@ingridka07 my sme si robili svojpomocne a od vykopania po zaliatie deky to bolo 6 800€ a to islo cca 60 m3 betonu, na dva rady dt (cca 200ks) a do dosky som daval namiesto sietovi 6 mm sietovinu 8 mm oka 150x150
@ingridka07 Na stavbe treba stále počítať.
100 m2 x 0.15 cm = 15 m3 betónu
15 m3 x 75 €/m3 = 1125 € + rezerva = 1 400 €
betón 1400 € + práca 600 € = 2000 €
drevo na debnenie nerátam, lebo sokel aj deka sa dební naraz
@wondgo ahoj my sme robili dreveny strop s tym ze cez obyvacku sme dali u-cko a do toho kotvili kliestiny,v detskych izbach sme namiesto u-ciek dali hruby dreveny tram,kliestiny su kotvene na venci,na kliestiny sme spravili konstrukciu a dali sadros :)
Zdravím, pridávam sa k staviteľom 333+t+g. Som vo fáze prípravy projektu. Plánujem mať podpivničenú terasu, zateplenie podlaha 20, strop,40, steny 20, okná trojsklo a ak budú nejaké peniaze nazvyš tak by som rád aj rekuperáciu. Neviem sa rozhodnúť aké kúrenie. Tí ktorí kúria čisto elektrikou, môžete mi poslať info aké sú vaše mesačné náklady a koľko vás vyšlo kúrenie. To isté by som poprosil aj majiteľov 333, ktorí kúria tepelným čerpadlom.
Ďakujem
Ahojte, chcela by som sa spýtať či náhodou nemá niekto na predaj Porotherm stopné vložky 17/60. Potrebovali by sme len 12 kusov, o toľko nám menej dodali :(
Ahojte, tak píšem po dlhšej dobe :-) momentálne sme v štádiu zaliatej platne a ideme objednať solbet na murovanie :-) manžel troška rezignuje, je nahnevaný sám na seba...staviame verziu s garazou a poradili nam, aby sme mali nosne steny len obvodove mury, strop nerobime betonovy a krov bude vaznikovy..teraz si bucha hlavu, ze sme nerobili stredom domu nosne steny, boji sa, ze casom bude dom pracovat a ze moze praskat platna a steny v dome... :-S :-S :-S hmm, tak mame take troska obdobie, ze ho nic nebavi a skrie ho to :-(
@wondgo ahoj tak tehla je briterm ipelske tehelne ja mam 30 obvodovu komplet stali 3200 plus este navrch treba ratat zalohu za palety a ta bola asi 390 eur preklady idem este len teraz kupovat
@wondgo Tiež sme to museli objednať do 25.3., tak sme aj objednali. Riešili sme to cez stavebniny. Zatiaľ sme neplatili nič, máme to uňho na sklade a zaplatíme to podľa starej ceny, lenže najskôr musíme dokončiť tie základy, akosi nám počko nepraje. :-)
@patkaaa no lebo mne tvrdili ze to musim do nejakeho 26.3 objednat a do konca mesiaca zaplatit lebo potom sa to uz neda. A to riesite so stavebninami alebo s vyrobou Ytongu. Je mi jasne ze maju na sklade stavebniny kopec materialu za stare ceny ked vedeli ze pojdu ceny hore a teraz ho budu predavat za nove ceny