Zdravim,
mame dilemu. Prekrasny, ale uzky pozemok v srdci prirody. Poziadavky: max 120m2, 5-izbak, bungalov alebo poschodovy, nezalezi. Mierny svah (4m na 50m), smerom od ulice dole sa zvazuje (dvor nizsie ako ulica aj kanalizacia). Rozpocet obmedzeny.
Ake mate skusenosti? Naprojektovanim sa stavba domu velmi predrazi oproti katalogovemu? Radi by sme, keby dom vyuzil, vytazil z krasneho prostredia co najviac, mozno zo svahu urobil svoju prednost - a je nam jasne, ze na to by bol individualny projekt idealny. Avsak ked komunikujeme s architektami, jeden po druhom nam pisu, ze nas rozpocet je nerealny a my zaciname mat hlavy v smutku. Ist do katalogoveho? Mate skusenost s osadzanim do svahu? Neviem, ci je zrozumitelne, co sa pytam, ale prijmem s radostou kazdy nazor. Vdaka! :)
@kovianna Teraz som si uvedomil, že ty si písala o holodome a ja neviem prečo som bol v tom, že ide o hrubú stavbu. Samozrejme holodom je oveľa ďalej vo výstavbe ako hrubá stavba. Na dokončenie holodomu netreba toľko, koľko som písal. Tam stačí dokúpiť podlahovú krytinu, možno kuch. linku a dvere a v podstate je dom hotový.
Takže ak je holodom za 110 tisíc, tak na dokončenie stačí nejakých 30 tisíc aj s exteriérom.
@kovianna Dá sa urobiť stavba do štádia holodom za 80 tisíc, ale aj za 200 tisíc. Takže čisto teoreticky, áno, dá sa postaviť holodom do 110 tisíc. Ale neviem nič o tvojom projekte, o predpokladaných materiáloch, ktoré chceš použiť, o výbave akú chceš mať, a navyše nie som rozpočtár, takže ti neviem povedať, či tvoj dom bude stáť do 110 tisíc v štádiu holodom.
A prečo práve holodom? Koľko potom ešte máš na dokončenie? Tam budeš potrebovať ešte aspoň 20 - 50 tisíc na dokončenie.