU to pozaduje lebo inak zbytocne platis za novy projekt
Odpovedať
treba overit na stavebnom urade, ale ak som to spravne pochopil, tu sa komplet meni zdroj vykurovania, cize toto bohuzial bude trosku viac papierovaciek ako "presunutie priecky"
Odpovedať
Jasné, nám to projektant všetko upraví. Len teda neviem, či je klimatizácia na rovnakej úrovni ako napríklad tepelné čerpadlo. Ten hlavný zdroj kúrenia uvedieme, zmeníme, upravíme. No či pridať aj klímu alebo to je taký "doplnok" ktorý v projekte netreba ale do energetického aj tak môže byť braná v úvahu? Toto neviem. My sme si ju teda dali normálne ako klímu, ale chcem ju do energetického zahrnúť kvôli A0 aby nám to vyšlo. S projektantom sa teraz neviem najbližšie dni spojiť. Stavebný úrad máme v obci taký, že mi moc na nič nevedeli odpovedať a nechcem potom zbytočne mať opletačky, že teraz mi nepovedia a potom neskolaudujú.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od bukaboka17369:

Jasné, nám to projektant všetko upraví. Len teda …
@bukaboka17369 Legislatívna klasifikácia – podľa európskej smernice ErP (Energy-related Products) sa zariadenia vzduch–vzduch s funkciou vykurovania zaradzujú medzi tepelné čerpadlá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?