Sporny plot

Profilova fotka
Dobry de.potrebujem poradit.sused bude ziadat skor ako ja o stavbu plota.stym aj suhlasim kedze stale mi robi naprieky.chcem sa teda opytat ci mi stavebny urad moze prikazat aby on postavil plot,ale len ak mu spristupnim 50cm mojho pozemku.viem tak ze ked chce staviat plot tak na svojom pozemku a ani o cm dalej k mojmu.je tak?dakujem za radu
Odpovedať
Ano, je to tak, bez tvojho suhlasu nesmie na tvojom pozemku plot stavat. 🙂
Odpovedať
@brano1980 vstup na tvoj pozemok v miere nevyhnutne nutnej (priestor a cas na postavenie plota) mu musis umoznit. Jeho povinnost je uviest vas majetok do povodneho stavu alebo nahradit vzniknute skody. Preto odporucam detailnu fotodokumentaciu stavu pred a s problemovym susedom aj pisomnu dohodu o podmienkach vstupu na tvoj pozemok. No a k otazke o prikaze na postavenie plota. Povinnost mat plot v zakone definovana nie je (okrem oplotenia povedzme staveniska), je to len na majitelovi pozemku ci plot postavi a aky postavi (podla typu plota bud na ohlasku alebo na SP). Takze SU mu urcite nebude nariadovat postavit plot. Dokonca ani on plot nemusi nikdy postavit, ak uzna za vhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 dakujem pekne.mne bolo povedane ze on ked chce plot urobit tak nemusim mu to spristupnit,kedze ma dost priestoru na svojej strane aby si ho postavil.davam aj foto
Odpovedať
No v tomto prípade nie, priestoru tam má veru dosť. No na tvojom pozemku, bez tvojho dovolenia proste nemôže robiť nič
Odpovedať
@brano1980 Ktora strana je tvoja a kde je ten problemovy sused?
Odpovedať
@dwh myslím, že to fotil so svojej strany 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@dwh moja strana je na pravo od plota.on ma na lavo.ja tam mam len prijazd na pozemok.on mi kradne veci,nici a chodi mi po pozemku.mam uz aj kamery ale tak aj tak to robi.na policii mam uz hadam 7oznameni na neho a policia stale ze to su naschvali a tak to nikto znich neriesi
Odpovedať
to je pozemok? ved to je bordel 🙂 K teme... tak sused chce spravit plot na vlastne naklady aj tak je zle a pozerate ci vam tam nezaspini ten bordel
Odpovedať
@brano1980 plot musí urobiť na hranici pozemku smerom k svojmu pozemku.Nemoze nechať časť svojho pozemku u seba,mal by stým patálie aj ty,tvoje deti a aj on. Zameranie dať urobiť geodetovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@turbot no tak prepacte ze prerabame pozemok.je to celkovo 13arov a tam aj vidiet ze tamade ide hore bager.mne vobec nevadi ze on chce urobit plot.len vadi mi to ze chce aby som mu spristupnil moju cast asi 50cm.ja neviem dalej pokracovat s mojimy ipravami kedze on na mojom pozemku este neodstranil stavby ktore nevidiet a aj asfaltovy prijazdovy pas a vodomernu sachtu ktoru mu sam uznal na stavebnom urade ze ju odprata.preslo od jeho slubov na stavebnom urade nie 60dni ako sam slubil,ale uz preslo viac ako 3mesiace a stale sa nic nedeje.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w zameranie bolo urobene.vytycenie hranice pzemku bolo urobene uz v lete.na stavebny urad podal od geodetov doklady a plus nejaky planik ktory mu niekto urobil a udal ze to mu dali k protokolu merania a geotop kosice sa ktomu vyjadril na stavebnom urade,ze oni mu to nevystavili kedze tam nieje ani peciatka a ani podpis.vlastne nic.a pani na stavebnom urade nekona kedze on tam poslal tie papiere.mam stopnute konania len na zaklade ze dolozil nejaky fejk papier
Odpovedať
no... na toto su exekutori, stavebny urad ak nekona tak protest prokuratora (nekona viac ako 30 alebo 60 dni). prestudovat zakony a ist presne podla nich - najat si pravnika atd. na streche ti nikto neporadi - toto potrebuje miestne znalosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie nič horšie ako trafeny sused. Najlepšie je nejako sa dohodnúť po dobrotky, lebo keď sa začnú robiť naschvali, tak je proste zle. Ja by som mu kľudne tých 50cm sprístupnil, ale nech vysvetlí načo ich potrebuje. Proste skúsiť sa dohodnúť na nejakom rozumnom kompromise, prípadne mu skúsiť spraviť pár krát to isté čo on,nech okusi svoju medicínu. Veď aj tak si tam behá ako chce, či? A keď nechcete aby tam behal, tak zainvestuje pár 100eur a spravte nejaky provizórny plot, ale pevný. Potom už aj na tej polícii by mali konať, keďže násilne vstúpil na cudzí pozemok. Možno povedať že sa cítite ohrozený na živote a hlavne trvať na tom nech je to uvedené v nejakej zápisnici. Stavebný úrad nič nevyrieši, to sa bude ťahať donekonečna. U nás jeden postavil plot, pričom prehradil poľnú cestu ktorá je plánovaná v budúcnosti ako komunikácia. Nezabetonoval tam stĺpik ale dal tam zemnu kotvu takú zavrtnu a do toho stĺpik a tvrdí že to nie je stavba a nepodlieha stavebnému zakonu. Už dva krát mu nariadili to odstrániť, samozrejme odvolavacky, nanovo konania a takto sa to vlečie už 5 rokov, pre 4metre pletivoveho plota.
Odpovedať
@brano1980 ked ti sused beha po pozemku a kradne, postav si na svojom pozemku plot ty a necakaj kym sa sused rozhybe. Nikto nema paky na to aby ho donutil postavit plot.
Odpovedať
@virnik27 no tak treba mu začať robiť presne to isté čo robí on Vám a snáď sa uvedomí. Alebo mu skúste pohrozit, že ak sa nespamäta tak to pre vás nemá zmysel a že to predáte nejakým cigáňom. Možno to zaberie. Veľa šťastia želám. A šťastné a Veselé Vianoce.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ja som chcel postavit plot,len on stale namieta a dava nezmyselne mapky pre stavebny urad aby som nemohol postavit.material mam navozeny uz 3mesiace a stale to neviem zriesit cez stavebny urad.
Odpovedať
@brano1980 ja by som postavila plot...ale presne na centrimetre na svojom... geodet s GPS pristrojom to zvladne s 1cm presnostou... moja mamina tak chodi vymeriavat ludom... je tam pritomna ked vylievaju beton donho da podla pristroja presne na centrimetre stlpiky A radsej by som uz zaplatila este 300e pokutu...akoze za ,,ciernu stavbu" ked su na tom stavebnom urade neschopni, a tym sa vyhnete sprostym namiestkam zo strany suseda... aj tak na slovensku to nariadenie odstranenia stavby je v nedohladne A mala by som plot... a uz nech toho suseda aj od hnevu rozdrapi...ten plot tam bude... dala by som si kameru... aj upozornenie na to ze objekt je monitorovany... a nahravky pripadneho vstupu suseda na pozemok na policiu
Odpovedať
Profilova fotka
@mellie111 tak pres e to chcem aj riesit.teraz cez zimu to betonovat nebudem ale hned na jar sa zacnem tomu venovat urcite.geodetom je to zamerane presne takze vsetko mam uz aj vykolikovane geodetom...vlastne roxorom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?