Odpoveď na príspevok od suomi101:
@simiss33 a to si si daval spravit nejak vizualiz… @suomi101 hej hej, nechal som si od nich spravit aj vizualizaciu, aj ked nie uplne so vsetkym vybavenim do detailu. skor taky celkovy pohlad ako bude dom vyzerat zvonku, ako zapadne na pozemok a trochu aj vnutro, kde bude kuchyna, obyvacka, okna a tak. bolo to fakt fajn, clovek si to hned vie lepsie predstavit. interier som riesil neskor, nieco som im len tak orientacne povedal a oni to zapracovali, ale ked chces, vedia ti spravit aj podrobnejsiu vizualizaciu s nabytkom, farbami stien, podlahami... zalezi, kolko do toho chces investovat casu a penazi. ale celkovo mozem povedat, ze sa to da riesit aj postupne, nemusis mat hned vsetko do poslednej skrinky premyslene. a hlavne su ochotni, ked nieco nevies, poradia, ukazu, pomozu. neni to taky ten styl, ze tu mas projekt a staraj sa. fakt v pohode pristup.Odpoveď na príspevok od uhrovkova:
@bibiana177 tam sa asi nema moc co olupovat si my… @uhrovkova udrzi, jasne, nie je to ziaden problem, neviem, ako si to niektori predstavuju. 🙃Odpoveď na príspevok od steffan33:
@uhrovkova udrzi, jasne, nie je to ziaden problem… @steffan33 lebo viem si to aj tak predstavit, ze ti budu odovzdavat dom s dolozkou, aby sa na steny nic nedavalo 😀 ale aj tak mam taku predstavu, ze tehla je pevnejsia, ci nie?Odpoveď na príspevok od uhrovkova:
@steffan33 lebo viem si to aj tak predstavit, ze … @uhrovkova Jasné, veľa ľudí si myslí, že drevodom = papierový dom, kde si nemôžeš ani obraz zavesiť 😃 Ale v realite to tak vôbec nie je, normálne máme poličky, obrazy, TV na stene… Stačí vedieť, kde sú nosné časti, väčšina stien má pod sadrokartónom konštrukciu, do ktorej sa to kotví a použiť správne hmoždinky alebo konzoly.Odpoveď na príspevok od marko9902:
@uhrovkova Jasné, veľa ľudí si myslí, že drevodom… @marko9902 ako vyzera ta konstrukcia?Odpoveď na príspevok od uhrovkova:
@marko9902 ako vyzera ta konstrukcia? @uhrovkova Napríklad: https://www.mirano.sk/skladby-stien/Odpoveď na príspevok od uhrovkova:
@marko9902 ako vyzera ta konstrukcia? @uhrovkova vid moj album.Odpoveď na príspevok od uhrovkova:
@marko9902 ako vyzera ta konstrukcia? @uhrovkova Daval som tu uz dake fotky predtym, ako mi stavali dom, ale mozes aj tuto pozriet na videu, kde je to pekne vsetko vidiet https://www.youtube.com/watch?v=rRZDq... Neviem teda ci realne uvazujete nad drevodom, ale za mna mozem povedat, ze minimalne co sa rychlosti vystavby tyka, tak skvela volba.Odpoveď na príspevok od marko9902:
@uhrovkova Daval som tu uz dake fotky predtym, ak… @marko9902 a to je tvoj dom, ci len nejaky nahodny?Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@marko9902 a to je tvoj dom, ci len nejaky nahodn… @lucky_11 Písal som, že som dával fotky zo stavby, video svojho domu nemám. Ale rovnaký princíp bol použitý aj pri stavbe toho môjho, tam sa nič nemení, to je proste štandardný postup zmontovania už hotových panelov dokopy.Odpoveď na príspevok od marko9902:
@lucky_11 Písal som, že som dával fotky zo stavby… @marko9902 tak tam sa asi ozaj nema velmi co pokazit. jedine ak pri samotnej vyrobe tych panelov, ze by tam nieco zabudli alebo podcenili 🙂Odpoveď na príspevok od marko9902:
@lucky_11 Písal som, že som dával fotky zo stavby… @marko9902 to som vsak cital, ale k videu si nenapisal, tak som nevedel... cim tie steny lepia dohromady?Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@marko9902 to som vsak cital, ale k videu si nena… @lucky_11 Panely nie sú lepené dokopy ako CLT, kde sú vrstvy dreva krížovo lepené, ale je to rámová konštrukcia, pri ktorej sa KVH hranoly skrutkujú alebo pribíjajú, a následne sa vyplní izoláciou a oplášti, v tomto prípade Fermacellom.Odpoveď na príspevok od marko9902:
@lucky_11 Panely nie sú lepené dokopy ako CLT, kd… @marko9902 niekto mi dokonca vravel, ze fermacell nedrzi dobre, ale tak nam sa to osvedcilo aj po rokoch byvania. najcastejsie ale pocuvam taketo veci od ludi, ktori nemaju absolutne ziadne realne skusenosti.Odpoveď na príspevok od simiss33:
@marko9902 niekto mi dokonca vravel, ze fermacell… @simiss33 no ono je sice trochu tazsi ako sadros, ale prave vdaka tomu sa mi zda aj pevnejsi a stabilnejsi. a celkovo mi ta ramova vystavba dava zmysel aj z hladiska udrzatelnosti... ziadne lepidla, minimum odpadu, vsetko suchy proces... ked clovek vidi, ako sa dnes stavia na kvanta, tak ma vcelku tesi, ze sa to da aj setrnejsie. samozrejme, nie je to pre kazdeho, ale presne ako pises, najviac kritiky byva od ludi, co nemaju vlastnu skusenost. ja osobne by som isiel do drevostavby znova bez vahania. 😉Odpoveď na príspevok od steffan33:
@simiss33 no ono je sice trochu tazsi ako sadros,… @steffan33 si vystihol. poznam viacero takych, ktory maju ku vsetkemu co povedat a len na zaklade toho, co sa predtym docitali alebo dopoculi od niekoho ineho, ale skusenost vlastna nikde. to sa potom dobre mudruje 😀 kazdemu vyhovuje nieco ine a nie kazdy chce stavat murovane domy, ktorych stavba je niekedy fakt, ze nekonecna a musia to robit na etapy a kym ten dom ma finalnu podobu tak to trvaaaa.Odpoveď na príspevok od steffan33:
@simiss33 no ono je sice trochu tazsi ako sadros,… @steffan33 mozem sa spytat, ako je to pri takejto ramovej vystavbe so strechou? da sa tam dat hocijaka krytina ako na murovany dom, alebo su tam nejake obmedzenia?Odpoveď na príspevok od richto:
@steffan33 mozem sa spytat, ako je to pri takejto… @richto so strechou je to pri takejto vystavbe v podstate velmi podobne ako pri murovanych domoch. da sa tam dat prakticky hocijaka krytina... palena skridla, betonova, plech, falcovany plech, dokonca aj zelena strecha, ak je na to konstrukcia pripravena. nie je to o tom, ze by to bol drevodom a hned su tam nejake velke obmedzenia. skor ide o to, aby to bolo dobre navrhnute staticky, teda aby stresna konstrukcia uniesla vahu tej konkretnej krytiny. napriklad, ked chces klasicku palenu skridlu, ta je dost tazka, takze musi byt krov pevnejsi, co nie je problem, len to treba ratat uz pri projekte. ak ides do lahkej krytiny, ako plech, tak je to jednoduchsie a rychlejsie na montaz. nam to cele pekne vyratali podla toho, co sme chceli. my mame plechovu krytinu a spokojnost. vyzera moderne a je bezudrzbova. takze neboj sa, nemusis sa nijako obmedzovat len preto, ze ide o montovany dom. dolezite je, aby sa to riesilo hned od zaciatku a aby sa s tym ratalo pri navrhu. 🙃Odpoveď na príspevok od steffan33:
@richto so strechou je to pri takejto vystavbe v … @steffan33 a mate tam aj protihlukovu foliu alebo len klasicku? predsalen ten plech je asi taky, ze zvycajne clovek zvonku pocuje vsetko.Odpoveď na príspevok od normicka:
@steffan33 a mate tam aj protihlukovu foliu alebo… @normicka mame klasicku a viac pocujem dazd cez okno ako ked som v podkrovi (len priemerne zateplenom). Pocut to bude len pri nezateplenej streche a kto by uz dnes nezateploval dom.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@normicka mame klasicku a viac pocujem dazd cez o… @sousedekovci89 Zatepľuje sa všetko, ale tak to je taký strašiak tá plechová krytina, viacerí sa jej boja najmä pre ten hluk. Ale už mi aj bolo vyvrátené, že je to čistý mýtus.Odpoveď na príspevok od tomasjur:
@sousedekovci89 Zatepľuje sa všetko, ale tak to j… @tomasjur presne, aj ked sam nechapem preco, zeby nedostatok informacii? 🤔 ludia si to predstavuju ako plechovu garaz, kde fakt pocujes kazde suchnutie, kazdu kvapku...Odpoveď na príspevok od hianinka:
my sme tiez mali dilemu medzi skridlou a plechom,… @hianinka je to tak, mozes mat najdrahsie a najlepsie materialy sveta, ale ked je to sfusovane a robi to niekto, kto o tom nevie ani nic, tak smola no.... ono mne ale pride, ze teraz tak celkove sa skor tie plechove davaju ako skridlove, asi je to ozaj praktickejsie a menej narocne na nejaku "udrzbu".Odpoveď na príspevok od normicka:
tak my sme este len vo faze planovania a uprimne,… @normicka A ten pocit pramení z čoho? V dnešnej dobe už sa tie plechy vyrovnajú škridle dokonca aj výzorom.Odpoveď na príspevok od normicka:
tak my sme este len vo faze planovania a uprimne,… @normicka dnesne plechove strechy uz vobec nie su to, co byvali. maju rozne upravy, vydrzia roky a ked sa dobre spravi izolacia, ani hluk nevadi. mozno by stalo za to pozriet sa aj na konkretne modely a porovnat nielen cenu, ale aj zaruky a udrzbu. okrem toho, farbu si vies zvolit pomaly fakt hocijaku, ak ide o tento pohlad na vec.