Je potrebné dať okno do kuchyne?

Profilova fotka
Myslíte,že treba pridať okno do kuchyne?
Odpovedať
1
2
Samozrejme, veď kuchyňa nemusí byť väzenie.
Odpovedať
@franka211 Slovenská norma to nepredpisuje pokiaľ tou kuchyňou nie je pracovisko kde si zamestnaná. Možné je aj umelé osvetlenie. Z praxe však viem, že prirodzené osvetlenie napr. podlhovastým neotváravým oknom s nepriehľadným sklom (pokiaľ je smerované k susedovi) je len a len výhodou a to až neoceniteľnou. U teba tomu nič nebráni v mieste ako máš varnú dosku. Len by som do toho miesta smeroval hlavne pracovnú plochu a umývanie riadu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Podla mna ano, denne svetlo treba! Ak to je k susedovi tak velke mliecne. Alebo vlavo na konci linky a dalsie do jedalne. Ten podorys je divny, chces aj k nemu komentare? V spajzi sa nevytocis, v kupelni posunut okno, otocit dvere, sprchu nechcete? Detska izba ma 9m2? To miesto kde sa otvaraju dvere nepocitam, lebo v detskej sa neda vyuzit. Aky projektant moze do rodinneho domu davat dvere 60? Bojler do TM budete cez strechu davat?
Odpovedať
Profilova fotka
@kntsz táto strana bude smerovať k susedovi. Okno mi príde zbytočne, rozbije linku a aj tak by muselo byť z mliečneho skla. Uvažujeme nad svetlikom popod linku, len či to presvetli, keďže sused zvažuje vysoký nepriehladny plot. 🤔 bojím sa,že kuchyňa bude tmavá, zvažujeme ešte zväčšiť terasové krídlo na 4 metre...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 ahoj, dom ideme z tej strany kde sú izby na spanie predlžovať o 1 meter. Je to zatiaľ len návrh, projektant čaká na naše pripomienky. Vytkli sme mu zatiaľ len to okno v kuchyni. Vraj identický dom už stojí, prezistuje nám nedostatky od majitelov...väčšia izba bude detská a menšia spálňa.
Odpovedať
@franka211 ak to nie je sever, tak tam to okno dajte, plot - neplot (skuste ho presvedcit aby dal rozumnu vysku), okno nemusi byt v strede, sporak s drezom by som vymenil. Ja mam okno v kuchyni na zapad k susedovi a kedze tam ma balkon, tak som to ja, kto tam dava zivy plot, ale aj tak sa to okno oplati.
Odpovedať
Profilova fotka
@waldo_ je to severná strana
Odpovedať
@franka211 ak to nie je presne sever, tak tam vždy bude nejaký čas svietiť slnko a potom je to rozdiel mať stenu a mať okno hoc aj len s nepriamym svetlom. Taktiež sa vám bude lepšie vetrať, ak by ste varili nejakú exotiku 😄 Ak by ste dali úzke a vysoké okno, tak tam svetlo mať budete vždy. Len potom bude treba zladiť výšku s terasovými dverami. My budeme mať tiež prepojenú kuchyňu s obývačkou (nechcel som pôvodne, ale ukecali ma) a budeme mať v kuchyni dve úzke okná a terasové dvere. Pozrite si nejaké fotky z magazínov, kde je okno nad kuchynskou linkou (pri umývadle napríklad).
Odpovedať
Profilova fotka
Okno vlavo na konci linky presne oproti ako je nakresleny drez, sirka cca 60cm To terasove by som zuzila zo strany gauca, no rozsirila by som to spodne juzne. Tieni vam nieco zo zapadnej strany? Vraj... Vraj bude vsetko v poriadku. Fakt 60 dvere? Necakaj od neho ze ti povie celu pravdu, uplnu pravdu a nic len pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 aj tak uvazujeme, okno vľavo oproti dresu. Zo západnej strany bude mať sused plot. Na tie dvere sme sa ho pýtali, bojler sa bude musieť osadiť prvý, až potom dvere 🤔 ale vraj by mal vojsť aj keď už budú svete osadene, bojler má šírku 584 mm
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj moj nazor vymenit sporak s drezom, dat tam okno a sklo chinchilu, mliecne vyzera ovela horsie, 4m kridlo ti nepomoze pretoze si budes robit tien svojim telom takze aj tak by si stale svietila
Odpovedať
Urcite dajte my sme ho nedali a teraz sme ho dodatocne vyburali a nemohli sme lepsie urobit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@franka211 este k tomu bojleru: existuju aj uzke obdlznikove, hlbka cca30 cm: https://www.modrastrecha.sk/forum/kup... https://www.modrastrecha.sk/forum/kup... Ale dvere 60 nie len kvoli bojleru, ale pre vas, na wc, do spajze. Budete mat mraznicku? Kde? Sirka 8m na kuchynoobyvacku vam postaci? Zmerali ste si to?
Odpovedať
Stol a stoličky posunúť bližšie k sedačke, zmenšiť terasové okno, predĺžiť kuchynskú linku smerom na obývačku a klasické okno (šírka 80 cm) by som dala stenu, kde je aj terasové okno, priamo oproti drezu. Drez a varnú dosku by som možno zamenila. A ozaj, kúpeľňa, je pekne široká, okno posunúť mierne doprava a pri lepšom rozvrhnutí sa vám tam vojde aj sprchovací kút.
Odpovedať
@franka211 ak máte možnosť potiahnite dom aj z obývačky o 1meter minimálne. Ten priestor je na obyvacko kuchyňu veľmi maličký. My mame ešte o 6m2 vacsi a je nám to veľmi maličké ľutujeme že sme to nepotiahli všetko by bolo ľahšie a aj zariaďovanie lepšie a to sme len 2
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 nechceme veľký dom, sme skromní 🤗 staviame z vlastných financií, na takýto domček si nemusíme požičiavať...
Odpovedať
Profilova fotka
@karoli12 my sme traja, vieme že to bude maličké, ja dúfam, že to bude stačiť. Mame 3 izbový byt ktorý je o 10 metrov menší a priestoru máme dosť. Pritom nám pribudne terasa a aj dvor. Snáď nebudeme ľutovať...
Odpovedať
@franka211 ak vam pomoze, nas podorys 8x12.. Mozem fotku do IP. V kuchyni okno nemam, ale mam ho male vedla kvazi v jedalni.. A potom klasika 2m v obyvke..
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma poprosila by som fotku. Dakujem
Odpovedať
@franka211 mas ip
Odpovedať
@karoli12 vsetko je to asi sila zvyku, ked teraz im staci, co maju, tak asi im to tak vyhovuje 🙂 Ja tiez by som prijal vacsi, ale tak mozno je chybou aj to, ze vela veci mi je luto, ze by som sa ich mal zbavit, ze tam je problem 😄 Keby mi to nebolo luto, tak nam aj byt staci 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@zerex4 co napriklad? Pozlatenu cajovy supravu ?
Odpovedať
@lenkito10 to nie, to taketo veci skor zena obkrsta. Ja skor odkladam ine veci. Napriklad bicykle, tie mam asi od prveho co som si kupil za vlastne. Tiez aj oblecenie, co mam tak, ze pracovne, tak to furt odkladam, to mi je luto vyhodit, ked este ako tak sa to znosit da. Stare fotaky 😄 A kopu inych srand. Roky som pocuval ako sa mama zlostila na otca, ked znasal kadeco domov, ze len zvlaka a ja som rovnaky 😄
Odpovedať
@lenkito10 my máme do TM dvere 60 a bojler som tam v pohode dostal.
Odpovedať
@zerex4 aj v byte je veľa nevyužitého miesta mal som v chodbe závesné skrine nad dverami po povalu na sezonne veci
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som tam okno niekde dala. Denne prirodzene svetlo je naj. Najlepsie pri pracovnej ploche. Spajza je uzka a dlha, fakt sa tam bude zle pohybovat. A vec, co mi udrela do oci je zachod v predsieni. Neviem si predstavit vecer pred spanim (alebo aj v noci) ist na zachod do tej spinavej, studenej predsiene.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilka22381 okno do kuchyne pridáme. Špajza keď bude mať regál 40 CM a 60 CM na ,,otocenie'' snáď bude stačiť. Na byte máme tiež záchod na chodbe hneď pri vchodových dverách 😂 nikdy mi neprišlo že musím ísť na wc cez celý byt a ešte k tomu na chodbu. Je to asi o zvyku. Ale možno pridame záchod aj do kúpeľne.
Odpovedať
Profilova fotka
@franka211 mam taku spajzu, len kratsiu, otocim sa v nej, ale to nesmiem nic vyberat, vkladat, prenasat. Wc v byte a v dome je ine. Aj my sme mali v byte wc na chodbe, ja nevravim, ze musis prejst nejaku trasu. Kym prides do bytu, tak prechadzas spolocnymi priestormi, kde sa najvacsej spiny z topanok zbavis, kdesto v dome nie. Tiez v byte nie je ta chodba najchladnejsia, lebo tam je v celej bytovke teplo. V dome je to najspinajsie a najchladnejsie miesto. Nevravim, ze si musite pridat wc do kupelne, jedno vam staci. Stacilo by to len kusok prehodit a to wc dat len do kupelne, alebo blizsie. Ked uz idem do domu, tak si spravim lepsi komfort ako v byte.
Odpovedať
Profilova fotka
Chcela som napisat to iste... Kym prides do bytu, topanky sa "ocistia" A tiez, stavate dom, netreba si hovorit takto to mame, to staci, skor si povedat mozeme to vylepsit.
Odpovedať
Okno musi byt, denne svetlo je pri priprave jedla velmi podstatne. A ked si clovek robi dom podla predstav tak treba dat okna tak aby v celom dome bolo dost svetla 😉
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?