Betónový plot dať, nedať _

Ahojte, prosím o radu, na obrázku máme pozemok, s červeným je vyznačený betónový plot (takto sme kúpili pozemok). Aké sú vaše názory - dokončiť plot na ľavej strane až ku prednej bráne aby sme mali pozemok celý oplotený (okrem prednej brány) alebo tam radšej dať obyčajný plot (pletivo, a pod. ) - aby sme ten pozemok s domom mali trošku otvorený. Ďakujem 🙂
Odpovedať
1
2
@monulik007 je to uplne jedno. Predpokladam, ze sa jedna o betonove plotove dielce cize uz teraz to vyzera ako fabrika. Dal by som to co bude menej stat = pletivo, asi.
Odpovedať
@palo18 tak nevyzerá to zle, len sa bojím aby sme zas neboli veľmi uzavretý
Odpovedať
@monulik007 Ak máš z tej strany pri plote na dome okná, tak jednoznačne plný plot. Lebo inak ti časom začne vadiť, že ti sused vidí do domu. Ak nemáš okná, len stenu, tak kľudne aj zvárané plotové dielce. Pletivo by som nedával, nemá dlhú životnosť a dielce vyzerajú krajšie.
Odpovedať
@chrobak7 nemáme okná na tej strane, len myslíš kebyže potiahneme ten betonový plot až ku predu, nebudeme veľmi uzatvorený?
Odpovedať
Profilova fotka
Minule som išiel vyskúšať bazén v BA na Pasienkoch. Bežne chodím na BA-Bory, kde je hladina až po okraj a preliv je riešený do žľabu na vodorvnej ploche. Na Pasienkoch je prelivový žľab ( teda ja hladina ) cca 30 cm pod úrovňou okolitej podlahy. Cítil som sa tam nepríjemne tak ako keď prídem na pozemok obkolesený zo všetkých strán múrom - bazén ( a ešte k tomu vypustený ! ). Múr máme iba pri vonkajšom sedení a jednu stranu altánu. Inde drevo a pletivo + zeleň. Ak sa chce človek veľmi uzatvárať odporúčam panelákovy byt alebo sídlo s plochou pozemku 2Ha a viac.
Odpovedať
@kosto13 aha dobre ďakujem za odpoveď toho sa bojím aj ja ze budeme jak v base 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@monulik007 no súdiac podľa obrázku máte 10-15a pozemok ...na ňom sa nebudeš cítiť ako v klietke. Ak by si mala 130m2 zastavanej a 400m2 celkovej plochy pozemku, to by bola klietka.
Odpovedať
@dominik_galaba aj to je pravda, áno zabudla som pripomenúť, pozemok je dosť veľký 14 a.
Odpovedať
Ja som to pochopil tak,ze tento betonový plot sa dáva len kvôli súkromiu. Napríklad terasu alebo miesto, kde vaša rodina trávi čas je orientované k ceste alebo susedovi. Manželka chce aj u nás dať takýto plot pred dom a okolo domu,ale pred domom su len dvere a garaz, okolo domu su matne okná a technická. tak že tento plot dám asi len k susedovi,kam máme orientovanú terasu. Zvyšok bude klasický alebo zváraný plot.
Odpovedať
Profilova fotka
Pred rokmi, keď sme hľadali bývanie mimo mesta sme boli pozrieť jeden dom v Píle pod červeným kameňom. Krásny pozemok na začiatku dediny s výhľadom na hrad. Bohužiaľ aj keď mal cca 15 árov bol celý obohnamý múrom výšky 2m. Nepomohlo ani to, že múr bol pekný a z kameňa. A na hrad bolo vidieť iba z jedného podkrovného okna.
Odpovedať
Tieto betónové ploty je jedna veľká katastrofa. Každý by sa len zabednoval do betónovej džungle. Nepoviem taký plot dat od role odkiaľ riadne fuci alebo od dementnych susedov... U nás na novej ulici sú 7-8 arove pozemky a sused chcel pretlačiť,že si všetci akože máme dať takýto plot z 3 strán,lebo veď dobrá zákazka,bude skvelá cena.. neuveríte,ale ja som bola jediná,ktorá s tým nesúhlasila! Tak som čierna ovca ulice,keďže to dopadlo tak,že si každý bude riešiť jednu stranu..
Odpovedať
Profilova fotka
@monulik007 aky vysoky by mal byt ten plot? Mozno aj podla toho by som sa rozhodovala, ze ci okolo celeho pozemku alebo nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@monulik007 ja by som celú tú bočnú stenu potiahla. Alebo aspoň ten kus po roh domu. Neviem teda akých a ako ďaleko máš susedov, ale ja tento plot považujem za skvelý vynález. Ochráni od zvedavých susedov. Máme ho tiež od jedného suseda, pôvodne pletivo.. teraz je konečne pokoj. Pred ním mám ešte hustú zelenú výsadbu, čiže esteticky je to myslím veľmi dobré.
Odpovedať
@sykorka75 výška tak tie klasické, neviem cca 2 m sú...nie tie veľmi vysoké
Odpovedať
Betonovy plot sa da zutulnit zelenou alebo dekoraciami. Problem je, ze potom si nebudete moct so susedom cez plot vypit.
Odpovedať
@ralf364 v tom nevidím až taký problém hehe 😄
Odpovedať
Ja by som s tym pocitovo nemal problem, nemam ani okna v blizkosti plotu. Vadil by mi len tien z vychodnej strany pozemku. Keby to spravil kazdy sused okolo mna, tak by som sa mozno aj potesil - opadla by dilema aj praca/naklady. Poznam taky pozemocek so starym domom, ktory je obohnany vlnitym plechom a mne sa paci aky je utulny. Ja druhemu do zahrady vidiet nepotrebujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked uz je taka cast betonova, tak uz aj ten zvysok by som dala, nech je to jednotne a vies potom si to dotvorit ako chces, vela zelene a nebude ti vobec vadit ze je betonovy plot navokol.
Odpovedať
@ralf364 tak neviem, ci zrovna toto by som nejak brala do uvahy pri rozhodovani sa o tom, aky plot si spravim okolo pozemku 😄
Odpovedať
@hosmanikova aha asi ano , pravdepodobne tak bude aj dobre. 🙂 díky
Odpovedať
Profilova fotka
@monulik007 Sice bude to drahsie, ale budes mat klud aj od ulice, aj od susedov 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Takže tu sa vlastne dozvedám, že ľudia by v dnešnej dobe nemali ani stavať a mali by bývať v panelákoch (lebo plot je presne ten rozhodujúci faktor) 😄 keďže dnes je štandard, že developeri alebo mestá ponúkajú len cca 6 árové pozemky.. alebo teda zobrať len na pozemok cca 130 000€ úver (u nás momentálna cena pozemkov - cca 100€ za m2) a kúpiť pozemky dva.. no a potom do stredu tých dvoch pozemkov si môže človek postaviť stan z Decatlonu za pár € a papkať suché rožky, teda ak sa človek nechce do smrti zaviazať brutálnym úverom, ktorý budú splácať ešte jeho deti.. ja mám 6 árov a pozemok z jednej strany susedov pletivový plot a z dvoch strán moje betónové steny (predný plot s lamelovými výplňami je tiež z betónu, ale tak snáď tam nebudem cpať pletivo 😄 ).. a som za tie moje dve betónové steny veľmi rád, mám súkromie.. lebo teda neviem ako vy, ale ja ozaj nepotrebujem vidieť/počuť dennodene suseda, čo robí, čo má na obed, kto k nim prišiel na návštevu, atď.. lebo ma to ozaj nezaujíma (myslím, že práve z toho dôvodu ľudia idú stavať dom, aby mali ten svoj pozemok, svoje súkromie) a ešte k tomu, keď má dom veľké okná, tak automaticky na večer stále zastrierať, pretože ak je v dome svetlo, tak to cez to pletivo logicky vidieť.. ale tak beriem, 100 ľudí = 100 názorov.. a tie názory sa menia, za mnou tiež najprv prišiel sused, aby sme medzi nami vôbec nerobili plot 😄 našťastie urobil aspoň ten pletivový (vedľa ktorého som nasadil tuje).. no a po pár mesiacoch mi povedal, že mu strašne fúka na dvori (keďže bývame na kopci) a že dúfa, že všetci naokolo neho urobia betónové ploty 😄
Odpovedať
To je na vás asi, akí ste ľudia. Niekto má rád súkromie a nemusí sa bratať so všetkými susedmi, tak si dá betónový plot. Alebo ak žijete v rušnej ulici, tak od ulice by som možno dal. Ale ja som zase taký, že ak by sme nemali psa, tak miesto plota by som nakreslil len čiaru na zem. 🙂 Podľa mňa je to zbytočnosť, furt to natierať a opravovať...
Odpovedať
@elizita ked vsetci susedia tak miluju betonove ohrady, skuste v ramci ulice zistit ci by nebol zaujem aj o betonovy dekel na vrch 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar dnes je doba, že všetci majú na dome ,,milión" kamier, tak aspoň vo dvore chceš mať súkromie..a keďže na dvore chce mať človek aj bazén a v lete sa osviežiť, tak ozaj nepotrebujem, aby si ma ešte niekto aj natáčal, alebo nedaj bože moje dieťa.. môžeš mať výborné vzťahy so susedom (to neni o vzťahu, ale porozprávať sa môžeš aj pred domom), ale vo dvore chceš mať proste súkromie, to by som zasa ja kľudne mohol povedať, že: ,,človek na čo potom ide stavať, to kľudne môže ostať na bytovke, ktorá má spoločnú ,,predzahrádku" s lavičkou" 😄 ale netvrdím to, nech si každý stavia na svojom, čo chce (v rámci teda stav. zákona) za ďalšie, takú čiaru si môžeš nakresliť tak maximálne na pozemok, ktorý je v rovine.. popíšem zasa moju situáciu, tam kde mám od suseda ten pletivový plot, tak on má pozemok nižšie (v rohu pozemku je to aj cca 1 meter), než ja, čiže ja tam mám pletivo a on ešte pod tým výmurovku z DT.. keby tam nebola tá výmurovka, čo by držalo zeminu? bola by tam jama, padne mi tam dieťa (alebo hocikto iný), prídu extrémne lejaky a ,,ja" ich vyplavím, čo potom? Zo zadu pozemku, kde mám svoj betónový plot, tak tam je susedný pozemok vyvýšený voči pôvodnému pozemku o cca 1 meter, museli postaviť oporný múr, čiže keby mám pletivo, tak pozerám na oporný múr.. alebo mi ide niekto tvrdiť, že metrová výmurovka, na tom pletivový plot by vyzerala lepšie, než jeden celitvý betónový plot? schválne sem pridávam aj fotku, nech tu všetkých odporcov ,,poteším" 😄 http://www.modrastrecha.sk/blog/iamri... ,,furt to natierať a opravovať..." s týmto tvrdením nesúhlasím, plot som ešte neopravoval a natierať ho veru v pláne nemám, tých 20 cm (na hrúbku) betónu plných roxorov kto bude raz rozoberať, tomu nezávidím 😄.. no a sused, ktorý urobil pletivový plot a natiahol na to tú plachtu, tak ten hneď na druhý deň ten plot opravoval, pretože plachtu vtietor vytrhol a odfúkol (teraz tá plachta je upnutá k pletivu v troch výškach, cez každé jedno oko nejakým špagátom po celej dĺžke plotu).. myslím, že tu nebudeme ani polemizovať, ktorý z plotov sa tu rozpadne skorej (a tým nemyslím len tú plachtu na tom pletive)
Odpovedať
@iamriso Dobre. 🙂
Odpovedať
@iamriso tak ale je rozdiel si dať nepriehladny plot aby mi sused nekukol do hrncov a iné je,keď ako u nás, suseda má od hranice 2 metre dom,po celej dĺžke nášho pozemku,kde má jedno okno do spajze a chce tam trtnut plný betónový plot 2 metre,aby sme jej asi do spajze nekukali...
Odpovedať
@monulik007 to si myslela aj suseda, keď sadila tuje - že nechce vidieť na susedov, a teraz je prvá za tujami - hladí nám do dvora a zdržuje pri práci. 🙂 🙂 🙂 Myslím to v dobrom. Vymieňami si koláče, zeleninu.
Odpovedať
@btus to je sen, vona ihlicia aj kolace
Odpovedať
Profilova fotka
@elizita a v čom je problém? ak je to jej pozemok, tak nech si ho kľudne postaví, či vám tým niečo naruší? (či len sa ti to proste nepáči?)..Nechce ho tam náhodou z toho dôvodu, že z ostatných strán má tiež betónový? (nepredpokladám, že z 3 strán má pletivo a len z tej vašej strany chce dať betónový plot)..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?