Podla vas adekvatna cena a kvalita??

ahoj potrebujem.vediet nazor..pomer cena kvalita alebo hociake ine postrehy a nazory 3izbovy bungalov,125m2,8m3 zumpa,steny porotherm 300,zateplenie polystyren 150, strop zateplenie isover 300,sedlova strecha,kritina mediterran evo carbon,3 izolacne sklo, potery,stierky,omietky,sadrokarton podlahd,podlahove kurenie,ptedpriprava na krb,elektrika,voda,malovka,zarubna dvere,dlazba kupelna..certifikat A. to vsetko holodom za 98 000 alebo uzatvorena hruba stavba za 55 000 bez pozemku... diky za akykolvek.nazor....resp naco sa mam este spytat..diky...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@pluvko neviem ako sa hybu ceny prace ale v porovnani s cenou materialu je to cenovy masaker :P, hruba stavba uzatvorena takato , ked pocitam s plastovymi oknami tak maximalne 15 000 cisto material takze si vypocitajete ze kolko zarobia robotnici za 3 mesiace
Odpovedať
jblaze@150000 za drevo na strechu,mury,zakladovu dosku,stresny kritiju,bager,8 plastovych okien a dvere???nejako primalo..ci?
Odpovedať
15000 za material mi pride malo. mozno bez stropu a velmi idealny podorys, s malymi oknami a najlacnejsim materialom celkovo (nemusi hned znamenat nekvalitnym) ja som za 145m2 dvojposchodovy so sedlovou strechou a rectolight stropom dal 25000 s oknami. cisto material, aj s DPH. @jblaze ani nie za 3 mesaice, su to 3 mesiace s 2 mesiacmi technickych prestavok :D:D:D @pluvko hruba stavba za 55 je uletena cena. tam ma developer zisk asi tak 25 tisic, tipujem. resp konatel. cize tolko usetris, ked si to zmanazujes sam, tj. zozenies robotnikov a das im hrubu stavbu. garantujem ti, ze 20 tisic eur usetris, co je tak 2 rocny priemerny plat. a ako vdaku, mozes mi poslat 500eur na ucet, lebo mi chybaju peniaze na stavbu :D tebe zostane garantovane 19500 eur este z tych usetrenych :)
Odpovedať
Dobre ti píšu. HS ak si dobrý organizátor zvládneš za 30-35, ak slabší za 35-40 aj s oknami. A to sa porothermu ani nechytíš. No a ak ti zdravý sedliacky rozum a chuť vydržia a pochopíš, že to nie je jadrová fyzika, mnohé veci ako izolácie, SDK, maľovky si dokážeš urobiť ľavou zadnou aj sám do 110 to môžeš mať v strednom štanadarde aj zariadené. Drž sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko pozri jato viem vycislit pretoze si mrobim vsetko sam , a staviam 160 m2, takze nieje to malo zmestis sa bez prace urcite, samozrejme neviem ci mas HS portaly alebo ake okna ale pisem klasika nejake teraseove + par otvaravych ,ziadna velka polozka
Odpovedať
@dusantt ... niektoré rady sú na nezaplatenie. Ide len o to, či si ich chalan zoberie k srdcu. Skúsenosť so SR "developermi" je totiž ešte aj tá, že ak ťa obtiahnu raz na cene, tak potom ešte 2x toľko ťa budú stáť opravy odfláknutej roboty na stavbe.
Odpovedať
@pripad001 30 000 za Hs a 110 000 za hotovy??to sa mi zda nejaka blbost...tu ponuka 99 000 za hotovku
Odpovedať
@pluvko 99 000 je 100% za "hotovku" bez žalúzií, kuchyne, nábytku, sanity, postelí, skríň, sprchovej hlavice, sprchovej zásteny, svietidiel, ladničky, chladničky, myčky, pračky, sušičky, TV, kávovaru, čajovaru .... záclon, prestierania, príboru, tanierov ..... anieličkov .... Skrátka, opýtaj sa manželky čo je podľa nej "hotovka" alebo ju namotaj na tamtú "hotovku" a potom nám napíš, aká bola prvá noc v novom bungalove. Ešte raz ti píšem, zober zdravý sedliacky rozum do hrsti, ozaj to nie je žiadna jadrová elektráreň !
Odpovedať
@pluvko lenze 90 za hotovku, to bude bateria z LIDL za 13,99 , alebo neuveritelne odflaknute detialy, napr prechod medzi dlazbou a laminatom, a podobne.. ale to je len hypoteza, mozno krivdim. ale ja som pochopil, ze 98 za holodom, a on mozno myslel 110 v stave len "donesiem si pyzamo a byvam" cize aj kavovar v cene :) @pripad001 presne tak.. ako moj veniec, 2000eur, a keby sa nestaram o svoje cievy, uz by to bol asi aj bájpas...
Odpovedať
@dusantt ... chalanovi to 100% docvakne, no nechajme mu čas, aby porozumel reči developerov. Čo si teda taký 25 ročný predajca "hotoviek" v čiernej X7 predstavuje pod pojmom "hotovka za 99" :-)
Odpovedať
@dusantt :-) bateria z LIDL za 13,99 :-) 100 bodov :-)
Odpovedať
som rad chlapci ze sa bavite na moj ucet...ja som sa chcel len spytat..ale aj tak.diju za nazor...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pluvko K tej cene 55 000 za hrubú stavbu z oknami všetci ti píšu ako sa to dá pomaly za polovicu ale má to jeden veľký háčik musel by si si to všetko robiť sám takže ak máš chuť, čas, skúsenosti, potrebné náradie kludne choď do toho ušetríš tých spomínaných 20 000, ale ak sa ti nechce samému sa tam niekoľko rokov babrať kým sa ti to popri práci a cez víkendy, sviatky podarí dokončiť, alebo sa potrebuješ sťahovať čím skôr alebo sa na stavbu svojpomocne necítiš alebo budeš radšej viac v práci aby si viac zarobil budeš si to musieť dať niekomu postaviť, v takom prípade ak si to dáš robiť firme cenu poznáš ( určite by som si zaplatil vlastný stavebný dozor aby na tú firmu dohliadal ako stavia ) v prípade že zvolíš stavbu cez rôzne partie živnostníkov môžeš ušetriť nejaké financie ale nebude to nejaký markantná suma možno pár tisíc lebo aj taký živnostník chce zarobiť a nebude ti chodiť robiť na stavbu za pár korún len aby si zaplatil odvody a pribudnú ti rôzne starosti. Tak sa rozhodni sám čo ti bude najviac vyhovovať ale aby ti niekto postavil hrubú stavbu za 30 000 keď len cenu materiálu tu odhadli na 25 000 ani nedúfaj možno pri tej tvrdej svojpomoci.
Odpovedať
@pluvko ja mam bungalov, 127m2 zastavana, ytong 300 a za hrubu stavbu s prieckami(porfix), rovna strecha z polystyrenu 150 + fatrafol, komin+revizia, napojenie domu na vodu+kanal, zrovnanie pozemku cca 400m2(prevysenie bolo priemerne 1m) a priprava otvorov na okna na kluc ma stala 41tis. Okna nemam plastove, tak tam je kus vacsia palka, ale co som nacenovala plastove by boli dalsich cca 5tis a to nemam HSportaly a vacsia polovica okien je fix. Dokoncovacky na kluc som im nedavala robit, lebo mi dali velku sumu. To si uz riadim ja postupne po profesiach a aj planujem nieco nenarocne spravit sama (polystyren do podlahy, vymalovat). Hrubu stavbu som dala nacenovat 4-kandidatom, co som bola aj popozerat realizacie. Cenovo boli dost rzodielne ponuky! Takze, moja rada..daj si spravit polozkovy rozpocet, nacenit viacerim, popozeraj ich prace, zacni s hrubou stavbou na kluc. Ak budes spokojny, mozes im dat nacenit vnutro a uvidis ci to vezmes alebo nie. Ved im nemusis davat hned vsetko naraz urobit. Kludne to rozdel. Napr. aj hrubu stavbu po veniec. Stracha zvlast. Moznosti mas vela. Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne ;-)
Odpovedať
@martosko zo zasady sa uz nechcem hadat, spamovat. ale poviem ti nieco, co neguje cely toj prispevok, okrem vety "určite by som si zaplatil vlastný stavebný dozor aby na tú firmu dohliadal ako stavia" s ktorou bezvyhradne suhlasim. moje cenove ponuky, material + praca, na moju hrubu stavbu boli od 35000 do 90000eur. vysledok bol 30 tisic, s tym ze murovanie a strop som robil sam. velmi hrubo a orientacne. je tam tolko nehoraznych drobnych poloziek a benzinu, ze sa mi to precizne este nechcelo pocitat. mozno raz to spocitam. ale bude mi to trvat niekolko hodin.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt A koľko ťa stál materiál
Odpovedať
Nas vyjde 4i bungalov 9,5x12,5 v stave holodom so 400m2 pozemkom na 97 000€ v obci 5km od tt. Sadrokarton, podlahove, omietky,potery,priprava na krb, bez obkladov, dlazieb, wc,vane,umyvadla,kuchyne, plavajucej..... porovnaj si to a nezabudni na rezervu na drobnosti do kuchyne, dotvorenie obyvky, mozno nejaky obraz, rataj ze budes potrebovat plot, branu, schranku atd....
Odpovedať
@martosko velmi orientacne, od zakladov (vratane vykopu az po hrebenac na streche). 22 tisic, bez okien. zaklady, murivo, preklady, strop, krov, skridle, zvody. dajme tomu aj odhcylku +-2 tisic z dovodu, ze sa material da kupit vyhodnejsie (legalne na doklad, len iny zdroj, lokalita ci krajina, alebo druh) , 100m2 zastavana, 140m2 minus schody uzitkova, ci ako to kategorizuju). nie su tam okna/dvere, akekolvek izolacie, ani hydro, dokonca ani schody (ale tu je material kolko? 300-400?)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Takže 22 tisíc rátajme bez výkopov lebo to je práca nie materiál a ešte si tam nerátal schody a hydroizolácie čo môže byť ďalších cca 500, čiže za robotu si dal 11-12 tisíc a to si si sám vymuroval a položil strop čiže by to bolo aj viac. A ja keď napíšem že by materiál stál by stál cca 25 tisíc a že za 30 si to postaví tak maximále svojpomocne tak píšeš že to neguje môj príspevok. Ak by aj použil tvoj odhad cien za prácu dostal by sa na sumu z prácou najmenej na 45 tisíc a to nieje tá úspora 20 tisíc ako mu všetci píšete.
Odpovedať
@martosko vykop = bager 150-200eur. 12 tisic bola ponuka bez mojho pricinenia (logicky mi to prislo vela, slusne som odmietol), tj na kluc a s mojim pricinenim som za pracu dal komplet 8 do stavu HS bez okien, pricom ma osidili (lebo som im nedal cely dom - o 2 tisic). takze este raz, ako laik som dal za material s vykopom a IPOU+schody 23000. (aj s dovozom materialu, vykladkou priamo tam, kam som chcel s hydraulickou rukou). a k tomuto by ma praca na kluc stala 12 tisic.cize 35000. ja som to dal o 4000 lacnejsie s mojim pricinenim, s tym, ze este o 2000 by som to zjednal, keby som triezvy.. 140m2, pricom zakladova ma 100m2. porfix 30cm (12radov dole, 7 hore plus veniec), rectolight, zelezom som nestetril (mam tam aj UPE160/UPE200), styrodur 5cm ako salung zakladov. 2vrstvy IPY, kde druha je glasbit. YTONG preklady (11ks od 175cm az po 250cm). bramac stresna poistna folia (ved hadam je to klasicky standart, nie ? bramac skridla rimska). pomurnica 150/150, krokvy 200/100. dom do tvaru L. -vsimni si, ze nikde som nesetril, no ani neopodstatnene neminal. (okrem prace, teoreticky prekladov a IPY) preklady by mohli byt nahradene ZB , to by bolo -500eur na materialoch. IPA mohla byt lacnejsia o 200eur tiez. tehla by to zlacnila o 3500eur tiez. cize mohol som byt na 19000 bez akejkolvek namahy v spekulovani a kombinovani materialu. velox som mohol nahradit salungom tiez, to je dalsich -200eur keby tie dosky nasledne zahodim.DT v zakladoch by tiez mohli ist prec, ale tu uz kracame po tenkom lade, kde by sa usetrene naklady za material garantovane premietli to prace ci uz mna, alebo robotnikov. ale tych 19000 by to s prehladom mohlo byt, material na hrubu stavbu bez okien. + nech je 13 tisic robota, a bol by som na 32 HS na kluc ;) pokial je 145m poschodovy porovnatelny so 125m2 bungalovom. (neviem jeho konstrukciu stropu a nema prehlad v cene krovu na take nieco), no a napadlo mi, hodit tam KM beta a usetrena dalsia tisicka :D
Odpovedať
@pluvko ja hrubá stavba, zakrytá, okná, izolácia sokla 12cm xps, strop 60 cm vlna, všetko čistá svojpomoc okrem okien, krovu a pokládky krytiny. 120m2 4i a zatiaľ som na 22 000€
Odpovedať
@megdesign no nekup to, to mas tak na garzonku v kezmarku :) si dobry, klobuk dolu. skoda ze tak daleko, zisiel by sa kamos ako ty :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Nejak mi to nevychádza, píšeš že bez okien si postavil hrubú stavbu za 30 a sám si si muroval a urobil strop. Potom píšeš že si mohol nať hrubú stavbu na kľúč za 32 tisíc, materiál plus robota. Takže keby si neušetril 4000 na základoch tak by si to postavil o 2000 drahšie ako na kľúč čiže na vlastnom murovaní a práci na strope si neušetril nič ?
Odpovedať
chlapi,kazdy ma ine prednosti a znalosti..medzi moje stavbarina nepatri..ani ako hobyy zaujem ci ako manualna znalost..ja nebudem mat cas na svojpomoc a ani znalosti..moja svojpomoc je max.dat.parkety,zarubne,dlazbu ci malovat izby..na vsetko ostatne nemam dovednosti... ja osobne som pocital tak..uvadzam ceny ak s pracou-nie.svojpomocou..prosim o nazor a.upravte ma vykop,IS.v.zakladoch,salung,beton braca zakladnej dosky max 8 000 mury porotherm.300 aj s prieckami pracou a spojovacim materialom cca 15 000 okna a dvere trosjko s pracou max 5 000 cena venca plus drevo na strechu plus praca max 3 000 cena palenje skridly cca 8 000 aj s pracou dostavame sa na uzavretu HS v cene cca 40 000..kde som sa ponulil,prosim opravte ma.stavat sa bude v.KE.kraji
Odpovedať
pretoze je to variacia tehly/porobetonu. ale dobra otazka - pokial sa clovek necha oblbnut robotnikmi, tak na vlatnom murovani nic nezarobi priklad: dom na kluc , vymyslena cena, 10000 ja: je to drahe, nemam tolko, zavolam vas na strechu a strop robotnik: OK, neniproblem, vymurujem. ja: dobry den, dohodneme sa na strope? robotnik, 5000eur, neni problem ja: OK mam strop murujem dalej podkrovie ja: dobry den, dohodneme sa na streche? robotnik-srmadoch: 5000eur, neni problem ja-blbec: OK zaver: cena na kluc 10000 cena na rozkuskovane roboty 10000 a ja som muroval aj takto sa klame zakaznik zo strany robotnikov.
Odpovedať
@pluvko zaklady si trafil dost presne (v porovnani s mojimi, orietacne komplet 70eur/m2) murovanie mas precenene. trhova cena je 30eur za kubik muriva (praca) , neviem kolko m3 muriva mas. cenu muriva (material) zistis od stavebnin (aktualnejsiu nez by som ti dal ja)/. hrubo odhadujem kalitny porobeton material+praca za m3 = 90eur, kvalitna tehla 70eur. okna 5000 realne, bez velkeho presklenia, dvere si zial pripocitaj zvlast, ale MOZNO sa zmestis, ale budu kompromisne, podla mna. trochu plytsie znalosti: veniec material max 1000 + praca, hruby odhad. drevo na strechu, neviem objem, orietacne pocitaj 250eur na m3 (mozno menej) (otazne je ci je opracovanie dreva v cene) podla mna to mas pomerne OK, len to murovanie daj minus 5000 minimalne, skor minus 7000. skridlu neviem posudit. mam betonovu. PS: verim ze kazdy tu chape, ze nemas zaujem o svojpomoc. len tu kritizujeme extremne prirazky eserociek za nic. chcu peniaze zo vzduchu ako bankari. a nikto nebude nadavat za nesvojpomoc. ani ja by som to nerobil, keby nemam cas - to by neexistovalo, je to casovy MASAKER. len ti davame znacne najavo, ze treba byt extremne opatrny, co sa tyka prace s ludmi, pokial ide o stavbu. mozu narobit skodu, velke skody. je to ako vajicko, nikdy nevies, ci tam nie je zarodok, resp ci nie je pokazene. pokial ho neotvoris :)
Odpovedať
@dusantt zice tvoj odhad je 35 000 danme tomu 37000 ak nechcem kompromis.za.dvere s.pracou?? ja tam nepohnem.ziak ani prstom..nie zeby skm nechcel ale.pracovny cas mi to nedovoli... 37 000 za vsetko s pracou co som opisal...tak??
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Tak na tie priečky a steny sa mi zdá 15 000 aj pri moc možno keby to bolo z vencom aj tak by ti malo niečo zostať na základy a prípojky je 8000 veľmi málo, okná sa mi to zdá aj málo nie o moc ale len vchodové dvere vedia stáť 1000 aj na krov z vencom sa mi zdá 3000 pri málo. Ale všetky ceny záležia od materiálu čo si vyberieš napríklad prípojky od dĺžky je rozdiel či má prípojka 5 metrov alebo 25. Najlepšie by ti bolo ako niekto písal hore mať výkaz výmer a chodiť po firmách nech ti nacenia hrubú stavbu.
Odpovedať
este jedna rada: ked budes pytat cenove ponuky, nie je na skodu obcas trvat aspon na akom takom rozpolozkovani - tazsie potom zakryju tie nehorazne kompletne ceny na kluc. (aj ked chapem, ze nacenenie komplet stavby je casovo narocne a firma nemusi ziskat zakazku, cize zas nie do absolutnych detailov) ale zas, ja ked idem na pohovor, tiez nemam garantovany JOB, takze firmy, je mi luto... taky je zivot.
Odpovedať
@pluvko podla mna ano, ale - mienim to ako radu, je dobre pocitat s rezervou... je super planovat dobry rozpcet, ale napr hromozvod, ale to asi uz nie je HS ako HS... este zalezi, ci tam mas napojenie na IS, v zakaldoch to je par potrubi hore dole, ale napojenie, sam neviem kolko to moze stat. BVS zfleku vyyta 250eur, ZSE 200eur, SPP neviem - osobne nemam, kanalizaciu este tiez nemam. take extremy, ako megadesign - je to realne, ved on to ma za cenu materialu, len priratat niekoho robotu a mas ODHAD. no ale.. kazdy dom je jedinecny, pozemok tiez, MOZE sa predrazit, ale nemusi nutne o desiatky % priklad - niekto kupi EPS za 2500, niekto za 3500, rovnaky, len niekto mimo sezonu, niekto v sezone. PS: napadlo mi, odkvap, rozdiel je v plaste a pozinku, ale jasne, je to par 100eur hore dole, co sa zda banalita pri 35-37 tisicoch, ale banalita tu a tam... banalita ako farba okien... to moze byt hned +300eur/jedna strana. klucka na vchodovych dverach, aby nebola vyosena, ale rovna/kolma na dvere +80eur..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?