Horúca

Stavba domu na kľúč - koho odporúčate?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte,som tu nová a keďže ideme riešiť výstavbu RD, rada si prečítam zaujímavé diskusie a vaše názory a skúsenosti.. Hľadáme serióznu stavebnú firmu, najlepšie čo stavia na kľúč.. Poznáte takú ktorej sa vyplatí hotovosť až na finish resp. na tranže? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od morfoshka:

@laylitta123 ja mam aj oca byvaleho murára, chodí…
@morfoshka tak co sa domu tyka, tehlu ani porfix by sme uz rozhodne nedavali, drevodomy idu dost do popredia aktualne 🤗 najma teda co sa tyka rychlosti vystavby.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bibiana177:

@morfoshka tak co sa domu tyka, tehlu ani porfix …
@bibiana177 moze byt, ale su aj ine typy domov, ktore vedia firmy postavit aj rychlejsie ako drevodom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od macko444:

@bibiana177 moze byt, ale su aj ine typy domov, k…
@macko444 co som si pozeral, tak nic z toho, co bolo na okoli mozne, rychlejsie ako drevodom nebolo 😁 a v kontajneri som byvat rozhodne nechcel.
Odpovedať
@steffan33 Uplne suhlasim 😁 Aj my sme sa chvilu pohravali s myslienkou nejakeho modularu, ale ked sme si to presli nazivo, bolo to take… Neviem, ako keby si sa nastahoval do kancelarskeho boxu 😃 Drevo ma proste svoje caro... Vona, atmosfera, aj ked sa to o par rokov mozno viac pohne, teraz nam to pride ako najlepsia volba. A ta rychlost fakt nie je len marketing, za par tyzdnov a clovek byva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mumoo:

@steffan33 Uplne suhlasim 😁 Aj my sme sa chvilu p…
@mumoo no nam to prislo take najprv ze drevodom, to bude urcite aj napohlad nepekne, proste nejaka drevenica. ale je pravda, ze sme nemali vobec ziadne info o tomto predtym. 😃 az sa hanbim, ze som mala takuto mylnu predstavu.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame dom postaveny firmou Dom Snov a musim povedat, ze keby si ho videla, v zivote by si podla mna nepovedala, ze je to drevodom (hodim sem aj fotku, nech si vies predstavit). Vyzera uplne moderne, ciste linie, omietka, klasicka strecha, proste ziadna drevenica ani nic „vidlacke“ ako si mnohi ludia este v dnesnej dobe myslia. Je to totiz totalny mytus. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steffan33:

My mame dom postaveny firmou Dom Snov a musim pov…
@steffan33 cize normalny plnohodnotny dom 😁 no vidis, presne nieco take by mi asi otvorilo oci aj skor... keby som to niekde videla nazivo alebo aspon na realnych fotkach. lebo tie predstavy, co som mala v hlave, boli fakt uplne mimo 😅🤣
Odpovedať

My mame dom postaveny firmou Dom Snov a musim pov…
@steffan33 skvelé, pekný domček. Ja som tiež cca pred rokom bol pevne rozhodnutý pre drevodom od firmy BauHolding, dokonca som prešiel celú republiku do BA do showroomu, veľmi sa mi páČia tieto stavby, bol som tesne pred pisom Claas 2...ale.... Nakoniec som sa aj tak rozhodol pre murovany dom. Moje "obavy" boli silnejšie ako lákava cena oproti murovanemu. Mal som obavu hlavne čo sa týka pracovania stien teda rôzne vrtania a upevňovania do steny a taktiež prípadne rekonštrukcie (do budúcna) zariadenia izieb.. Každopadne, nech sa dobre býva (verím, že ano) 😊
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@steffan33 skvelé, pekný domček. Ja som tiež cca …
@stavbarik123 Tak tie obavy su normalne, hlavne ked clovek ide do niecoho, s cim este skusenost nema. Aj ja som mal kadejake otazky a pochybnosti, kym sme sa pre to rozhodli. Ale poviem ti, ze odkedy byvame, nic z toho sa nepotvrdilo. 🙏 K tomu vrtaniu a upevnovaniu este... Jasne, nie je to ako do betonu, ale su na to specialne hmozdiny a systemy a drzi to v pohode. Zavesili sme policky, TV, kuchynske skrinky, luster… A nic nepadlo 😅 A co sa tyka prerabok, tak drevostavby su praveze dost flexibilne, aj pri rozvodoch je to jednoduchsie, lebo tam nie su tie hrube nosne steny ako v murovanom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
Inak ak sa clovek dostane niekedy do showroomu, tak je mozne si vypytat aj kontakt na ludi, co uz v takom dome byvaju. Ja som si tak volal s jednym majitelom a to mi dost pomohlo v rozhodovani, realne skusenosti proste nic nenahradia. 🙃 A dakujeme, byva sa super 😉
Odpovedať

Inak ak sa clovek dostane niekedy do showroomu, t…
@steffan33 a co take si sa od neho dozvedel, co si sa ho pytal? lebo ine ako otazka - ako sa vam byva? mi asi nenapada 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@steffan33 a co take si sa od neho dozvedel, co s…
@macko444 No ano, ci tam neboli ani po case nejake komplikacie napriklad, co by stali za zmienku 😃 Ale teda nic som sa v tomto smere nedozvedel, respektive ziadne problemy neboli.
Odpovedať

@macko444 No ano, ci tam neboli ani po case nejak…
@steffan33 a ked chces robit nejake zmeny v projekte? to je mozne? lebo niekde to maju tak, ze proste takyto dom vam postavime a hotovo, bud berte alebo smola 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@steffan33 a ked chces robit nejake zmeny v proje…
@macko444 Tak neviem ako to inde funguje, nam zmeny povolene boli. Proste co sme si chceli prisposobit podla seba, to nam povolili. Jasne, ze maju katalogove domy, z ktorych si vyberas, ale ak je ozaj nieco, co chces zmenit, tak s tym nemaju najmensi problem. Vsetko je to o dohode. 😉
Odpovedať

@macko444 Tak neviem ako to inde funguje, nam zme…
@steffan33 v com spocivali tie zmeny? zmeny priecok alebo vybavenia alebo...?
Odpovedať

@steffan33 v com spocivali tie zmeny? zmeny priec…
@macko444 menit priecky len tak podla seba asi nema velmi vyznam, ved oni uz vedia, preco to tak navrhli... aj kvoli svetlu, nosnosti a celkovej logike priestoru. skor take zmeny sa daju riesit ako usporiadanie kuchyne, posun zasuviek atd. v tomto boli uplne flexibilni a v pohode sa to dalo dohodnut. len samozrejme treba s tym ratat vopred, lebo ked uz je stavba rozbehnuta, tak hocico menit je uz komplikovanejsie. 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od simiss33:

@macko444 menit priecky len tak podla seba asi ne…
@simiss33 no a vy ste nieco menili? ak hej, tak ste robili tie zmeny sami, alebo vam s tym pomahal niekto od nich alebo architekt?
Odpovedať

@macko444 menit priecky len tak podla seba asi ne…
@simiss33 tak ako pre koho, kolega prerabal aj usporiadanie 3izboveho bytu v panelaku. a to si tiez 98 percent ludi povie, ze vsak je to okej. ale nie vsetci mame rovnake predstavy 😐️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dlhan:

@simiss33 no a vy ste nieco menili? ak hej, tak s…
@dlhan nerozumiem sa vsetkemu, samozrejme, ze som potreboval nejaku tu radu, ale vlastneho architekta som nemal, vsetko som riesil cez nich priamo. @macko444 je to mozne, zalezi aj na tom, komu sa do toho ako chce 😃 ja osobne nemam rad pustat sa do takychto veci, pokial ozaj ze netreba.
Odpovedať
Profilova fotka

@dlhan nerozumiem sa vsetkemu, samozrejme, ze som…
@simiss33 No toto sa mi presne páčilo na Dom snov, že boli fakt otvorení diskusii. Nemali problém riešiť fakt aj drobnosti, pri ktorých by ma možno niekto iný odbil. Ja som si napríklad upravoval aj to rozloženie zásuviek a trochu sme pootočili kuchyňu kvôli svetlu z okna, a bez problému mi to spravili. Samozrejme, keď ide o nosné priečky, tam už to treba fakt dobre rozmyslieť, ale keď som mal nejaké otázky, prečo je niečo tak ako je, vždy mi to vedeli v pohode a ochotne vysvetliť. A úplne súhlasím, čo sa dá dohodnúť predtým, treba riešiť čo najskôr. Keď už nabehne partia a všetko je rozrátané, tak aj malá zmena vie narobiť chaos. Ale áno, záleží od človeka, niekto si to chce celé spraviť na mieru podľa seba a niekto je rád, že nemusí nič riešiť 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marko9902:

@simiss33 No toto sa mi presne páčilo na Dom snov…
@marko9902 a to robia tak, ze oni si to nejak nachystaju teda vo vyrobe, aj tie zasuvky, ktore spominas, okrem ineho a potom to len poskladaju na mieste? lebo co sme pozerali jednu firmu, tak oni to takto robia...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od myska45:

@marko9902 a to robia tak, ze oni si to nejak nac…
@myska45 Áno, sú to v podstate už pripravené, hotové panely, ktoré sa k sebe už len zmontujú. Keď to dovezú na stavbu, ide to potom celé strašne rýchlo, lebo už len skladajú pripravené diely. Ja som len čumel, najprv som bol taký skeptický, že či to nebude nejak odfláknuté, ale je za tým fakt kus práce ešte predtým, než vôbec niečo na pozemku začne rásť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marko9902:

@myska45 Áno, sú to v podstate už pripravené, hot…
@marko9902 ako rychlo to mali postavene potom na pozemku? nejaky den? dva? ci to som velky optimista 😀
Odpovedať

@dlhan nerozumiem sa vsetkemu, samozrejme, ze som…
@simiss33 ved jasne, niektorym veciam je lepsie, alebo teda jednoduchsie, sa vyhybat 😀 ale tak niekedy ma clovek take nutkanie po case trebars nieco pomenit atd. napriklad taka stena v takomto dome kolko toho znesie, keby sa bavime v tom zmysle, ze chces dat nejake police na stenu a podobne?
Odpovedať

@simiss33 ved jasne, niektorym veciam je lepsie, …
@macko444 da sa to uplne v pohode… zalezi sice od toho, aky system mas, ale vacsinou, ked vies, kde su stojky alebo das nejake tie hmozdinky, tak police, skrinky a podobne v pohode drzia. ja mam takto zavesene kadeco, aj skrinku v kupelni a uplne v pohode. len si to treba trochu naplanovat, pripadne si dat spravit pripravu uz pri stavbe, ak vies, ze niekde nieco urcite pojde. ale ze by to bol problem, to vobec.
Odpovedať
Profilova fotka

@macko444 da sa to uplne v pohode… zalezi sice od…
@simiss33 takze toto vsetko uz mas dane v projekte pred tou montazou? nebolo to vela detailov a rozmyslania, co, ako a kam? 😀 ja by som asi taketo detaily dopredu nevedela z hlavy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od normicka:

@simiss33 takze toto vsetko uz mas dane v projekt…
@normicka hej, nad vacsinou veci som rozmyslal uz pri projekte, resp. som si len urobil taky jednoduchy plan, napr. kde bude telka, nejaka ta skrinka, polica a podobne. nie uplne na centimeter presne, ale aspon orientacne. ale netreba to mat cele v hlave naraz 🙂 ja som to riesil postupne, nieco sa dalo doplanovat aj pocas stavby. a aj keby si to dopredu nevymyslela, stale sa kopu veci da spravit aj dodatocne. takze v pohode, netreba stresovat, da sa to zvladnut aj bez dokonaleho planu. a s vela vecami zase pomozu aj oni alebo teda kludne aj so vsetkym, ked sa ti s tym nechce zapodievat 😀
Odpovedať

@normicka hej, nad vacsinou veci som rozmyslal uz…
@simiss33 mas pravdu, asi fakt staci mat aspon zakladny plan a clovek si potom uz nejako poradi. ja mam skor problem si to cele predstavit, ked este nie je nic hotove, ale asi to pride postupne, ze? a ked si nieco dodatocne vrtal alebo vesal, dalo sa to v pohode? neolupovala sa omietka alebo sa to nejako specialne riesilo?
Odpovedať

@normicka hej, nad vacsinou veci som rozmyslal uz…
@simiss33 a to si si daval spravit nejak vizualizaciu aj s tym vsetkym vybavenim uz?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od bibiana177:

@simiss33 mas pravdu, asi fakt staci mat aspon za…
@bibiana177 tam sa asi nema moc co olupovat si myslim, to nie je ako ked sa snazis navrtat nieco do tehly. toto bude take jednoduchsie si myslim. len aby to aj nieco udrzalo 😄
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?