Projekt domu Angi 10

Dobrý deň, potrebujem poradiť ohľadom projektu tohto domu: https://familyhouse.sk/dom/bungalov-a... Dostávam rôzne poznámky že tá vyvýšená obyvačka je zbytočná a sú to zbytočné náklady. Projekt by som chcel ešte upraviť a zväčšiť užitkovú plochu na 125m2. Stavať budem svojpomocne, viem že je tažké určiť cenu domu lebo ju ovplyvňuje veľa faktorov ale zhruba orientačne koľko výjde takýto dom svojpomocne? (pozemok už vlastním)
Odpovedať
neni svojpomocne ako svojpomocne....u mna svojpomocne znamena, ze nedam ani 1cent za pracu a v rodine/medzi kamaratmi mam vsetky profesie od vykopu zakladov az po strechu. Platit budem len material a prenajom techniky. Svojpomocne, ultra low-cost variant (najlacnejsie okna, najlacnejsie obklady, najlacnejsie dvere, najlacnejsia bateria, najlacnejsi zachod, atd.) to za 100tis das. Samozrejme bez toho bazena ako je na vizualizacii 🙂 P.S. este je dolezite ci mas siete pri hranici pozemku. Ak nie, tak tam vedia tisice zahucat len tak fukot
Odpovedať
@zacik pardón zle som sa vyjadril, myslel som to tak že prácu na dome ktorú som schopný si spraviť sám budem robiť za pomoci rodiny a na hlavné (napr. základová doska, ťahanie múrov, strecha, elektrina) si budem zháňať už overených robotníkov. Siete sú pri hranici ale kedže dom bude vzadu (príjazdova cesta) tak budem musieť ťahať kanalizáciu,vodu, elektrinu asi 40 metrov.
Odpovedať
ok, takze takmer nulova svojpomoc plus tahanie vsetkych sieti 40metrov....ti si mozes odpocitat od katalogovej ceny povedzme 25tis a mas vyslednu cenu.
Odpovedať
teda este zavisi od lokality, ak Svidnik tak si odpocitaj dalsich 10tis, ak okolie BA, tak si pripocitaj 20tis 🙂
Odpovedať
@jaro678 Za mňa tá obývačka je naozaj zbytočne navýšenie. Hlavne teda ak vám ide aj o financie ... Čo zjavne áno, ak sa pýtate na cenu. Vyjde vás to drahšie pri stavbe, takisto prevádzka bude drahšia a k tomu aj praktickosť bude menšia - ako tam hore povysavate pavučiny, umyjete okná? ... Samozrejme niekto to chce aj napriek tomu, no väčšinou sú to ľudia, ktorí si tieto služby nemajú problém zaplatiť. K projektu - v popise sa píše o špajze, ale v pôdoryse žiadna nie je. Takisto ta vizualizácia veľmi skresľuje - reálne to nebude až také veľké. Obyvacku by som umiestnenie urobila ako na vizualizácií, lebo na pôdoryse je veľmi zlé umiestnenie stola - ďaleko od kuchyne. Mne tam ešte chýba WC niekde v blízkosti vchodu. Wc pri vchode sa často výživa keď je človek vonku, lebo len odbehne dnu v topánkach a hotovo. K tej cene - stavali sme od minulého roku do teraz mnohé veci svojpomoc, úžitková plocha 120m2, úplne jednoduchý bungalov a cena okolo 170 000€ ... Takže cena tam hvedena je reálna.
Odpovedať
Okolie Novych Zámkov a tak rátam že do tých 200tisic.
Odpovedať
@valilajk kvôli tej obývačke sa mi ten dom zapáčil a teraz fakt neviem. Len som si nebol istý tou priblíženou katalógovou cenou či je reálna a ze ci sa takyto trosku rozšírený dom dá postaviť do 200tisic. Majú tam preklep čo sa týka tej špajzi ale určite by som ju tam chcel pridať a takisto WC pri vchod o tom budem diskutovať s projektantom čo treba rozšíriť. Ďakujem pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?