Statický posudok jednoduchej stavby- Je potrebné okrúhle razítko.?

Dobrý deň. Ako je to so statickým posudkom pre stavebné povolenie jednoduchých stavieb? § 45 stavebného zákona opisuje vybrané činnosti vo výstavbe. Vybranou činnosťou je podľa ods. 1 aj projektová činnosť... Podľa 2c sa projektovou činnosťou rozumie vypracovanie projektu stavieb potrebného na vydanie stavebného povolenia vrátane statických a dynamických výpočtov konštrukcií stavieb. Podľa ods. 4 vybrané činnosti vo výstavbe môžu vykonávať len osoby, ktoré získali oprávnenie... Stále hovoríme o projektovaní stavieb vo všeobecnosti. Avšak ods. 6 hovorí o tom čo sa za vybrané činnosti nepovažuje: a)vypracovanie dokumentácie a projektu jednoduchých stavieb, drobných stavieb a zmien týchto stavieb, ktoré môže vypracovať osoba s príslušným odborným vzdelaním. Vypracovanie dokumentácie chápem ako celok, ktorý slúži ako jeden z podkladov pre vydanie stavebného povolenia. Teda ak niekto projektuje jednoduché stavby a vie si stavbu statický posúdiť nepotrebuje na PD STATIKA okrúhle razítko od statika. Ako to chápete vy?
Odpovedať
@repro1 nepýtaš sa dobre... nejde o to ako to chápe niekto na MS, ale čo od teba bude vyžadovať tvoj SÚ. Jednoduchá stavba je aj prízemný rodinný dom. Statický posudok pýtajú všade. No a ty sa na tvojom SÚ opýtaj či im bude stačiť nejaká vytlačená príloha mejlu.
Odpovedať
Profilova fotka
@repro1 dobrá otázka, keby ste mali čas a chuť a pustili sa do úradníkov, tak vyhráte, nie je treba razítko, dokonca elektro projekt môže nakresliť hocikto. (JS). Ale to by úradníci nemali čo robiť. Pred pár rokmi kolega riešil tento problém cez ministerstvo a dali mu za pravdu on nebol autorizovaný inžinier a pýtali niečo naviac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?