Tepelná izolácia v lodnom kontajneri

Ahojte. Potreboval by som poradiť akú izoláciu použiť v lodnom kontajneri. Mám k dispozícii sklenú vatu ale neviem či sa môže v takomto prípade použiť a či bude fólia na zabránenie navlhnutiu vaty stačiť.
Odpovedať
@tomashajas striekana pena
Odpovedať
Profilova fotka
@tomashajas Chceš ho izolovať z vnútra, alebo z vonku? Ja osobne by som chcel využiť tú masu železa ako akumulačné jadro a zachoval vnútorný priestor. Zároveň by bola stena difúzne otvorená smerom von. Strecha na to pôjde aká a akú fasádu tam chceš dať?
Odpovedať
@vladohe bude to bar a chcem zachovať dizajn lodného kontajnera preto by som dával izoláciu z vnútra.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladohe @tomashajas akákoľvek izolácia je možná, fólia slúži ak bude izolácia zvnútra, ale to je luxus, pretože zmenšuje priestor, o difúzii pri plechových stenách nehovorme.
Odpovedať
Ja by som hlavne potreboval vediet aké by bolo najideálnejšie riešenie vnútornej izolácie tak aby to vydržalo čo najdlhšie. Nechcem aby sa mi tam tvorila pleseň z navlhnutej vaty a v jeden pekný deň sa to celé rozpadne. Kontaktoval by som niekoho kto s týmto priamo robí ale nikoho takého nepoznám.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 myslel som to tak,že ak sa tam dostane vlhkosť zvonku do izolácie, tak aj naspäť von odvetrá. Nič viac, nič menej
Odpovedať
Profilova fotka
@vladohe zvonku sa do izlácie umiestnennej vnútri vlhkosť nedostane, kontajnery sú prakticky vzduchotesné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ja som pokračoval v tej myšlienke, že by bola izolácia z vonkajšej strany , ale to už je teraz bezpredmetné
Odpovedať
@tomashajas no logika mi vraví, že aj auto ked nastriekaš nepriedušným bodyčkom, tak časom sa pod nástrekom tvorí hrdza, preto je lepší voskový náter.. v tvojom prípade by som na L-ka dal rošt, medzi to sklenú vatu, nato strešnú foliu a difuzne otvorený obklad - tatranský, cetris a pod....
Odpovedať
Profilova fotka
@tomashajas vnútornú izoláciu vrelo nedoporučujem. Akákoľvek vlhkosť, ktorá prejde izoláciou sa zastaví na studenom kovovom povrchu kde skondenzuje....Teoreticky sa tomu dá zabrániť použitím kvalitnej parozábrany, ktorá by musela byť kompletne dokonale utesnená....v praxi veľmi ťažko realizovateľné. Možno je funkčné riešenie použitie tvrdej PUR striekanej izolácie - no tá je extrémne drahá Za oveľa jednoduchšie a bezpečnejšie považujem použiť vonkajšiu izoláciu.....akúkoľvek.... aby sa dosiahol potrebný tepelný odpor za čo najnižšiu cenu. Ani domy sa z hore uvedeného dôvodu neizolujú z vnútra a to napriek tomu že difúzny odpor akéhokoľvek stavebného materiálu je v porovnaní s kovovou stenou nízky.... Kontajner, ktorý bude izolovaný z vnútra je z vonku prakticky dokonale parotesný.
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 pokiaľ sa tvoja rada týka spôsobu vnútorného zateplenia tak to je nepochybne tá najstrašnejšia rada s ako som sa tu kedy vôbec stretol.
Odpovedať
@eagleowl to je ale vonkajšie zateplenie, nie vnútorné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@standa1981 to si ale nenapísal....
Odpovedať
@eagleowl nebolo kedy 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?