Prosím o názor na tento projekt bungalovu

Dobrý deň, Poprosil by som Vás o okomentovanie, korekciu alebo kritiku nášho projektu, ktorý sme si teraz vymysleli. Pozemok má rozmery 17,4m x 28,8m. Regulativa prikazuju prízemný dom s valbovou alebo sedlovou strechou. Náš navrhnutý dom má rozmery 13m x 9,5m. Dúfam, že rozmery miestností sú napísané zrozumiteľne. Zelenou farbou som označil okná, dvere. Plánujeme teplovodné podlahové kúrenie a plynový kotol. Takisto uvažujeme aj o rekuperacii. Skúste mi poradiť, či sú izby dobre rozvrhnuté, rozmiestnené. Tiež som vyznačil svetové strany. Z kuchynoobyvacky a zo spálne plánujeme vstup na terasu. Ďakujem za každú radu a kritiku :-)
Odpovedať
@patrikha nemam rad tie reci ako uplne zle ale je to uplne zle, prosim ta vyber si hotovy je ich milion na vyber pripadne trochu uprav. sklad v obyvacke? Jedina kupelna pri vchode? obyvacka totalne priechodzia, chces sa umyt ide cez obyvacku, hore dole z izieb? treba to oddelit - ziadne sukromie. Hlavne tam nadrb rohove okna aby to bolo kuul.
Odpovedať
Stará múdrosť hovorí, "Kováč drž sa svojho kopyta"! Ale pobavilo. No a teraz rada. Za dom vyvalíš 120.000 EUR. Nešetri 1-2 tisícky na normálnom projektantovi.
Odpovedať
@patrikha v zmysle ako predrecnici. Na taky maly pozemok a okna na vsetky strany, neskutocna naivita. Chodte za architektom, nech to aj zaboli, ale toto je horror, nielen tie okna, vsetko...
Odpovedať
@patrikha - na vasom mieste by som to skusil prerobit. nemusite ist hned k projektantovi. Ja som si takto "navrhol" par domov a vzdy sa naslo nieco kvoli comu som kreslil iny. teraz uz nekreslim lebo som dosiel do stadia ked sme aj zo zenou uplne spokojni a planujeme ist za projektantom. Ale trvalo to dlhsie ako som si myslel :) - mate tam chybu, ked sa zrataju spodne sirky izieb vide cislo 13,3. Ale to je len taky detail. Odporucam vam si kupit milimetrovy papier ( ja mam ten najvacsi :) ) a hlavne si tam nezabudnite priratat aj hrubku muriva. ( ja som kreslil 30cm obvodove a 15 som daval priecky ( lebo som nevedel ktore budu nosne ) ) to sa nezda ale steny zaberu vo vasom pripade 1,2 metra co je dost. proste na to netreba zabudat :) - kedze pisete ze zo spalne ma byt aj vychod na terasu, rohove okno je tam uz asi vela, kedze tam je aj dalsie. Mne sa tiez moc nepacia ale to je len vec vkusu ( a aj financii lebo su drahsie ) - tiez nezabudat na odstupy, ktore treba dodrziavat. S tym mavaju ludia problemy, ako aj ja :) prajem prijemny den a vela dobrych napadov :)
Odpovedať
@patrikha podla mna ste nedodrzali vela zakladnych pravidiel (napr.detske kusok od tv,wc "smeruje" do obyvacky atd.).Preto by som vam odporucil napisat na papier co od vasho domu ocakavate (pocet izieb,velkost,rozpocet a pod) a ist za architektom...
Odpovedať
Profilova fotka
@patrikha naozaj musim suhlasit s viacerymi...vsetko mi tu vadi. Umiestnenie kupelne, izby - budes v nich mat hluk z domu, garaz ani nehovorim... Odporucam pozriet katalogove domy, alebo ist rovno za projektantom...
Odpovedať
@patrikha Dom sa navrhuje pre konkrétny pozemok a požiadavky majiteľa. Dajte sem náčrt pozemku (rozmery pozemku, kde je cesta, susedia a sever, sklon pozemku) alebo napíšte obec a katastrálne číslo, pár fotiek, napíšte čo by ste chceli v dome mať, aké máte predstavy a tak. Potom sa dá navrhnúť niečo seriózne.
Odpovedať
Profilova fotka
Celé zle. Dispozične. Nechce sa mi rozpisovať všetko, ale už len vchod do izieb cez obývačku....To čo nám nevadilo (lebo nebolo iné riešenie) v panelaku, je hlúposť dávať do domu. Žiadne súkromie.
Odpovedať
@patrikha Súhlas so všetkými nado mnou. Pridám: kuchyňa + obývačka + spálňa + rohová izba sa budú prehrievať. Aj v zime bude v kuchyňoobývačke dosť teplo, ten krb často nepoužijete...
Odpovedať
@patrikha Ja len takú poznámku... Ak steny nebudú mať 0 cm, tak to je asi tak +1m k šírke a dĺžke... Mimochodom ani súčet čísel na spodku nesedí. Ak už si chcete kresliť pôdorys podľa vás, tak to skúste v mierke alebo aspoň na štvorčekový papier s hrúbkami stien.
Odpovedať
Aj tak musíš mať projekt,moja rada daj si dom ako sa páči tebe nie iným budeš tam bývať ty,zavolaj si architekta, čo bude robiť plány a s ním sa raď a doľaduj poradí najlepšie nakolko sa v tom vyzná,my sme si tiež upravili eko 104 viac menej podla seba a pomohol práve architekt...páčiť sa dom má tebe nie iným ;-)
Odpovedať
Do rozmeru 13x9.5 sa nedajú zmestiť 4 izby a ešte garáž ak by si to všetko chcel je to minimálne na 15.5 az 16m skús ísť k niekomu na návštevu a uvidíš inak by si mal mini izby a do kuchyne a obývačky nezmestíš ani jedálensky stôl
Odpovedať
Článok sa načítava...
Súhlasím... tiež sa mi to nepozdáva... a tiež by som radšej vychádzala z nejakého typoveho projektu, ktorý by som si podľa seba upravila...
Odpovedať
Zdravim. My sme si našli na internete (euroline, prodom,..) podorys, ktorý sa nám páči a zároveň sa orientáciou hodí na nas pozemok. Ten sme si potom prekreslili v programe sweethome3D (dá sa stiahnuť a používať zadarmo) a prispôsobili si dispoziciu, rozmery miestnosti a okien našim predstavám. Počítal som s hrúbkou obvodových stien 45cm a vnútorných stien 15cm, až tak som sa dopracoval k reálnej (približnej) ploche miestností. V tomto programe sa dajú takisto umiestniť okná, dvere, základný nábytok, krb a sanita (takisto upraviť ich rozmery), čím získate reálnu predstavu o priestore. Takto navrhnutý pôdorys sa po prepnutí do 3d režimu zmení na veľmi jednoduchú vizualizaciu a pohľady. S takto pripraveným návrhom sme šli za šikovným architektom/projektantom a momentálne čakáme na jeho nápady a pripomienky..
Odpovedať
@patrikha pri tomto rozmere nič lepšie ako bungalov333 nevymyslite.
Odpovedať
Este som zabudol ... Samozrejme bez garaze
Odpovedať
@patrikha ten dom ma okolo 14,4m na sirku to ti zostanu 3 m, na ostrovcek zabudni 1meter z jednej druhej strany na prechod, ostane ti 1,5 m, varna doska 50 cm min. a po bokoch sporaka musi byt aspon 50 cm odkladaci priestor co znamena ze nemas ani pracovnu plochu v kuchyni jedine to potiahnut k stene, technicku miestnost by som dala na zaciatok teda prehodila s kupelnou ale neda sa lebo by nebolo denne svetlo v kupelke jedine stresne okno, svetlik to by bolo potom ok a uzavrela by som tu dennu cast od nocnej deti by tv budil potiahnut tu priecku kde su spalnove dvere aspon o 1,2 a spravit mini chodbu v obyvacke by v rohu mohla vzniknut pekna kniznica rohova od spodu po vrch aspon nieco ked nic
Odpovedať
@sysell @pripad001 @snowy66 @borgesko @realistanr @jankazb @diskuter uff, tak to ste ma pekne zrušili všetci, aspon viem na čom som a budem sa držať svojho remesla :) vychádzal som z tohto projektu - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/... , mierne som ho upravil podla mojich predstav, ale ako píšete, celé zle... Naše podmienku sú, aby v dome bola garáž, kuchyňoobývačka(taká istá ako na fotkách v prílohe), spálňa, 1 väčšia alebo 2 menšie detstké izby, 1xkúpelka, wc by bolo lepšie oddelené, ale môže byť aj v kúpelke, v kuchyni by mohla byť menšia špajza a taktiež technická miestnosť(najlepšie priechodná z garáže a z domu) V prílohe pridávam aj rozmery pozemku. Pozemok je úplná rovinka, Sever je na ôsmej hodine.
Odpovedať
Profilova fotka
@patrikha Pri takom pozemku byť tebou zabudnem na bungalov a na garáž tiež. pred domom na tých piatich metroch by som urobil dva parkovacie státia a aby mi zostalo čosi z pozemku a mal som aj nejaký výhľad skúsil by som si nájsť nejaký poschodový projekt ináč to bude ako bývanie v paneláku z malou záhradkou.
Odpovedať
@martosko @patrikha Vynechanie predného plota a vyrobenie státia pre x áut miesto nezmyselnej garáže je dobrý nápad, ale potom treba v dome sklad. Bez garáže sa dá navrhnúť bungalov, šírka 13 m je dostačujúca.
Odpovedať
@martosko Regulativa dovoľujú len prízemný bungalov
Odpovedať
@patrikha bungalov 13 m x 11 m, záhrada vzadu 10 m.
Odpovedať
@patrikha ake regulativa? Ako je to definovane? Vyznieva mi to ako nezmysel co pises...Preco by sa nedal spravit dom s obytnym podkrovim?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?